Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα στο Δήμο Σητείας- Η Υφυπουργός «άδειασε» το Δήμαρχο

Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα στο Δήμο Σητείας- Η Υφυπουργός «άδειασε» το Δήμαρχο

8 Ιανουαρίου 2021


Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δημάρχου αν θα ανοίξει ή όχι τα σχολεία παρά μόνο του υπουργείου Παιδείας τόνισε η νέα υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Τη Δευτέρα ανοίγουν και τα δημοτικά σχολεία στη Σητεία.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Σητείας, παρότι η περιοχή βρίσκεται μεταξύ των «κόκκινων περιοχών» της χώρας, ως προς τον (αυξημένο) αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζονται.

Πιο αναλυτικά την απόφαση του δημάρχου Σητείας να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία καθώς είναι στο «κόκκινο» ανέτρεψε με δηλώσεις της η νέα υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια την Πρωτοβάθμια την Δευτεροβάθμια και την Ειδική Αγωγή, Ζέττα Μακρή.

Η κ. Μακρή μίλησε στο MEGA για την επαναλειτουργία των σχολείων και είπε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα:

«Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου μαζί με το υπουργείο Υγείας. Αποφασίσαμε για όλη την επικράτεια. Με εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δημάρχου αν θα ανοίξει ή θα κλείσει το σχολείο».

Από την πλευρά του πάντως ο δήμαρχος Σητείας που πήρε και την απόφαση για την περιοχή του μίλησε στην ίδια εκπομπή και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αφού βγήκε μια απόφαση, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε. Υπερισχύει η απόφαση της κυβέρνησης».

Ο Γιώργος Ζερβάκης εξήγησε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εξεδόθη πριν την απόφαση της επιτροπής των λοιωξιολόγων. «Θεωρήσαμε καλό και αυτονόητο να μη λειτουργήσουν τα σχολεία για λόγους υγείας» επισήμανε.


Έτσι, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας (και του Παλαικάστρου) θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<