voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «ERMINIO» – Οι «κόκκινες» περιοχές που θα πλήξει

    Σκόνη και λασποβροχές τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα-Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν

    Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου

    Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκε η τοποθέτηση 56 εκπαιδευτικών με διετή θητεία σε Πειραματικά Σχολεία

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Συμμετοχή του Γραφείου Αθλητισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον Β’ Κύκλο Βιωματικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

    Από 25 Ιουλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

    ΥΠΑΙΘΑ: Νέο πλαίσιο για αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο

    Διευρύνεται το δίκτυο των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων – Είκοσι θα λειτουργούν από το Σεπτέμβριο

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Μέχρι τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις για ενίσχυση 7.000 προσλήψεων

    ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 397 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στην Πυροσβεστική

    Πυροσβεστικό Σώμα: Προκήρυξη 24 θέσεων Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής και Επικοινωνιών

  • Οικονομία

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Οι 10 παγίδες που μπορούν να φουσκώσουν τον λογαριασμό

    Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

    Youth Pass 150 ευρώ: Πώς και πότε θα το λάβουν οι νέοι

    Youth Pass 2026: Πώς γίνεται η αίτηση

    Τιμολόγια ρεύματος: Φθηνότερο ρεύμα το μεσημέρι

    ΔΕΔΔΗΕ: Από 1η Απριλίου η έναρξη θερινού ωραρίου της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης

  • Εργασιακά

    Δώρο Πάσχα 2026: Πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ – Γιατί «χάνεται» η αύξηση του κατώτατου μισθού

    Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο τα πρώτα 300 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση – Τι είπε για ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ

    Επιθεώρηση Εργασίας: Μετάβαση σε ένα εργασιακό περιβάλλον μηδενικής ανοχής στη βία και στην παρενόχληση

    Νέος κατώτατος μισθός: Αυτά είναι τα επιδόματα που «φουσκώνουν»

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

  • VOUCHER
    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Voucher 750 – Ανακοινώθηκε το τελικό μητρώο των επιτυχόντων

    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

  • Πολιτική
    Σκρέκας: «Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κρήτη αποτελεί βασική προτεραιότητα»

    Σκρέκας: «Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κρήτη αποτελεί βασική προτεραιότητα»

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

    Έως 15/9 οι εγγραφές στα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ (VIDEO)

    Πιερρακάκης: Αναδρομικά από τις 15/3 οι επιδοτήσεις των αγροτών για τα λιπάσματα

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Κοντοζαμάνης: Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με περισσότερα όπλα και βελτιωμένους τους δείκτες περίθαλψης

από Νίκος Μοναστηριώτης
24/05/2021
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η χώρα έχει φέτος περισσότερα όπλα στη διάθεσή της ενώ και όλοι οι δείκτες που σχετίζονται με την περίθαλψη είναι σαφώς βελτιωμένοι, ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης εξηγώντας πως η Ελλάδα επιστρέφει πλέον στην κανονικότητα.

«Φέτος η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, σε διαφορετικές συνθήκες από ό,τι έγινε πέρυσι, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Υπάρχει μια κάμψη στα επιδημιολογικά δεδομένα, βελτιώνεται η κατάσταση και αυτοί οι δείκτες είναι που μας έδωσαν τη δυνατότητα να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Φέτος έχουμε περισσότερα όπλα, σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε τα εμβόλια, αναπτύσσεται το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, έχουμε τα self tests ως επιπλέον εργαλείο για να έχουμε μια σαφή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Όλοι οι δείκτες που έχουν να κάνουν με την περίθαλψη είναι σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι. Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα με ασφάλεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ο κ. Κοντοζαμάνης έδωσε και στοιχεία για τις μεταλλάξεις. «Γνωρίζετε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος που επικρατεί στην Ελλάδα είναι το Β117, γνωστό και ως βρετανικό στέλεχος. Πιο συγκεκριμένα, τα μεταλλαγμένα στελέχη που έχουν ταυτοποιηθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχουν ως εξής: Χίλια εννιακόσια τριάντα τρία ταυτοποιήθηκαν ως Β117, που είναι το βρετανικό στέλεχος και τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία, εκ των οποίων χίλια εννιακόσια τριάντα ένα ήταν εγχώρια και δύο σχετιζόμενα με ταξίδι, πεντακόσια σαράντα οκτώ ταυτοποιήθηκαν ως τρία άλλα στελέχη, το Β11318, Β1351 και το Β16722, με την πλειονότητα να προέρχεται από στοχευμένο έλεγχο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού με θέμα: «Έλλειμα αξιολόγησης των self-tests – αδιαφάνεια για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον έλεγχο των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα».

