Αλλάζουν τα δεδομένα και για το κολύμπι στις πισίνες

Αλλάζουν τα δεδομένα και για το κολύμπι στις πισίνες

12 Μαΐου 2020

«Πυρετό» προκαλεί στους ειδικούς το ζήτημα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν ενόψει καλοκαιριού σε παραλίες και πισίνες, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η άνοδος της θερμοκρασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που αναμένεται να χτυπήσει 40άρια, έχει σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία και την επιστημονική ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα, αφού οι οργανωμένες πλαζ παραμένουν κλειστές και υπάρχει τεράστιος φόβος συνωστισμού στις μικρές παραλίες. Ετσι γίνονται σκέψεις για να επιτραπεί νωρίτερα από ότι προβλέπονταν η λειτουργία των οργανωμένων πλαζ, ενώ για το πώς θα λειτουργούν οι πισίνες οι αποφάσεις αναμένονται.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Άλκης Βατόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με το θέμα των παραλιών και των πισινών. Ο κ. Βατόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στις παραλίες, τονίζοντας ότι «είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή και χρειάζεται πολλή αυτοοργάνωση».

Όσον αφορά στις πισίνες, ο κ. ίδιος είπε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιτροπή και πως τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι επιστημονικές εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Οπως ανέφερε, το ένα θέμα είναι «το πόσο χλώριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ώστε να είναι πιο ασφαλές το κολύμπι και αφετέρου να μην δημιουργεί άλλα προβλήματα υγείας». Το δεύτερο μέτρο, τόνισε, θα αφορά στο μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πισίνας, κάτι που πιθανώς θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών επιφάνειας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<