voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Βατικανό: Ομαλά εξελίσσεται η ανάρρωση του Πάπα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα

    Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ΜΕΤΕΟ: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε περίπου 6,5 ώρες καταγράφηκαν στη Ρόδο

    Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

    Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

  • Εκπαίδευση

    Συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της 21ης Οκτωβρίου

    Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την Τετάρτη 14/10, λόγω της κακοκαιρίας, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με απόφαση του περιφερειάρχη

    Σοφία Ζαχαράκη: «Οι μετεγγραφές και οι μετακινήσεις φοιτητών στα Πανεπιστήμια ολοκληρώθηκαν και ανακοινώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά»

    Κλειστά σχολεία την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 4.747 θέσεις της προκήρυξης 2ΓΒ/2026

    Στην Κέρκυρα το 12ο JobReady by DYPA την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

    Που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    Άρχισαν οι αιτήσεις για 422 προσλήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

  • Οικονομία

    Η στεγαστική κρίση και η έλλειψη προσιτής κατοικίας: Τα προβλήματα και οι ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων

    Μείωση 40 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης, 20 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, 10 λεπτά στην αμόλυβδη και αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης

    Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση 30% για όλο τον χειμώνα – Δείτε παραδείγματα

    Στα 40 λεπτά το λίτρο η επιδότηση αλιευτικού πετρελαίου για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο – Νέα δράση 15 εκατ. ευρώ για ζημιές από θαλάσσια είδη

  • Εργασιακά

    Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, λόγω της κακοκαιρίας

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούνται το εποχικό βοήθημα που φτάνει τα 1.438 ευρώ!

    ΓΣΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων

    Αντιμισθίες αιρετών ΟΤΑ: Ποιοι παίρνουν αύξηση 20% με υπουργική σφραγίδα

  • VOUCHER

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

  • Πολιτική

    Κ. Χατζηδάκης: Η στήριξη θα συνεχιστεί όσο υπάρχει πρόβλημα στην αγορά ενέργειας

    Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Εορταστικό πακέτο στα σούπερ μάρκετ

    Κυρανάκης: Δεν υπάρχει καμία άλλη κυβέρνηση η οποία να έχει μειώσει 90 φόρους – Τα προγράμματα και η επιστροφή ενοικίου

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Ελένη Τοπαλούδη: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά, η πρόταση της εισαγγελέως

από press room
12/05/2022
σε Επικαιρότητα

154
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη σε βάρος των δύο κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας ζήτησε και οι δύο κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι όπως κατηγορούνται και χωρίς ελαφρυντικά.

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε στην αγόρευση της πως η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το βάρβαρο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2018, τελέστηκε από κοινού και από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» τόνισε η εισαγγελέας στην πρόταση της, καθώς οι δύο νεαροί άνδρες «ρίχνουν» ο ένας το μερίδιο της ευθύνης στον άλλον.

Η εισαγγελική λειτουργός εξιστόρησε κατά τη διάρκεια της αγόρευσης τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς και το τι συνέβη στο σπίτι του Ροδίτη κατηγορούμενου στους Πεύκους, όπου βιάστηκε η Ελένη και κακοποιήθηκε βάναυσα πριν την πετάξουν από το γκρεμό στη θάλασσα για να σιωπήσει για πάντα.

ΣχετικάΆρθρα

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

20/05/2022

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους δυο κατηγορούμενους για το βιασμό και τη δολοφονία της

20/05/2022

«Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει» τόνισε η εισαγγελέας.

Προκειμένου να γλιτώσουν τις συνέπειες της βάναυσης ενέργειας τους σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία τους είπε πως θα τους καταγγείλει στις αρχές, οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με την εισαγγελέα «της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. Όμως πολλά κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» ξεκαθάρισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε ότι η Ελένη Τοπαλουδη, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων «ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι».

Τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε κατά την εισαγγελέα, η οποία πρόσθεσε πως «αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Ροδίτη κατηγορούμενου για μειωμένο καταλογισμό καθώς «δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν».

Στην έναρξη της διαδικασίας η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε «σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμόπαιδο. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο». Αμέσως οδηγήθηκε εκτός αίθουσας για να ηρεμήσει.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης.

Ετικέτες: τοπαλουδη δολοφονια

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Βατικανό: Ομαλά εξελίσσεται η ανάρρωση του Πάπα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα

    14 Οκτ 2026

  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ΜΕΤΕΟ: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε περίπου 6,5 ώρες καταγράφηκαν στη Ρόδο

    14 Οκτ 2026

  • Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

    14 Οκτ 2026

  • Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    14 Οκτ 2026

  • Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στη χώρα – 58 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Αττική και Εύβοια – Μήνυμα 112 στα Πολιτικά Ευβοίας και στη Σκιάθο

    14 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • IRIS: Τι vα γράφετε στην αιτιολογία μεταφοράς χρημάτων για να μη την πατήσετε

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι πληρωμές που θα δουν οι αγρότες και πότε

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Κλειστά σχολεία την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Άρχισαν οι αιτήσεις για 422 προσλήψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.