voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    εορταστικό ωράριο

    Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • Εκπαίδευση

    Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

    Στα μέσα Νοεμβρίου η έναρξη μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

    Χριστούγεννα 2026: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν ξανά

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

  • Οικονομία

    Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στη σελίδα της ΑΑΔΕ

    ΔΥΠΑ: Καταβλήθηκαν οι πληρωμές του Οκτωβρίου 2026

    Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε τις τιμές στα οικιακά και επαγγελματικά

  • Εργασιακά
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 155 εκατ. ευρώ σε επιδόματα και παροχές τον Οκτώβριο

    Pizza Fan: Άρχισαν οι πληρωμές των εργαζομένων, είπε η Κεραμέως

    Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

    ΔΥΠΑ: Καταβλήθηκαν οι πληρωμές του Οκτωβρίου 2026

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Ν. Δένδιας: Το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών FDI και στην Ελλάδα προσδίδει νέες δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τους «κόφτες» του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις – Τι αλλάζει

από Νίκος Μοναστηριώτης
20/03/2026
σε Επικαιρότητα

148
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέο πλαφόν από τον ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις, και ειδικότερα σε όσες πραγματοποιούνται με τη χρήση αίματος, έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και λίγες ημέρες, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλισμένοι έχουν πρόσβαση σε βασικούς ελέγχους υγείας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Υγείας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πλέον, οι νέοι περιορισμοί έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα της ΗΔΥΚΑ και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν τη δυνατότητα να επαναλαμβάνουν ορισμένες κρίσιμες εξετάσεις με την ίδια ευκολία όπως στο παρελθόν, ακόμη κι όταν αυτές είναι απαραίτητες για τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας τους.

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι ο περιορισμός της δημόσιας δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις.

Στο νέο πλαίσιο, οι ασφαλισμένοι μπορούν να προχωρούν στην επανάληψη συγκεκριμένων εξετάσεων μόνο μέσα σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, τα οποία έχουν οριστεί από τον Οργανισμό. Η πρόβλεψη αυτή ακολουθεί τη σχετική υπουργική απόφαση που είχε εγκριθεί πριν από περίπου έξι μήνες και πλέον εφαρμόζεται στην πράξη μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

ΣχετικάΆρθρα

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ -Ποιοι το δικαιούνται

29/09/2026

ΕΟΠΥΥ: Τίθεται σε εφαρμογή ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας

05/05/2026

Η εφαρμογή των νέων μέτρων έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο, ιδιαίτερα από τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως γενικές εξετάσεις αίματος, ούρων ή σακχάρου, η επανάληψη μπορεί να γίνει μετά από τέσσερις ημέρες, ενώ σε άλλες, όπως η μέτρηση της χοριακής γοναδοτροπίνης για εγκύους, ακόμη και ανά δύο ημέρες. Υπάρχουν επίσης εξετάσεις που επιτρέπονται μόνο μία φορά τον χρόνο, όπως η βιταμίνη Β12, αλλά και περιπτώσεις όπου η εξέταση πραγματοποιείται μία και μοναδική φορά, όπως ο μοριακός έλεγχος με PCR για MTHFR ομοκυστεΐνης.

Παρά τις εξαιρέσεις που προβλέπονται για ευάλωτες ομάδες – όπως ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς, έγκυες και άτομα με σοβαρά νοσήματα – στην πράξη καταγράφονται ήδη δυσκολίες. Το νέο σύστημα φαίνεται να στερεί την απαραίτητη ευελιξία από τους γιατρούς, ιδίως σε περιπτώσεις όπου απαιτείται πιο συχνή και εξατομικευμένη παρακολούθηση.

Ιδιαίτερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στις εξετάσεις θυρεοειδούς. Η απαίτηση να συνταγογραφούνται οι εξετάσεις FT3 και FT4 μόνο όταν υπάρχει παθολογική τιμή TSH προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, δεν ανταποκρίνεται στην κλινική πραγματικότητα και περιορίζει την ιατρική κρίση, ιδίως σε περιπτώσεις με οριακές τιμές ή ειδικές κατηγορίες ασθενών.

Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ έχει ήδη απευθυνθεί στη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται συνεχείς αναφορές από εργαστηριακούς ιατρούς. Όπως αναφέρεται, στα παραπεμπτικά που εκδίδονται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εμφανίζεται αυτόματα, για τις εξετάσεις FT3 και FT4, το σχόλιο: «επί παθολογικής TSH».

«Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ εκφράζει την πλήρη συμφωνία του με την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), στην οποία διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις ως προς την ίδια τη διαδικασία και τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής».

Παράλληλα, τονίζεται ότι παρόμοια ζητήματα έχουν ανακύψει και στο παρελθόν κατά την εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες για τη λειτουργικότητα του συστήματος.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται η Ομάδα Εργασίας για το θεραπευτικό πρωτόκολλο της υπερλιπιδαιμίας (δυσλιπιδαιμίας) του υπουργείου Υγείας. Σε αυτό προβλέπεται επιστημονικά ότι κατά την έναρξη θεραπείας επιτρέπεται, εντός τριμήνου, η διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων για τη χοληστερίνη, καθώς και ο έλεγχος της ηπατικής λειτουργίας και άλλων συναφών δεικτών. Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή δεν έχει ενσωματωθεί στο σύστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών στις αναγκαίες εξετάσεις.

«Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή δεν έχει εφαρμοστεί στο σύστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές δυσχέρειες στην πραγματοποίηση των αναγκαίων εξετάσεων από τους ασθενείς», όπως επισημαίνεται, με ανάλογα προβλήματα να έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιπτώσεις.

«Για τον λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητο οι επιστημονικές οδηγίες και τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα που εκπονούνται από τις αρμόδιες επιστημονικές Ομάδες Εργασίας του Υπουργείου Υγείας να εφαρμόζονται πλήρως και με συνέπεια στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, χωρίς την επιβολή οριζόντιων περιορισμών (“κόφτες”) που δεν συνάδουν με τις τεκμηριωμένες επιστημονικές κατευθυντήριες οδηγίες» καταλήγει η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου φορέων ΠΦΥ.

Πηγή: dnews.gr

Ετικέτες: διαγνωστικές εξετάσειςΕΟΠΥΥΗΔΙΚΑ
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    2 Νοέ 2026

  • εορταστικό ωράριοΤι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    1 Νοέ 2026

  • Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    31 Οκτ 2026

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    31 Οκτ 2026

  • Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

    30 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.