voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

    Δ.Μιχαηλίδου: Πάνω από 3.000 αιτήσεις μετεγκατάστασης σε 10 ημέρες – Σχεδόν 1.000 ευρώ η πρώτη ενίσχυση από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας πριν από τα Χριστούγεννα

    Φιλοδωρήματα: Ο κίνδυνος που κρύβεται

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή λόγω απεργίας

  • Εκπαίδευση

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

    Δωρεάν σίτηση σε φοιτητές – Ποιοι «κόβονται» από 1η Ιανουαρίου

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    OIEΛE: Επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων για πρωτοβουλίες ενάντια στη διαπλοκή στον σχολικό αθλητισμό

  • Θέσεις εργασίας

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

  • Οικονομία

    Επεκτείνεται η επιδότηση καυσίμων για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου 2026

    ΚΕΠΕ: Ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά με αυξημένες πιέσεις από τη διεθνή αβεβαιότητα – Οι προκλήσεις σε επιχειρήσεις, υγεία και απασχόληση

    Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ για διάστημα 2-6 Νοεμβρίου 2026

    ΚΑΔ: Τέλος χρόνου σήμερα για έλεγχο και διορθώσεις

  • Εργασιακά
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Πώς υπολογίζεται το ποσό με παραδείγματα

    απεργία της ΠΝΟ

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Ν. Δένδιας: Το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών FDI και στην Ελλάδα προσδίδει νέες δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Τασούλας: “Η Ελλάδα έχει και πάλι όλες τις δυνατότητες όχι μόνο να αποτρέπει κάθε απειλή, αλλά, εάν χρειαστεί, και να κατατροπώνει κάθε απειλή”

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

«Καίει» το πετρέλαιο ενόψει χειμώνα – Μεγαλύτερο κονδύλι για την επιδότηση θέρμανσης εξετάζουν στο οικονομικό επιτελείο

από Αντώνης Σαριδάκης
10/09/2021
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι υπέρογκες και αιφνιδιαστικές ανατιμήσεις που καταγράφονται ήδη στις τιμές των υγρών καυσίμων κάνουν τα νοικοκυριά, να αντιλαμβάνονται ότι μπροστά τους έχουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Ειδικά το φυσικό αέριο, που είχε τα προηγούμενα χρόνια ανακουφίσει οικονομικά τη μέση οικογένεια, φέτος είναι η… δυσάρεστη έκπληξη, καθώς η Ευρώπη δεν προετοιμάστηκε εγκαίρως και τα αποθέματα που διαθέτει είναι πολύ μικρότερα των πραγματικών αναγκών.

Η φορολογία στα καύσιμα παραμένει εξαιρετικά υψηλή και η πλειονότητα των Ελλήνων ζητάει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο άμεση μείωση του φόρου, που εκτοξεύει την τελική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής. Τουλάχιστον μέχρι το σημείο στο οποίο θα αρχίσει να ισοσταθμίζεται η καταγραφόμενη αύξηση της αγοράς.

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατεθεί κατά 20% υψηλότερα από πέρυσι, ενώ το φυσικό αέριο θα ακριβύνει ακόμα περισσότερο, κατά 50%, τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΣχετικάΆρθρα

Νέα άνοδος στις διεθνείς τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου – Τι θα ισχύσει στην Ελλάδα

17/10/2026

Πότε αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για την επιδότηση στο πετρέλαιο

23/08/2026

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με τιμή 1,05 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και 1,10 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Στα νησιά η πρόβλεψη της τιμής κυμαίνεται γύρω στα 1,20 ευρώ.

Στο φυσικό αέριο, η κατάσταση θα επιδεινωθεί σημαντικά τον χειμώνα, καθώς τα αποθέματα πλέον είναι υπερβολικά χαμηλά και η νέα τροφοδοσία πολύ περιορισμένη.

Σε αυτό το κλίμα, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν την εγγραφή στον κρατικό προϋπολoγισμό μεγαλύτερου κονδυλίου για την επιδότηση θέρμανσης συγκριτικά με πέρυσι, όταν διατέθηκαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως δεν βοήθησαν τη μεσαία τάξη, καθώς υπήρχαν περιορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, που περιόριζαν τους δικαιούχους.

