Δερμιτζάκης: «Να κάνει κανείς το εμβόλιο της AstraZeneca;»

Δερμιτζάκης: «Να κάνει κανείς το εμβόλιο της AstraZeneca;»

7 Απριλίου 2021

Σε ανάρτησή του υπό τον τίτλο «Να κάνει κανείς το εμβόλιο της AstraZeneca;» ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης επισημαίνει πως περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν από αυτοκινητιστικό πηγαίνοντας στο εμβολιαστικό κέντρο παρά από τις αναφερόμενες περιπτώσεις θρομβώσεων που συσχετίζονται με το παραπάνω σκεύασμα.

Όπως γράφει: «Επειδή βλέπω και κατανοώ ότι η διαχείριση πιθανοτήτων είναι δύσκολη από τους περισσότερους, να κάνω μια απλή σύγκριση για να κατανοήσει κανείς για τι ακριβώς μιλάμε.

Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν από αυτοκινητιστικό δυστύχημα πηγαίνοντας στο εμβολιαστικό κέντρο από αυτούς που θα πεθάνουν από το εμβόλιο. Ποιος από εσάς όμως υπολογίζει το απειροελάχιστο ρίσκο αυτοκινητιστικού δυστυχήματος πηγαίνοντας στο εμβολιαστικό κέντρο; Κανένας!».

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο πρέπει να διαχειριστούμε και την πιθανότητα σοβαρών παρενεργειών από το εμβόλιο. Και δε βάζω καν στην εξίσωση το τεράστιο όφελος σε σχέση με το πάρα πολύ μικρό ρίσκο του να κάνει κανένας το εμβόλιο», κατέληξε ο καθηγητής.

Πηγή: ieidiseis.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<