voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ‘Ερχεται νέα κακοκαιρία – Σε «Red Code» Ηλεία και Αχαΐα

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    Χειρότερη τουριστική σεζόν αναμένουν για φέτος οι μισοί επιχειρηματίες στη Χαλκιδική

    Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    προκήρυξη-προσληψεις-εοδυ-κομυ

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

  • Εκπαίδευση
    Μιχαηλίδου: Διπλασιάστηκαν τα δημοτικά όπου διανέμονται σχολικά γεύματα

    Τέλος το μοσχαρίσιο κρέας από τα Σχολικά Γεύματα – Τι καταγγέλλουν οι γονείς

    Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων περιόδου 2025Β

    Σοφία Ζαχαράκη: Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις ο διάλογος για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο

    ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα και πιστοποίηση για 2.420 ανέργους

    Ομοσπονδία ΚΔΒΜ: «Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία για τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα voucher»

  • Θέσεις εργασίας
    Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν 3.500 σφαίρες στη Λεωφόρο Κηφισού

    Έρχονται 1.400 προσλήψεις αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 43 μόνιμες προσλήψεις

    Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο τα πρώτα 300 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση – Τι είπε για ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ

    Το νέο πλαίσιο στην αγορά εργασίας: Όλες οι αλλαγές σε ωράρια, προσλήψεις και άδειες

    Στις 18/06 η έναρξη των συνεντεύξεων για το μητρώο εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

  • Οικονομία
    Καταργήθηκαν το επίδομα επίσχεσης και άλλα δύο ειδικά βοηθήματα ανέργων

    Εξετάζεται νέο επίδομα Πάσχα – Ποιοι το δικαιούνται

    e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων

    e-ΕΦΚΑ: Με αίτηση του οφειλέτη η παραγραφή χρεών

    Οι απαντήσεις από τον ΕΦΚΑ για τις απώλειες στις συντάξεις χηρείας – Τι ισχύει για τον υπολογισμό τους

    Αλλαγές στα ενοίκια από 1η Απριλίου – Όσα πρέπει να ξέρετε

  • Εργασιακά

    Τι αλλάζει στο επίδομα ασθένειας: Ποιοι το δικαιούνται

    ΟΠΕΚΑ: To επίδομα των 391 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται

    Πρεμιέρα για τη σύμπραξη πιστοποιημένων νομικών και λογιστών για την απονομή συντάξεων

    Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους – Τι αλλάζει

    Ασφαλιστικός βίος των πολιτών: Πότε θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του

    Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται και στο Δημόσιο έως το τέλος του 2026

  • VOUCHER

    Γιατί να την πληρώσουν οι πολλοί για τις απατεωνιές των λίγων;

    ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα και πιστοποίηση για 2.420 ανέργους

    Ομοσπονδία ΚΔΒΜ: «Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία για τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα voucher»

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

  • Πολιτική
    Κυρ. Μητσοτάκης: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

    Κυρ. Μητσοτάκης: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

    Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας – Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

    Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας – Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

    Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

    Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη του νομοσχεδίου που φέρνει εκατοντάδες προσλήψεις

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Διπλασιάστηκαν οι απάτες με πλαστικό χρήμα

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
25/01/2021
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για κάθε 6.500 ευρώ συναλλαγών με ηλεκτρονικό χρήμα, το 1 ευρώ αντιστοιχεί σε κάποια περίπτωση απάτης, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών και βάσει των στατιστικών που παρακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ιδιαίτερα μετά το 2015 (από τα capital controls) και μετά, παρουσιάστηκε σχεδόν διπλασιασμός του ποσοστού απάτης από 0,01% σε 0,02% επί της συνολικής αξίας των συναλλαγών.

Η πανδημία επέφερε νέα αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Από στοιχεία της Visa και Mastercard, η αύξηση υπολογίζεται γύρω στο 20%, με τον συνολικό τζίρο να ανέρχεται γύρω στα 65 δισ. ευρώ (περιλαμβανομένων των προπληρωμένων καρτών και των ψηφιακών πορτοφολιών).

