Κορωνοϊός: Ένας ακόμη νεκρός στην Κρήτη – Ποια είναι η εικόνα σήμερα και που έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Ένας ακόμη νεκρός στην Κρήτη – Ποια είναι η εικόνα σήμερα και που έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα

24 Νοεμβρίου 2020

Μειωμένα είναι τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Κρήτης καθώς στο νησί καταγράφηκαν 33 κρούσματα, 9 λιγότερα από χθες. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, η αύξηση στα κρούσματα στο Νομο Χανίων όπου εντοπίστηκαν 22 νέα κρούσματα όταν προχθες είχαμε μόνο 2. Αντίθετα μόνο 7 νέα κρούσματα είχε ο Νομός Ηρακλείου.

Σήμερα πάντως η μέρα ξεκινησε άσχημα καθώς ειχαμε μια γυναίκα, ηλικίας 94 ετών, η οποία έχασε τη μάχη με τον κορωνοιο.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες είχε και υποκείμενα νοσήματα, νοσηλευόταν στην κλινική Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, χθες το βράδυ κατέληξε. Έτσι ο δείκτης των θανάτων τις τελευταίες μέρες ανεβαίνει στους 5 συνολικά ενώ  πρόκειται για τον 9ο θάνατο στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη νοσηλεύονται συνολικά 86 ασθενείς εκ των οποίων οι 14 παραμένουν σε ΜΕΘ και οι υπόλοιποι στις κλινικές covid.

Την ίδια ώρα με ήπια συμπτώματα παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του άνδρας του λιμενικού που υπηρετούσε σε υπηρεσία του Νομού Χανίων. Τα συμπτώτατα εμφανίστηκαν σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, ενώ ήταν εδώ και ένα δεκαήμερο σε άδεια, πραγματοποίησε test το οποίο ήταν θετικό και έκτοτε παραμένει στο σπίτι του.

Στο ΕΚΑΒ
Σε εγρήγορση βρίσκονται απαντες στο ΕΚΑΒ, μετά τα τρία καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοιου σε εργαζόμενους στην Υπηρεσία. Συμφωνα με πληροφορίες το τρίτο κρούσμα αφορά έναν διασώστη του ΕΚΑΒ ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, όπως και οι άλλοι δύο συνάδελφοι του.

Στην Υπηρεσία τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα, με το ΕΚΑΒ να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ωστε αφενός να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζόμενων και των πολιτών, αφετέρου να συνεχισεί απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Την ίδια ώρα σε εφαρμογή το Ειδικό Σχέδιο περιορισμού του κορωνοϊού. Άμεσες απολυμάνσεις σε οικισμούς του Δήμου Φαιστού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Φαιστού, μετά από σχετική ενημέρωση για δύο κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμούς εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Έπειτα από εντολή του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης και Υγείας κ. Νίκος Καργάκης, μετέβησαν τόσο στον οικισμό Μαγαρικαρίου, όσο και στον οικισμό Σίβα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε απολυμάνσεις με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Συνολικά 8 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έπειτα από τη διενέργεια προληπτικών τεστ που έγιναν με πρωτοβουλία του Δήμου.

Συνολικά ελέγχθησαν 38 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 8 βρέθηκαν θετικοί και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες από τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα της νόσου και είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους όπως και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους χώρους εργασίας έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις

Στο Ρεθυμνο

Με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση δύο κρουσμάτων ασθένειας από κορωνοϊό σε εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Λαππαίων του Δήμου Ρεθύμνης, αλλά και της εμφάνισης κρούσματος στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, σε υπάλληλο στενά συνεργαζόμενο με τις δικές μας υπηρεσίες, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, προέβησαν άμεσα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενες ασθενείς.

Σε αυτό το πλαίσιο την προηγούμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, 38 εργαζόμενοι του Δήμου Ρεθύμνης και αιρετοί εκπρόσωποι του, που είχαν έρθει σε στενή και παρατεταμένη επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, υποβλήθηκαν στο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊου που διενεργήθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ, στις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, στο Δελφίνι.

Από τις 38 αυτές δειγματοληψίες, θετική διαγνώστηκε μόνον μία εργαζόμενη στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του προγράμματος δημοτικού διαμερίσματος Λαππαίων, η οποία βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αφού είχε άμεση επαφή με τις συναδέλφους της που νόσησαν κι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ήταν να παραμείνει σπίτι για 2 εβδομάδες.

Στο Λασιθι

Με 5 κρούσματα κορωνοϊού αφήνει το Σαββατοκύριακο που πέρασε την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας με ένα άνδρα παράλληλα να χρειάζεται να νοσηλευτεί στην κλινική covid του Νοσοκομείου συμφωνα με το radiolasithi.gr.

Το ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ένας άνδρας επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα και την υγεία του όχι σε πολύ καλή κατάσταση. Τελικά ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊού, εισήχθη στην κλινική covid ενώ μετά από ιχνηλάτηση που έγινε στην οικογένειά του όλα τα μέλη, συνολικά 4 άτομα. βρέθηκαν επίσης θετικά στον κορωνοϊό.

Tην ίδια ώρα στον Αγιο Νικόλαο αρνητικά ήταν όλα τα rapid τεστ που έγιναν την Παρασκευή, σε δύο υπαλλήλους του Δήμου Αγίου Νικολάου και έξι φοιτητές.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<