Ηράκλειο: Κινητοποίηση σε παιδικό σταθμό - Πατέρας μικρού παιδιού, θετικός στον κορωνοϊό - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση σε παιδικό σταθμό – Πατέρας μικρού παιδιού, θετικός στον κορωνοϊό

Τα κρούσματα που ανακοινωθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ στην Κρήτη ήταν 12. Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 790 νέα κρούσματα κορωνοϊο στην Ελλάδα με το Ηράκλειο να έχει 11 κρούσματα και ένα τα Χανιά.

Ενα από αυτά που καταγράφονται στο Ηράκλειο αφορά έναν πατέρα παιδιού που φοιτά σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Όπως είναι φυσικό, υπηρξε μεγάλη κινητοποιηση από την πλευρά του σχολικού συγκροτήματος, με τη Διεύθυνση του να ανακοινώνει στους υπόλοιπους γονείς ότι ο πατέρας ενος παιδιού, τμήματος του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού, είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Τόσο το παιδί όσο φυσικά και οι γονείς του από την Παρασκευή με εντολή του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 μέρες.

Αυτό που αναμένεται για να φανεί αν θα σταματήσει να λειτουργεί ο σταθμός ειναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε το παιδί!

«Οι γονείς και το παιδί από την Παρασκευή με εντολή του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 μέρες. Από τον ΕΟΔΥ μας ενημέρωσαν ότι εάν το παιδί δεν νοσήσει δεν θα προβούμε σε καμία ενέργεια. Περιμένουμε λοιπόν από τους γονείς να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα από το τεστ του παιδιού. Θα έχετε άμεση ενημέρωση για το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουμε σε κάθε περίπτωση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση από τον παιδικό σταθμό.

Το Πανεπιστήμιο

Όπως έχει γράψει το voucherergasia.gr πρόβλημα υπαρχει και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μάλιστα ο Σύλλογος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης με αφορμή την ανίχνευση κρούσματος covid-19 σε φοιτήτρια στο Ρέθυμνο τονισε πρέπει να υπάρχουν δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους φοιτητές και αυξημένα μέτρα προστασίας προς όφελος της φοιτητικής κοινότητας.

Δύο φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, το τελευταί διάστημα. Ο ένας φοιτητής τη ιατρικής στο Ηράκλειο και μια φοιτήτρια στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για έναν φοιτητή της ιατρικής σχολής και μία φοιτήτρια σε σχολή του Ρεθύμνου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