ΣχετικάΆρθρα

SafeLine.gr: 8.571 καταγγελίες για υλικό παιδικής κακοποίησης

Απάτες υψηλής τεχνολογίας: Πώς οι εγκληματίες ξεγελούν ανυποψίαστους πολίτες

03/01/2025
pyrosvestiki

Προσοχή – Επιτήδειοι ζητούν χρήματα παριστάνοντας εκπροσώπους της Πυροσβεστικής

04/06/2024

Από το παραπάνω ποσό εκτιμάται ότι περίπου 10 εκατ. ευρώ ήταν αποτέλεσμα απάτης κυρίως μέσω αγορών από το Ίντερνετ. Οι πιο συνήθεις απάτες συνδέονται με παραπλανητικές αγγελίες στο διαδίκτυο, σε ψεύτικα ή μη ασφαλή ηλεκτρονικά καταστήματα και σε διαρροή των στοιχείων της κάρτας.

Πρόκειται για τις ονομαζόμενες συναλλαγές χωρίς παρουσία του πελάτη που αυξήθηκαν κατά περίπου 35% μέσα στο 2020. Οι συναλλαγές με παρουσία του πελάτη, δηλαδή στα POS, αυξήθηκε κατά 15% με το 89% να αφορά σε ανέπαφες συναλλαγές.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην άνοδο του ορίου για ανέπαφες συναλλαγές χωρίς κωδικό (PIN) από 25 ευρώ σε 50 ευρώ και στο φόβο για μετάδοση του κορονοϊού με ανταλλαγή μετρητών.

Στελέχη των τραπεζών που είναι υπεύθυνα για τα συστήματα ασφαλείας, αλλά και στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, εξηγούν ότι ο περιορισμός της απάτης εν μέσω πανδημίας και εκτίναξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους:

Πρώτον, από το 2017 και μετά ξεκίνησε η εφαρμογή νέων ευρωπαϊκών και διεθνών κανόνων ασφαλείας που ολοκληρώθηκαν και ενεργοποιήθηκαν πλήρως και στο αυστηρότερο βαθμό το 2019 και κυρίως το 2020.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές οδηγίες, όπως φάνηκε στην πράξη, ήταν η υποχρέωση όλων των παρόχων συστημάτων πληρωμών να εξασφαλίζουν τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας του καταναλωτή σε δύο και τρία επίπεδα.

Για παράδειγμα, πέραν του αριθμού της κάρτας και του τριψήφιου κωδικού που υπάρχει στο πίσω μέρος (CVC), οι πάροχοι (τράπεζες, κάρτες, συστήματα πληρωμών όπως PayPal, Stripe, κλπ) υποχρεώθηκαν να αναβαθμίσουν τα συστήματα ασφαλείας και να ζητούν επιπλέον επιβεβαίωση για την ταυτοπροσωπία του πελάτη.

Αυτό γίνεται για παράδειγμα με αποστολή κωδικού με SMS ή με email που απαιτείται να καταχωρηθεί από τον καταναλωτή για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή (πέραν του PIN) της κάρτας, ή με ειδοποιήσεις και έγκριση στα κινητά (push notifications) και με βιομετρικά στοιχεία (πχ, αποτύπωμα δακτύλων).

Ακόμη, τα συστήματα καταγράφουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) και τη γεωγραφική περιοχή (με παράλληλη εφαρμογή της οδηγίας περί προσωπικών δεδομένων GDPR) και η Ελλάδα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής στοιχείων.

Έτσι, μία κάρτα που έχει εκδοθεί στην Ελλάδα και ο κάτοχός της έχει δηλώσει ως κατοικία την Αθήνα, θα θεωρηθεί ως ύποπτη συναλλαγή αν χρησιμοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη χώρα και το σύστημα θα ζητήσει επιπλέον ταυτοποίηση για να προχωρήσει σε έγκριση της πληρωμής.

