Φόρος Εισοδήματος: Έκπτωση 3% για εφάπαξ εξόφληση και στις Δηλώσεις του Αυγούστου

Φόρος Εισοδήματος: Έκπτωση 3% για εφάπαξ εξόφληση και στις Δηλώσεις του Αυγούστου

27 Ιουλίου 2021

Εκπτωση 3% στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, και για τους φορολογούμενους οι οποίοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους τον Αύγουστο, εφόσον εξοφλήσουν το φόρο έως το τέλος του επόμενου μήνα, προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το υπουργείο Οικονομικών. 

Με τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις, η έκπτωση φόρου 3% αφορά μόνο φορολογούμενους οι οποίοι θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους και θα εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου. Η διάταξη θα κατατεθεί πιθανότατα την Τρίτη στη Βουλή

Τα αιτήματα πολλών φορέων και λογιστικών ενώσεων οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους φορολογούμενους να έχουν την έκπτωση στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής.

Μέχρι σήμερα ένας στους δύο φορολογούμενους έχει υποβάλει τη δήλωσή του με περισσότερα από τα μισά εκκαθαριστικά να είναι μηδενικά. Έχουν υποβληθεί περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια Ε1 σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων με το 30,55% των εκκαθαριστικών να είναι χρεωστικά ( 1 δισ. ευρώ ο έξτρα φόρος), 17,22% είναι πιστωτικά και 52,23% μηδενικά.
 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<