Κορωνοϊός: Η ΕΕ ίσως στραφεί νομικά κατά της AstraZeneca για τα εμβόλια

Κορωνοϊός: Η ΕΕ ίσως στραφεί νομικά κατά της AstraZeneca για τα εμβόλια

26 Ιανουαρίου 2021

Το ενδεχόμενο να στραφούν νομικά κατά της AstraZeneca για παράβαση των συμβολαίων προμήθειας εξετάζουν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα γίνει στην περίπτωση που η εταιρία δεν τηρήσει το πρόγραμμα παράδοσης εμβολίων κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Εντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Ο ίδιος σημείωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί, ότι οι χώρες της ΕΕ θα κινηθούν νομικά μόνο στο πλαίσιο μιας συντονισμένης ενέργειας, όπως μετέδωσε η λετονική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Delfi και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ έχει ξεχωριστό συμβόλαιο προμήθειας με την εταιρία.

Η AstraZeneca, που ανέπτυξε το εμβόλιό της με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενημέρωσε την ΕΕ την Παρασκευή ότι δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τους συμφωνηθέντες στόχους για την προμήθεια των εμβολίων έως τα τέλη Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι, ένας «πόλεμος» μαίνεται για τα εμβόλια και στο νέο επεισόδιο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή που δείχνει τα δόντια της, απειλώντας με κυρώσεις την AstraZeneca, η οποία απέτυχε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<