voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

  • Οικονομία
    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

    Κοντογεώργης: Σε ευρείες κατηγορίες η επιδότηση θέρμανσης

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την Ευρώπη: Οκτώβριο και Νοέμβριο θα αυξηθούν οι νεκροί από κορωνοϊό

από Σταύρος Καραΐνδρος
14/09/2020
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει μια άνοδο του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι οποίοι θα είναι “πιο δύσκολοι” μήνες όσον αφορά την επιδημία του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα στο AFP ο διευθυντής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του διεθνούς οργανισμού, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση, κι όχι γενικευμένες καραντίνες.

«Αυτό θα γίνει πιο σκληρό. Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο θα δούμε μια πιο αυξημένη θνησιμότητα», σημείωσε ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP, την ώρα που ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην γηραιά ήπειρο σημειώνει άνοδο, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων παραμένει προς το παρόν σχεδόν σταθερός.

Αυτή η άνοδος του αριθμού των θανάτων σε ημερήσιο επίπεδο θα οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της επανόδου της επιδημίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι χώρες δεν θέλουν να ακούν κακές ειδήσεις αυτού του είδους, και το καταλαβαίνω αυτό», σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ, ο οποίος θέλησε ωστόσο να στείλει επίσης το «θετικό μήνυμα» ότι η πανδημία «θα σταματήσει κάποια στιγμή».

ΣχετικάΆρθρα

ΠΟΥ: Ολοένα και πιο «προβληματική» η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους εφήβους

25/09/2024
Κράκεν κορωνοϊός

Κορωνοϊός τέλος: Η επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας!

05/05/2023

Η ευρωπαϊκή πτέρυγα του ΠΟΥ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο Τρίτη σύνοδο των περίπου 50 κρατών μελών της με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μια συμφωνία για την πενταετή στρατηγική της.

Ο Κλούγκε προειδοποίησε αυτούς που θεωρούν ότι το τέλος της πανδημίας θα συμπέσει με την δημιουργία ενός εμβολίου κατά της COVID-19, κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Όλη την ώρα ακούω: ‘το εμβόλιο θα σημάνει το τέλος της επιδημίας’. Βεβαίως και όχι!», σημείωσε ο Κλούγκε.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό για όλες τις μερίδες του πληθυσμού. Ορισμένες ενδείξεις που λαμβάνουμε είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό για κάποιους, αλλά όχι για κάποιους άλλους”, σημείωσε ο Βέλγος γιατρός. “Και αν επομένως οφείλουμε να παραγγείλουμε διαφορετικά εμβόλια, θα πρόκειται για έναν επιμελητειακό εφιάλτη…», προειδοποίησε ο Κλούγκε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα δείξει αλληλεγγύη.

«Το τέλος της πανδημίας θα έρθει τη στιγμή που ως κοινότητα θα έχουμε μάθει να ζούμε με αυτήν την πανδημία. Και αυτό εξαρτάται από μας. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα», σημείωσε.

Ο Κλούγκε υπεραμύνθηκε παράλληλα του γεγονότος ότι οι αρχές έψαχναν στα τυφλά τους τελευταίους μήνες, καθώς πρόκειται για μια νέα ασθένεια, και προειδοποίησε κατά μιας οποιασδήποτε υπερβολικά πολιτικοποιημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης σε ένα πλαίσιο κατά το οποίο ενσταλάζεται η αμφιβολία στους κόλπους των πληθυσμών.

Η αντίδραση στην επιδημία θα πρέπει να στηρίζεται “σε επιδημιολογικά δεδομένα και δεδομένα δημόσιας υγείας”, επέμεινε.

«Ο ΠΟΥ επικρίθηκε επανειλημμένως, αλλά η επικοινωνιακή προσέγγιση ενός πράγματος που δεν γνωρίζουμε σαφώς είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο”, δήλωσε. “Για ορισμένους κάνεις υπερβολικά λίγα, για άλλους υπερβολικά πολλά».

Η έρευνα προχωράει σταδιακά, οι γνώσεις παραμένουν ατελείς και για πρώτη φορά οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με βάση ανολοκλήρωτα αποδεικτικά στοιχεία, συνόψισε ο Κλούγκε.

«Σε έναν αριθμό χωρών, βλέπουμε ότι η πολιτική επιβάλλεται στους επιστήμονες και επίσης σε έναν αριθμό άλλων χωρών βλέπουμε ότι οι άνθρωποι αμφισβητούν την επιστήμη, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”, δήλωσε ακόμη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ευρώπη σημειώνει σαφή αύξηση εδώ και εβδομάδες, κυρίως στην Ισπανία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, την Παρασκευή περισσότερα από 51.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μόνον εκείνη την ημέρα στις 55 χώρες μέλη της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ.

Πρόκειται για πολύ περισσότερα κρούσματα νέου κορωνοϊού από αυτά που αναφέρονταν κατά την κορύφωση σε διάφορες χώρες της επιδημίας του νέου κορωνοϊού τον Απρίλιο, μολονότι η δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ ήταν σαφώς μικρότερη τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Προς το παρόν ο αριθμός των θανάτων ημερησίως παραμένει στα επίπεδα που παρατηρούνται από τις αρχές του Ιουνίου, με περίπου 400 με 500 θανάτους ημερησίως να συνδέονται με την COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού.

Ωστόσο η πανδημία δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που ακολουθήθηκε στα τέλη του περασμένου χειμώνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Τον Φεβρουάριο βάλαμε στο στόχαστρο την κοινωνία στο σύνολό της (…) τώρα βάζουμε στόχο τον ιό», υπογράμμισε με έμφαση ο Κλούγκε.

«Σχολεία μπορεί ίσως να κλείσουν προσωρινά και σε τοπικό επίπεδο, αλλά αν έχουμε ένα καλό σύστημα επίβλεψης θα μπορούμε να ελέγχουμε (τον ιό) σε τοπικό επίπεδο και έπειτα από κάποιες εβδομάδες να χαλαρώνουμε τους περιορισμούς», κατέληξε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Ετικέτες: κορωνοϊόςΠΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    20 Σεπ 2026

  • Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    19 Σεπ 2026

  • Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    18 Σεπ 2026

  • Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

    18 Σεπ 2026

  • Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    17 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.