voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

  • Εκπαίδευση

    Θεσσαλονίκη: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία 16χρονης για χαστούκι – Διατάχθηκε ΕΔΕ

    Η ΠΑΣΠ διαψεύδει δημοσιεύματα για εμπλοκή μελών της σε επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

  • Θέσεις εργασίας

    Πάνω από 600 προσλήψεις ετοιμάζουν οι τράπεζες για το 2027

    ΥΠΕΣ: Εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε Δήμους και ΔΕΥΑ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

  • Οικονομία
    teli-kukloforias-pote-anebainoun-taxisnet

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

    ΑΑΔΕ: Eπεκτείνεται η ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Tι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

    ΕΦΚΑ: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

    Επίδομα θέρμανσης: Έως 1.560 ευρώ στους δικαιούχους – Πότε ανοίγει το myΘέρμανση

  • Εργασιακά

    Νίκη Κεραμέως: Η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για τις γυναίκες, ενώ σχεδιάζει πρόγραμμα για εξ αποστάσεως εργασία από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

    ΕΦΚΑ: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

    Μισθοί: Το σενάριο για αύξηση έως 40 ευρώ από το 2027

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Με την καινοτομία στηρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις αξίες και την γλώσσα μας

    Ν/σ. Ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια – Οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του Κυρ. Πιερρακάκη

    Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης εξηγεί τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό στην Κίνα

από press room
18/04/2022
σε Επικαιρότητα

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δική του επιστημονική ερμηνεία για τα όσα δυστοπικά συμβαίνουν στην Κίνα δίνει μέσω του iefimerida.gr ο Γιώργος Ατσαλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα υψηλά ποσοστά ανοσίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, είτε λόγω των εμβολιασμών είτε λόγω της φυσικής ανοσίας από νόσηση, έχουν καταστήσει το στέλεχος της Όμικρον να έχει ήπιες επιπτώσεις σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στις ανατολικές χώρες, από τις οποίες συνεχώς έρχονται δεδομένα που επιβεβαιώνουν τα υψηλά ποσοστά θανάτων από το εν λόγω στέλεχος, το οποίο έχει εξαπλωθεί ραγδαία στην Κίνα, στη Νότια Κορέα, στην Νέα Ζηλανδία και σε άλλες χώρες.

Ο μεγάλος αριθμός θανάτων στην Κίνα οφείλεται στον μη εμβολιασμό μεγάλου ποσοστού υπερήλικων πολιτών
«Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των χωρών είναι ότι είχαν εκτεθεί σε μικρό βαθμό στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Το Χονγκ Κονγκ έχοντας κρατήσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο την πανδημία τα τελευταία δυο έτη, οι θάνατοι των τελευταίων δυο μηνών ανά 100.000 κατοίκους, ξεπέρασαν ακόμα και τον αριθμό του Ηνωμένου Βασιλείου και έφτασαν σωρευτικά από τους 213 στους 8.827, δηλαδή αυξήθηκαν 40 φορές», σχολιάζει. Σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο μεγάλος αριθμός θανάτων στο Χονγκ Κονγκ οφείλεται στον μη εμβολιασμό του 66% των πολιτών ηλικίας πάνω από 80 ετών και στο εμβόλιο Sinovac το οποίο έχει μικρότερα αποτελέσματα σε σχέση με τα άλλα εμβόλια. Το 71% των θανούντων ήταν ανεμβολίαστοι και το 25% είχε λάβει το Sinovac και 4% άλλα εμβόλια».

ΣχετικάΆρθρα

Κορονοϊός: Τέλος στο τρύπημα έρχονται τα…εισπνεόμενα εμβόλια, «πράσινο φως» στην Κίνα

06/09/2022

Περαιτέρω επιβεβαίωση, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανάλυση του κ. Ατσαλάκη, έρχεται από την Νότια Κορέα, η οποία έχοντας πολύ ελάχιστα κρούσματα και θανάτους από την αρχή της πανδημίας, με την εμφάνιση της Όμικρον οι θάνατοι εξαπλασιάστηκαν και έφθασαν σωρευτικά περίπου στις 20.000. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 80 ετών ήταν περίπου 20%. Το Χονγκ Κόνγκ είχε πέντε φορές περισσότερους θανάτους από την Ν. Κορέα, καθώς έχει μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων.

Τα αυστηρά «απαγορευτικά» στην Κίνα δεν ρίχνουν τα κρούσματα
«Η Κίνα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση της πανδημίας διότι όπως και στο Χονγκ Κονγκ, έχει 48% μη εμβολιασμένους στην ηλικία πάνω των 80 ετών που αντιστοιχούν σε περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκους.

