Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε αναβολή της επίσκεψης των Ευρωπαίων στην Ελλάδα για την επαναπιστοποίηση της ΑΔΙΠ

Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε αναβολή της επίσκεψης των Ευρωπαίων στην Ελλάδα για την επαναπιστοποίηση της ΑΔΙΠ

8 Ιανουαρίου 2020

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέστειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΙΠ ο προέδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Παντελής Κυπριανός.

Όπως ενημερώνει, το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση της ΑΔΙΠ και την ίδρυση της νέας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης θα κατατεθεί στις 10 Ιανουαρίου και προβλέπεται να ψηφιστεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. 

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πρότεινε την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής των Ευρωπαίων στην Αθήνα, 28 με 30 Ιανουαρίου για την επαναπιστοποίηση της ΑΔΙΠ και να επανέλθει σχετικά για το θέμα η νέα αρχή ΕΘ.Α.Ε.Ε, ενώ το υπουργείο είναι διατεθειμένο να καταβάλλει κάθε δαπάνη που θα μπορούσε να προκύψει από την αναβολή της πιστοποίησης από την ENQA. 

Το ενημερωτικό σημείωμα του προέδρου της ΑΔΙΠ προς τα μέλη του συμβουλίου:

Αγαπητά μέλη του Συμβουλίου,

Εύχομαι σε σας προσωπικά και στους δικούς σας κάθε χαρά, υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2020.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να σας ενημερώσω για τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019. Στη συνάντηση συμμετείχαν  ο υπογράφων, οι αντιπρόεδροι Β. Τσάντος και Γ. Ζαλίδης και η κα Χ. Μπέστα. Από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ παρευρισκόταν η κα Υπουργός και ο Γ.Γ.  κος Δημητρόπουλος.

Τα λεχθέντα από πλευράς ΥΠΑΙΘ μπορούν να συνοψιστούν σε πέντε προτάσεις.

1. Το σχέδιο νόμου για τη νέα Αρχή, ΕΘ.Α.Α.Ε, θα κατατεθεί στις 10 Γενάρη και προβλέπεται να ψηφιστεί μέχρι τις 25 Γενάρη.

2. Το ΥΠΑΙΘ είναι σε επικοινωνία με την ευρωπαϊκή Αρχή, την ENQA, και μετά από αίτημά της θα της σταλεί το νέο νομοθέτημα στα αγγλικά. Κατά συνέπεια, να μην ανησυχούμε για τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους.

3. Προτάθηκε από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ να ξανασκεφτούμε τη διαδικασία της επίσκεψης της Επιτροπής των Ευρωπαίων στην Αθήνα, 28 με 30 Γενάρη, για την επαναπιστοποίηση της ΑΔΙΠ. Να ζητηθεί η αναβολή της επίσκεψης και να επανέλθει αργότερα επ’ αυτού η ΕΘ.Α.Ε.Ε. Εκτιμούν ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου υπάρχει χρόνος για να περατωθεί η διαδικασία. Για το σκοπό αυτό να στείλει η Γενική Διευθύντρια σχετικό μήνυμα στην ENQA.

4. Το ΥΠΑΙΘ θα καταβάλλει κάθε δαπάνη που θα μπορούσε να προκύψει από την αναβολή της πιστοποίησης από την ENQA για να μην υπάρξει πρόβλημα αιτιολόγησής της για το Συμβούλιο ή τα στελέχη της ΑΔΙΠ που διαχειρίζονται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

5. Τέλος, δεν θα υπογραφεί ο ορισμός του νεοεκλεγέντος μέλους της ΑΔΙΠ, ο φάκελος του οποίου εστάλη στο γραφείο Υπουργού στις 21 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάσει.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<