Καταγγελία: Ταξιδιωτικά γραφεία παρακρατούν χρήματα για σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Καταγγελία: Ταξιδιωτικά γραφεία παρακρατούν χρήματα για σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν

 

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας προχωρά σε μια σειρά ενεργειών, καταγγέλλοντας πως ταξιδιωτικά γραφεία παρακρατούν χρήματα για σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους γονείς στο θέμα της μη επιστροφής των χρημάτων των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν.

Ενώ το Υπουργείο Παιδείας έκανε συστάσεις ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία εκδρομή δεν φρόντισε με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις να επιστραφούν τα χρήματα στους γονείς από τα Πρακτορεία Τουρισμού που παράνομα τα παρακρατούν.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και τα Πρακτορεία γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά πως οι εκδρομές που ανεστάλησαν ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν σε άλλο χρόνο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν (αποφοίτηση μαθητών, πιθανόν άλλος μειοδότης εκδρομής την επόμενη σχολική χρονιά κ.α).

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα έτσι απλά με μια νομοθετική ρύθμιση, με ΠΝΠ (ΦΕΚ 84 13/04/20 άρθρο 70) έδωσε τη δυνατότητα στα Τουριστικά Πρακτορεία (“…να προσφέρουν στον πελάτη (γονέα) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα (Voucher) ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του»

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μας περισσεύουν χρήματα για να χρηματοδοτούμε Τουριστικά Πρακτορεία. Βάζουμε αρκετά βαθιά το χέρι στη τσέπη όλη τη σχολική χρονιά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε σε κανέναν αυτά τα χρήματα, που προέρχονται από το υστέρημα μας, ώστε τα παιδιά μας να μην μείνουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Απαιτούμε άμεσα:

Να επιστραφούν όλα τα χρήματα τώρα (με την ίδια μορφή που δόθηκαν) στους γονείς και τους μαθητές που αναβλήθηκαν οι σχολικές εκδρομές.
Δεν δεχόμαστε τη χρήση voucher ή οποιουδήποτε συμψηφισμού για εκδρομές που δεν έγιναν».

Για αυτό το λόγο καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 27 Μάη, στις 6μμ

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