Κανονικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Πιο λιτή η διαδικασία

Κανονικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Πιο λιτή η διαδικασία

6 Απριλίου 2020

«Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά στην Ελλάδα» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ωστόσο η διαδικασία θα είναι πιο λιτή.

Ο κ. Βλάσης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε – μεταξύ άλλων – το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί».

Η συνάντηση του κ. Βλάση με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανός, έγινε στο ΥΠΕΞ, συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Πατριαρχείου. Ο κ. Βλάσης εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία του για τη διατήρηση και προώθηση της ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μέση Ανατολή.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<