Ενοίκια Μαΐου – Ιουνίου: Απαλλαγές, μειώσεις και πληρωμές

Ενοίκια Μαΐου – Ιουνίου: Απαλλαγές, μειώσεις και πληρωμές

15 Μαΐου 2021

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησαν οι κ.κ. Κώστας Τσουκαλάς, δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, επίσης δικηγόρος, και Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός, αναφορικά με το τι θα ισχύει για τα ενοίκια Μαΐου και Ιουνίου, 

Για τα ενοίκια του Μαΐου, απαλλαγές θα ισχύσουν για επαγγελματίες που παρέμειναν κλειστοί με κρατική εντολή.

Αυτό αφορά στους επιχειρηματίες και σε επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο, εστίαση, κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, μεταφορές. Καμία μείωση δε θα ισχύσει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Η αποζημίωση των ιδιοκτητών όταν είναι φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στο 80% της απώλειας, και στο 60% όταν είναι νομικά πρόσωπα.

Οι εργαζόμενοι στις προαναφερθείσες κατηγορίες, δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο κατά 40% και στην κατοικία τους, αλλά και στη φοιτητική στέγη των παιδιών τους. Η αποζημίωση των ιδιοκτητών σε αυτή την περίπτωση θα ανέρχεται στο 50% επί της απώλειας.

Οι πληρωμές για τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 21/05, ενώ οι πληρωμές για τα ενοίκια του Μαΐου θα γίνουν στα μέσα Ιουνίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τα ενοίκια του Ιουνίου εξετάζεται «κούρεμα» κατά 40% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, και θα αφορά σε γυμναστήρια, σινεμά, κλειστούς – εσωτερικούς χώροι διασκέδασης & εστίασης κτλ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<