Επίθεση με βιτριόλι: Αυτή φέρεται να είναι η δράστις

Επίθεση με βιτριόλι: Αυτή φέρεται να είναι η δράστις

7 Ιουνίου 2020

Η αστυνομία έχει μία πιο καθαρή εικόνα της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Το υλικό από κάμερα ασφαλείας που παραδόθηκε στην αστυνομία δείχνει μια γυναίκα – που πιθανώς είναι η δράστις της επίθεσης – να πλησιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται ο χώρος εργασίας της Ιωάννας, μόλις 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πριν η άτυχη 34χρονη φτάσει στη δουλειά της.

Στο βίντεο η εν λόγω γυναίκα φαίνεται να φορά στο πρόσωπο μάσκα, μπεζ ζακέτα και γάντια. Φέρει σακίδιο στην πλάτη και να κρατά κάτι στο χέρι της – ένα μπλε δοχείο – που πιθανότατα περιείχε το βιτριόλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για μια «μαυροφορεμένη» γυναίκα. Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο -εάν αποδειχθεί ότι είναι η δράστις- έφερε στο σακίδιό της άλλα ρούχα, ούτως ώστε να μην την αναγνωρίσουν.

Πιο καθαρή εικόνα της φερόμενης ως δράστιδας έχει καταγραφεί από κάμερα υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στο σημείο, όπου την περίμενε το ταξί, με το οποίο διέφυγε, αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι, επί της λεωφόρου Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Τα πιο πρόσφατα και σημαντικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές είναι τα εξής: Έχουν εικόνες από κλειστά κυκλώματα της περιοχής με γυναίκες που προσομοιάζουν στην περιγραφή που είχε δώσει η Ιωάννα, όμως δεν ταυτίζονται απόλυτα με την περιγραφή. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν μπει σε μία διαδικασία συνδυαστικών αναλύσεων από εικόνες και μαρτυρίες που συγκλίνουν σε τρεις περιπτώσεις.

Δηλαδή περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με αυτοκίνητο, περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με ταξί κλπ. Η περίπτωση με το ταξί που πιθανότατα είναι η γυναίκα με την μπεζ ζακέτα, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού φαίνεται από την προηγούμενη ημέρα να έχει γίνει κλήση από καρτοτηλέφωνο και από συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος που συνδυάζεται με ένα από τα 5 ύποπτα πρόσωπα που παραμένουν στο κάδρο.

Η κλήση και η εταιρεία ραδιοταξί έχουν εντοπιστεί και έχουν οι Αρχές στην διάθεσή τους την ηχογραφημένη κλήση, στοιχείο πολύ σημαντικό και κρίσιμο για μελλοντική χρήση και ενδεχόμενη ταυτοποίηση μέσω εργαστηριακής ανάλυσης με τυχόν ύποπτη που μπορεί να προκύψει, ενώ αναμένεται να καταθέσει και ο οδηγός.

Εν ολίγοις, το ταξί συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον για τις Αρχές αφού φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί πλέον της ημέρας που σημειώθηκε η επίθεση, άρα θα μπορούσε να συσχετίζεται με τυχόν προηγούμενη απόπειρα ή κατόπτευση του χώρου.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<