ΣχετικάΆρθρα

Κοντοζαμάνης: Οι αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μονόδρομος

25/10/2021

Κοντοζαμάνης: Η αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα εφαρμοστεί

30/08/2021

«Από τη πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είπε και τόνισε ότι το self test είναι ένα εργαλείο το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε συμπληρωματικά στη στρατηγική μας για την επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα. Και αυτό κάναμε. Ούτε σταμάτησαν οι έλεγχοι PCR ή ταχέων αντιγονικών τεστ ούτε πρόκειται να σταματήσουν και μάλιστα αυξάνονται. Το δε εργαλείο αυτό με επιτυχία χρησιμοποιείται και από άλλες χώρες, όπως τη Μεγάλη Βρετανία, στα σχολεία και σε άλλες δραστηριότητες, προκειμένου να επανέλθουν στην κανονικότητα», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε: «Είναι μια μέθοδος, ένα εργαλείο που ουσιαστικά μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς ασθενείς και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για όλους, προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα και να μπορέσουμε να ελέγξουμε τη μετάδοση και τη διασπορά του ιού».

Αναφορικά με την αξιοπιστία του self test, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι συσκευές που διατίθενται από το κράτος στους πολίτες για τη διενέργεια του υποχρεωτικού ελέγχου έχουν ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές. «Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί από φορέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ευαισθησία 80% στα άτομα που θεωρούνται μεταδοτικά, σε τουλάχιστον εκατό δείγματα και ειδικότητα 99% σε άτομα που δεν έχουν τον ιό, δηλαδή είναι αρνητικά σε PCR σε τουλάχιστον διακόσια δείγματα. Και αυτές οι προδιαγραφές είναι πολύ πιο αυστηρές απ’ αυτές που έχουν τεθεί στις λίστες συσκευών ταχέως αντιγόνου, που αναγνωρίζονται αμοιβαία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ενδεικτικά το όριο της ειδικότητας έχει τεθεί στο 97%. Ο λόγος που θέσαμε αυτές τις υψηλές προδιαγραφές είναι για να μειώσουμε τα ποσοστά των ψευδώς θετικών και αρνητικών, που όποια μέθοδο κι αν εφαρμόσεις θα υπάρχουν», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

«Είμαστε σε μια φάση αργής αλλά εύθραυστης αποκλιμάκωσης της πανδημίας και για αυτό χρειάζεται ακριβής επιδημιολογική εικόνα, τόσο ως προς τα κρούσματα όσο και ως προς την επικράτηση των μεταλλάξεων. Η κυβέρνηση έχει προωθήσει ως βασικό «εργαλείο» επιδημιολογικής επιτήρησης τα self-test, μια διαγνωστική μέθοδο τελείως επισφαλή, που δεν έχει δοκιμαστεί στην Ευρώπη και δεν έχει αξιολογηθεί στη χώρα μας», ανέφερε ο υομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι τα self test ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για να «χρυσώσει το χάπι» του επισφαλούς ανοίγματος όλων των κρίσιμων τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε μια περίοδο υψηλής διασποράς του ιού στο γενικό πληθυσμό. Ανέφερε ότι ο συνολικός δείκτης θετικότητας τους είναι 0,2-0,3% όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τα rapid-test είναι πάνω από 3-4%, ενώ από τα επιβεβαιωτικά τεστ που διενεργούνται, μόνο το 10% αποδεικνύεται πραγματικά θετικό, άρα η ειδικότητα της μεθόδου είναι εξαιρετικά χαμηλή. «Πρόκειται δηλαδή για μια αναξιόπιστη μέθοδο που δεν συμβάλλει στην καλή επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας και άρα το «υγειονομικό ρίσκο» που παίρνει η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση είναι πολύ μεγάλο, Σε συνδυασμό μάλιστα», ανέφερε ο κ. Ξανθός, «με τις μεγαλοστομίες για την πορεία των εμβολιασμών (τα ποιοτικά στοιχεία των οποίων, όπως το ποσοστό κάλυψης των ηλικιωμένων, των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών, είναι προβληματικά) και το κλίμα χαλάρωσης που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, η πορεία των υγειονομικών εξελίξεων δεν φαίνεται καθόλου ευοίωνη».

Η λύση που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ο κ. Ξανθός, είναι η διενέργεια εκτεταμένων και αξιόπιστων διαγνωστικών ελέγχων με μοριακά και rapid test, τα οποία θα συνταγογραφούνται από γιατρούς, θα καλύπτονται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ και θα διενεργούνται από επαγγελματίες υγείας στα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και η ειλικρινής δήλωση τους στον ΕΟΔΥ.

Ετικέτες: Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σκόνη και λασποβροχές τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα-Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν

    31 Μαρ 2026

  • Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου

    30 Μαρ 2026

  • Αντιμέτωποι με ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα κινδυνεύουν να έρθουν οδηγοί

    30 Μαρ 2026

  • «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    28 Μαρ 2026

  • Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 7 περιοχές

    28 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Ενοίκια: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές από 1η Απριλίου

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Fuel Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές – Καταβολή ολόκληρου του διμήνου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Αύριο η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος

    14 shares
    Share 6 Tweet 4

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.