Την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011 ζητάει από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία  Βενζινοπωλών Ελλάδας

Οι βενζινοπώλες προχωρούν ωστόσο ένα βήμα μακρύτερα και ζητούν άμεσα από την κυβέρνηση να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2011 ώστε να κινηθεί η αγορά, να ζεσταθούν τα σπίτια και να αντιμετωπιστεί η «έκρηξη» των τιμών λιανικής.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, ο ΟΒΕ τονίζει πως η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι αυξημένη κατά 60% φέτος.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι αυξημένη λόγω της κατακόρυφης αύξησης κατά 60% και πλέον μέσα σε ένα έτος της τιμής του αργού πετρελαίου και αποτελεί τη σοβαρότερη αιτία εξαιτίας της οποίας οι καταναλωτές θα κληθούν φέτος να επιβαρυνθούν κατά πολύ για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Η βαριά φορολογία απλώνει τη σκιά της στο πλέον βασικό μέσο θέρμανσης του πληθυσμού και κάνει τις τιμές απλησίαστες για το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών.

Από τότε που οι κυβερνήσεις επέβαλαν αλλεπάλληλες αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) συμπαρασύροντας και την αύξηση του ΦΠΑ, όχι μόνο δεν εισπράχθηκαν τα προσδοκώμενα έσοδα του κράτους, αλλά είχαμε σειρά σοβαρών παρενεργειών όπως η καύση υλικών που επιβάρυναν πολλαπλώς το περιβάλλον, η ένταση του παραεμπορίου-λαθρεμπορίου, η μείωση του μεταφορικού έργου, η μείωση της αποδοτικότητας των ενεργοβόρων τομέων της οικονομίας, η αύξηση τιμών σε είδη εξαρτώμενα από την κατανάλωση πετρελαίου και -το χειρότερο- η υπονόμευση της υγείας των πληθυσμών που αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν θέρμανση.

Μπροστά στην τραγική κατάσταση που δημιουργείται, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος επανέρχεται στο πάγιο αίτημα του κλάδου της μείωσης του ΕΦΚ και η επαναφορά του στα επίπεδα προ του 2011 (21 ευρώ/1.000 λ.).

«Αναμένουμε άμεσα τη σχετική τροποποίηση του νόμου ώστε τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά, το περιβάλλον καθαρό και φυσικά να μειωθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδους μας» επισήμανε επίσης η Ομοσπονδία.

Το επίδομα θέρμανσης και η αύξηση του κονδυλίου η εναλλακτική λύση

Αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης και διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων εξετάζουν στο οικονομικό επιτελείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των ανατιμήσεων στα καύσιμα, 35 ημέρες πριν από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη σεζόν 2021-2022.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Aπό πέρυσι το επίδομα χορηγείται όχι μόνο σε όσους χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε οικισμούς πάνω από 2.500 κατοίκους και ζεσταίνονται με καυσόξυλα και pellet.

Το επίδομα βάσης ορίστηκε στα 220 ευρώ. Το ποσό αυτό, δηλαδή, αποτελεί τη βάση υπολογισμού του επιδόματος που δικαιούται κάθε νοικοκυριό που πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Για παράδειγμα, στο Βελούχι ο συντελεστής επιδότησης είναι 1,6172 και είναι ο υψηλότερος συντελεστής σε όλη τη χώρα.

Για ένα ζευγάρι που έχει την κύρια κατοικία του στο Βελούχι το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 355,79 ευρώ. Αν το ζευγάρι έχει ένα προστατευόμενο τέκνο, το επίδομα αυξάνεται στα 391,37 ευρώ (355,79+10%), ενώ, αν έχει δύο παιδιά, διαμορφώνεται στα 430,51 ευρώ (391,37+10%). Για να λάβει τα 650 ευρώ του επιδόματος, θα πρέπει να έχει 6 προστατευόμενα τέκνα.

Το επίδομα που θα προκύψει μετά τον υπολογισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ αλλά ούτε και να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Κατά την περσινή χρονιά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν άλλαξαν. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ως εξής:

– Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

– Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

– Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος φιλοξενούμενοι, όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα από 2 Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι δικαιούχοι ως προς τις προθεσμίες υποβολής των αναγκαίων τιμολογίων.

Ετικέτες: ανατιμήσειςπετρέλαιο
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

    30 Οκτ 2026

  • Δ.Μιχαηλίδου: Πάνω από 3.000 αιτήσεις μετεγκατάστασης σε 10 ημέρες – Σχεδόν 1.000 ευρώ η πρώτη ενίσχυση από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας πριν από τα Χριστούγεννα

    29 Οκτ 2026

  • Φιλοδωρήματα: Ο κίνδυνος που κρύβεται

    29 Οκτ 2026

  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή λόγω απεργίας

    28 Οκτ 2026

  • 28η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα

    28 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Έρχεται νέο Market Pass έως 1.000 ευρώ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.