Ταυτόχρονα, οι πάροχοι και τα συστήματα αυτά υποχρεώθηκαν να σταματήσουν συνεργασίες με εμπόρους που δεν πληρούσαν συμβατά συστήματα ή εφαρμογές πληρωμών με βάση τους νέους κανόνες ασφάλειες. Έτσι, και τα ηλεκτρονικά και τα φυσικά καταστήματα αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες.

Δεύτερον, υπήρξε έγκαιρη και συντεταγμένη επαγρύπνηση και ενημέρωση των καταναλωτών από όλους τους παρόχους, τις τράπεζες, τους φορείς, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τις εποπτικές αρχές κλπ για το πώς να προφυλαχτούν από απάτες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τρίτον, περιορίστηκε κατακόρυφα η χρήση του ΑΤΜ (-39%) και έχει πλέον σχεδόν μηδενιστεί (μόνο 800 εκατ. ευρώ το 2020). Τα προηγούμενα χρόνια, οι επιτήδειοι είχαν εφεύρει δεκάδες κόλπα, όπως, μεταξύ άλλων τη “Λιβανέζικη θηλιά” και το “skimming”, μεμβράνες πάνω στα πληκτρολόγια ή τις οθόνες για να πάρουν τα αποτυπώματα και τον κωδικό PIN της κάρτας, αφού πρώτα είχαν βάλει ένα λεπτό αντικείμενο στην υποδοχή της κάρτας για να την μπλοκάρει, κά.

Τέταρτον και ίσως το πιο σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι οι καταναλωτές είναι πλέον πιο ενημερωμένοι, πιο προσεκτικοί και πιο “υποψιασμένοι” με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πέμπτον, οι τράπεζες έχουν επενδύσει μεγάλα κεφάλαια (και συνεχίζουν να επενδύουν) στην αναβάθμιση και στην ασφάλεια των συστημάτων τους.

Μόνο για φέτος εκτιμάται ότι θα επενδύσουν τουλάχιστον 500-800 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ οι επενδύσεις της τελευταίας 10ετίας μετριέται σε αρκετά δισ. ευρώ.

Έτσι, τα συστήματα έχουν γίνει πιο έξυπνα και συνεχώς μαθαίνουν από τις τεχνικές απάτες. Για παράδειγμα ελέγχουν την τοποθεσία των τελευταίων συναλλαγών (πχ αν μια αγορά γίνει στην Αθήνα και σε μία ώρα άλλη μία από τη Ρώμη, το σύστημα θα την μπλοκάρει), το είδος των υπηρεσιών ή προϊόντων που αγοράζει ο καταναλωτής, τη συχνότητα χρήσης, κά.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι ενώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών έχει αυξηθεί στα 50 ευρώ, υπήρξαν περιπτώσεις που στα διόδια της Αττικής Οδού για ποσό 2,80 ευρώ να ζητείται επιβεβαίωση του PIN για να εγκριθεί η συναλλαγή.

Αυτό συνέβη διότι είτε είχε ξεπεράσει το όριο των 50 ευρώ σε αγορές εκείνη την ημέρα ο κάτοχος της κάρτας, είτε το σύστημα εντόπισε κάποια περίεργη αλλαγή στην καταναλωτική συνήθεια (συχνότητα χρήσης, κλπ) ή τυχαία ανά δείγμα καρτών διέκοπτε την ανέπαφη συναλλαγή και ζητούσε PIN ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επιβεβαιώνεται η ταυτότητα του κατόχου.

Είδη απάτης
Όπως εξηγούν σήμερα οι ειδικοί, οι περισσότερες ηλεκτρονικές απάτες εμπίπτουν σε μια ομάδα κόλπων που είναι γνωστές και ως “Νιγηριανές απάτες” ή “Ψάρεμα”.

