Κορωνοϊός και παιδιά: Τι πρέπει να ξέρετε

Κορωνοϊός και παιδιά: Τι πρέπει να ξέρετε

25 Φεβρουαρίου 2020

Με αφορμή την ανησυχία που έχει προκύψει για πιθανή έλευση του κορωνοϊού και στην χώρα μας, ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας δημοσίευσε ένα κατατοπιστικό άρθρο.

Αναλυτικά:

Ο νέος κορονοϊός και τα παιδιά.

Η εικόνα του νέου κορονοϊού στα παιδιά φαίνεται πως είναι πολύ ήπια. Κατ αρχάς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα.

Δεν είναι γνωστό εάν αυτό οφείλεται σε μη αναφορά των περιστατικών λόγω πολύ ήπιας εικόνας ή εάν τα παιδιά έχουν έναν τρόπο να είναι πιο ανθεκτικά τόσο στο να κολλήσουν τον ιό, όσο και στο να τον περάσουν πολύ πιο ήπια από τους ενήλικες.

Ακριβώς την ίδια εικόνα όμως είχαμε και στους άλλες δύο επιδημίες από κοροναϊούς στον SARS και στον MERS. Τα κρούσματα στα παιδιά ήταν ελάχιστα και δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΚΡΟ παιδί ακόμα και στον MERS που είχε 30 %θνητοτητα.

Χωρίς να είναι απόλυτα γνωστή η αιτία αυτό το βλέπουμε και σε άλλα ιογενη νοσήματα πχ η ανεμεβλογιά είναι 10 φορές πιο θανατηφόρα σε ενήλικες. Μια καλή εξήγηση είναι πως τα παιδιά δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, έχουν υγιή αγγεία και καρδιά και δεν έχουν υπέρταση και άλλες συνυπάρχουσες βαριές νόσους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία μελέτη με 9 παιδιά με τον νέο κορονοϊό όπου 4 είχαν πυρετό, 2 πολύ ήπια συμπτώματα του αναπνευστικου, ένα χωρίς συμπτώματα και δύο παιδιά χωρίς πληροφορίες. Κανένα από τα 9 δεν χρειάστηκε εντατική ούτε είχε σοβαρά συμπτώματα.

Άρα παρότι είναι πρώιμο ακόμα , μπορούμε να πούμε πως ακόμα και εάν προχωρήσει η επιδημία, τα παιδιά θα την περάσουν αλώβητα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<