Με τα αυστηρά «απαγορευτικά» συνεχίζει την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, παρόλο αυτά έχει σημαντική έξαρση κρουσμάτων. Το αντίστοιχο ποσοστό μη εμβολιασμένων άνω των 80 ετών στην Νέα Ζηλανδία είναι 2% και για αυτό έχει σωρευτικά 470 θανάτους, παρά το πρόσφατο κύμα υψηλών κρουσμάτων», αναφέρει ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ταυτόχρονα, η χώρα μας με περίπου το 20% άνω των 80 ετών μη εμβολιασμένων βρίσκεται ήδη σε υψηλό αριθμό ημερήσιων θανάτων. Το 71% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις τουλάχιστον, παρόλα αυτά, το ποσοστό των ανεμβολίαστων άνω των 65 ετών και ευάλωτων ατόμων τα οποία δεν έχουν αποκτήσει ούτε φυσική ανοσία είναι υψηλό και θα παραμείνει εκτεθειμένο στον ιό.

Σωστή στρατηγική πλέον η προστασία από τη βαριά νόσηση των ηλικιωμένων και των ευάλωτων και όχι η ανοσία της αγέλης

«Η ανάλυση των παραπάνω δεδομένων δείχνουν ότι τα ηπιότερα συμπτώματα του στελέχους Όμικρον υπάρχουν μόνο στις χώρες που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων στις μεγάλες ηλικίες. Τώρα πλέον, η σωστή στρατηγική είναι η προστασία από τη βαριά νόσηση των ηλικιωμένων και των ευάλωτων και όχι τόσο η ανοσία της αγέλης. Αυτό είναι περισσότερο επιτακτικό ενόψει των αποφάσεων άρσης των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται σταδιακά. Η στρατηγική των περισσοτέρων χωρών πλέον είναι να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό. Η στρατηγική όμως αυτή, χωρίς προστασία των μη εμβολιασμένων θα συνεχίζει να δίνει υψηλά ποσοστά θανάτων», τονίζει.

O κ. Ατσαλάκης

Σημειώνεται ότι το Βέλγιο πρόσφατα ήρε όλα τα περιοριστικά μετρά έχοντας ένα χαμηλό επίπεδο θανάτων περίπου στους 25 κατά μέσο όρο την ημέρα χωρίς να συμβεί σημαντική έξαρση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Από τον Μάιο σημαντική εξασθένηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον κ. Ατσαλάκη, «στη χώρα μας το πρόσφατο υπό-κύμα που ξεκίνησε από της 6 Μαρτίου κορυφώθηκε περίπου στο τέλος Μαρτίου. Η πρόβλεψη μας στις 2 Δεκεμβρίου 2021 για κορύφωση του κύματος στις αρχές Ιανουαρίου 2022 έχει επιβεβαιωθεί. Το γεγονός ότι θα υπάρχουν εξάρσεις υπό-κυμάτων και η σημαντική εξασθένιση θα γίνει τον Μάιο, εξακολουθεί να ισχύει».
Ενόψει της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, της αύξησης της κινητικότητας λόγου Πάσχα και έναρξης τουριστικής περιόδου, ο κίνδυνος για τα ευάλωτα άτομα θα πολλαπλασιαστεί. Γι’ αυτό, όπως καταλήγει, «τα άτομα αυτά θα πρέπει να προστατευτούν άμεσα διότι ο ιός δεν είναι εποχιακός, εξακολουθεί και υπάρχει και αναζητεί να βρει απροστάτευτα άτομα. Οι δύο δόσεις προστατεύουν κατά 79% και η αναμνηστική κατά 94% από τη διασωλήνωση. Η αύξηση των εμβολιασμένων και τα νέα αντι-ιικά φάρμακα γι’ αυτούς που δεν μπορούν να αποκτήσουν ανοσία από τα εμβόλια, μπορούν να αποτρέψουν τη βαριά νόσηση των μη εμβολιασμένων».

Ετικέτες: ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΚΙΝΑΣανγκαη Κινα
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

    4 Νοέ 2026

  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    3 Νοέ 2026

  • myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    3 Νοέ 2026

  • Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

    3 Νοέ 2026

  • Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    2 Νοέ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • Κοινωνικό Μέρισμα: Δύο μέρες ακόμη πριν παρέλθει η προθεσμία για τις ενστάσεις

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • ΕΛΓΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.