Υπ. Παιδείας: Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου την περίοδο της πανδημίας

Υπ. Παιδείας: Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου την περίοδο της πανδημίας

2 Απριλίου 2020

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τα προσωπικά δεδομένα, τονίζοντας τους σχετικούς κινδύνους σε μία περίοδο όπου η πλειοψηφία των παιδιών ασχολούνται με το internet, κλεισμένα στο σπίτι.

Η ∆ιεύθυνση ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται πληθώρα καταγγελιών από πολίτες που απέστειλαν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες σε γνωστούς ή αγνώστους και έπεσαν θύματα εκβιασμού. Εάν είσαι ανήλικος/-η πρέπει να γνωρίζεις ότι αν βρεθεί στην κατοχή σου γυμνή ή ημίγυμνη φωτογραφία ανήλικου/-ης είναι ποινικό αδίκημα «πορνογραφία ανηλίκων» και έχει νομικές συνέπειες.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ∆ΙΑ∆ΙΚΤΥΟΥ & SEXTING

Μην ανοίγεις την κάμερα του υπολογιστή σου για να συνομιλήσεις με αγνώστους που γνώρισες στο ∆ιαδίκτυο και μη τους στέλνεις φωτογραφίες ή προσωπικά δεδομένα που τους βοηθούν να σε εντοπίσουν στην πραγματική ζωή.

• Μην εμπιστεύεσαι άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις και μη δεχτείς να τα συναντήσεις.
• Πριν αναρτήσεις φωτογραφίες σου, σκέψου το καλά, δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν.
• Μίλα σε άτομα εμπιστοσύνης εάν κάποιος σε απειλεί ή σε εκβιάζει, χρησιμοποιώντας προσωπικές φωτογραφίες ή βίντεο.

Στο Διαδίκτυο δεν μπορείς να είσαι απόλυτα προστατευμένος. Χρειάζεται να γνωρίζεις τους κινδύνους και να είσαι προσεκτικός, όπως άλλωστε και στην πραγματική ζωή.

Στο Διαδίκτυο δεν είσαι ανώνυμος. Κάθε ενέργειά σου αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη. Ότι δημοσιεύεις στο Διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ!

Αυτές οι επισημάνσεις και άλλες πολλές συμβουλές για την Χρήση του Διαδικτύου καθώς και για τα προσωπικά δεδομένα βρίσκονται στην ενημέρωση που έκανε το Υπουργείο Παιδείας στα Σχολεία.

Δείτε αναλυτικά:

Συμβουλές Χρήσης του Διαδικτύου
Προσωπικά Δεδομένα

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<