Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κι άλλα μέτρα στο συρτάρι για την πανδημία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κι άλλα μέτρα στο συρτάρι για την πανδημία

24 Μαρτίου 2020

Στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου σημειώνουν ότι για να κριθεί η αποτελεσματικότητα του συνόλου των μέτρων θα χρειαστεί χρόνος και οι επόμενες μέρες αποτελούν βαρόμετρο. Στο συρτάρι της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα μέτρα και σχέδια για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας, η ενεργοποίηση των οποίων, όπως τονίζεται, θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιστημόνων και από την τήρηση εκ μέρους των πολιτών όσων έχουν ήδη ληφθεί.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των πτήσεων από Γαλλία και Γερμανία, μετά τη διακοπή όλων των δρομολογίων από και προς τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, που ακολούθησε χθες τη διακοπή σε Ιταλία και Ισπανία, η οποία είχε προηγηθεί. Το τι μέλλει γενέσθαι θα εξαρτηθεί από την πορεία εξάπλωσης του ιού σε αυτές τις χώρες, αν και ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις για πάγωμα και αυτών των πτήσεων.

Καθοριστικό είναι το επόμενο δεκαήμερο. Η καμπύλη εξάπλωσης του ιού θα κρίνει αν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί αποδίδουν ή αν χρειάζονται περισσότερες δράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σχέδια για λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας, κλείσιμο κι άλλων τομέων της οικονομίας που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν ή συνεχίζουν κανονικά τη δραστηριότητά τους, περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων και αυστηρή καραντίνα συγκεκριμένων περιοχών, προφανώς υπάρχουν, όμως αυτή τη στιγμή κρίνεται ότι μπορούν να αποφευχθούν αν υπάρξει αυστηρή τήρηση των όσων έχουν ανακοινωθεί και «μείνουμε σπίτι, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τις ευάλωτες στον κορωνοϊό κοινωνικές ομάδες», όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<