Εδώ, συνήθως πέφτουν θύματα καταναλωτές που απάντησαν σε ύποπτα email ή έκαναν κλικ σε ψεύτικους διαφημιστικούς συνδέσμους, κυρίως μέσω social media ή ιστοσελίδες χαμηλής ασφάλειας.

Άλλοι προχωρούν σε αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών που είδαν σε αγγελίες ή διαφημίσεις, με τη διαφορά ότι στη συνέχεια ο “έμπορος” έγινε άφαντος ή χρησιμοποίησε την εξουσιοδότηση πληρωμής για μεγαλύτερο ποσό ή για επαναλαμβανόμενες πληρωμές.

Ένα ακόμη αδύνατο σημείο αποτελεί το γεγονός ότι αρκετοί καταναλωτές χρησιμοποιούν το ίδιο PIN για όλες τις κάρτες ή τον ίδιο κωδικό σε όλους του λογαριασμούς (από email μέχρι ebanking) -προκειμένου να τους θυμούνται- και ταυτόχρονα επιτρέπουν την αυτόματη αποθήκευσή τους στον υπολογιστή (browser), την αυτόματα συμπλήρωση την επόμενη φορά ή καταργούν την επιλογή να ζητείται επιβεβαίωση τρίτου επιπέδου (πχ μέσω sms, ΟΤP κλπ) τις επόμενες φορές, όταν χρησιμοποιείται ο ίδιος υπολογιστής και browser.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι είναι σπάνιες έως σχεδόν αδύνατον για οποιονδήποτε hacker να “μαντέψει” όλους τους κωδικούς (16ψήφιος της κάρτας, όνομα, επώνυμο, ημερομηνία λήξης, τριψήφιος κωδικός ασφαλείας στο πίσω μέρος και τον τυχαίο αριθμό επιβεβαίωσης που στέλνετε σε κάθε συναλλαγή και ισχύει για μερικά λεπτά). Η πλειονότητα αν όχι όλες οι περιπτώσεις έχουν προέλθει από διαρροή (εκούσια ή ακούσια) των κωδικών ασφαλείας ενός συστήματος.

Σημειώνεται ότι παρά την αύξηση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα εντός Ελλάδος, μειώθηκε σημαντικά η χρήση καρτών στο εξωτερικό και σε διασυνοριακές συναλλαγές, λόγω (lockdown και καθυστερήσεων στα κούριερ), με αποτέλεσμα ο συνολικός τζίρος το 2020 να διαμορφωθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2019.

Αυξήθηκαν οι συναλλαγές εντός Ελλάδος για ηλεκτρονικό εμπόριο, με χρεωστικές κάρτες και οι υπόλοιπες σε POS που θα μπορούσαν να γίνουν ανέπαφα. Τα τελικά και ακριβή στοιχεία ανά κατηγορία αναμένονται από την Τράπεζα της Ελλάδος τον Ιούλιο.

Ετικέτες: απατεςυπολογιστές

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ‘Ερχεται νέα κακοκαιρία – Σε «Red Code» Ηλεία και Αχαΐα

    11 Φεβ 2026

  • «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    9 Φεβ 2026

  • Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    6 Φεβ 2026

  • προκήρυξη-προσληψεις-εοδυ-κομυΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    5 Φεβ 2026

  • Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους

    5 Φεβ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

    Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη του νομοσχεδίου που φέρνει εκατοντάδες προσλήψεις

    189 shares
    Share 76 Tweet 47
  • Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Τέλη κυκλοφορίας: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ΑμεΑ από την ΑΑΔΕ για απαλλαγή από αυτά

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης έως 17.500 ευρώ για νέες επιχειρήσεις

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Έως τις 12 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τις 61 προσλήψεις για απόφοιτους Λυκείου στο Δημόσιο

    61 shares
    Share 24 Tweet 15

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.