voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Μεγάλη φορολογική απάτη που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου – Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων και άλλα 50 άτομα

    Αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 Νοεμβρίου

    Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    Λ. Μενδώνη: «Η σημασία της επετείου 35 χρόνων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγκειται στο πολυσχιδές έργο και την προσωπικότητά του»

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: 2,64 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη της μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων

    ΟΙΕΛΕ για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: «Κόβουν» τους καλοκαιρινούς μήνες από την προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

    Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

  • Θέσεις εργασίας

    Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται 2.000 θέσεις εργασίας μέσα από 186 επενδυτικά σχέδια

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ με απολυτήριο Γυμνασίου

    Προσλήψεις: Aπό την 1η Νοεμβρίου θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες

    Λυρική Σκηνή: Εκδόθηκε προκήρυξη για προσλήψεις

  • Οικονομία

    Ανακαίνιση κατοικίας με επιδότηση έως 95%: Ποιοι δικαιούνται μέχρι 36.000 ευρώ

    «Ψάξε μου Φθηνότερα»: Ένα «κλικ» στο PosoKanei.gov.gr εξοικονομεί σχεδόν 20 ευρώ σε καλάθι 31 προϊόντων

    ΕΛΣΤΑΤ: Ακριβότερη η κατασκευή κατοικιών

    Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και τι πρέπει να ελέγξουν οι υπόχρεοι

  • Εργασιακά

    28η Οκτωβρίου: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν – Τι ισχύει για όσους έχουν ρεπό

    Περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    Επιδόματα: Ποιοι πληρώνονται από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου

    Συντάξεις Δημοσίου: Τι αλλάζει από τις 2 Νοεμβρίου

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης για Μονή Σινά: Ιστορική τομή η συμφωνία με την Αίγυπτο – Διασφαλίζει τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη – Εγκαίνια για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για επιβολή ορίου ηλικίας για πρόσβαση στα social media

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά

από Σταύρος Καραΐνδρος
15/09/2020
σε Επικαιρότητα

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο, τα Χανιά και σε άλλες 8 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Τα τοπικά lockdown θα εφαρμοστούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Εξάλλου, την παράταση των περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο είχε αποκαλύψει μιλώντας στο Livetalks ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μ. Λουμπούνης με αφορμή μια “γνωστή συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού” σε παραλιακή περιοχή, όπως είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση για την επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 15.9.2020 έως και 30.9.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»

ΣχετικάΆρθρα

Σύσταση για τεστ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση ταξιδιωτών από την Κίνα

05/01/2023

Κορωνοϊός: Γιατί η έξαρση της νόσου covid19 στην Κίνα προκαλεί ανησυχία;

03/01/2023 - Ενημέρωση 05/01/2023

Τι περιλαμβάνει η απόφαση

Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς και β) του Δήμου Μυκόνου.

Αναστολή και όροι λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων (άρθρο 2)

Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 της απόφασης, απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 π.μ. Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21, συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01. Οι δραστηριότητες του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπονται εντός των ορίων των περιφερειακών ενοτήτων και του δήμου του άρθρου 1 και κατά το εκεί προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery) και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων που ασκούν τις δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από τους ΚΑΔ της παρούσας.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων της παρ. 1 είναι τέσσερα (4) άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι (6) άτομα.
Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 της απόφασης αναστέλλεται η λειτουργία υπαίθριων αγορών.

Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, ως ακολούθως:
α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Αναστολή πραγματοποίησης εκδηλώσεων (άρθρο 3)
Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 της απόφασης αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας (άρθρο 4)
Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 της απόφασης είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Από την υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.

Ειδικότεροι κανόνες (άρθρο 5)
Οι ειδικότεροι κανόνες που προβλέπονται ως προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.53080/28.8.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

Οι κανόνες ως προς το ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το άρθρο πρώτο της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.52973/28.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας», όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της απόφασης.

Κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου (άρθρο 6)
Στην περίπτωση εργαζομένων των άρθρων 2 και 3 της απόφασης που δεν τηρούν τους κανόνες, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες της παρούσας επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Σε περίπτωση παράβασης των άρθρων 2 και 3 επιβάλλονται επίσης οι κυρώσεις του άρθρου δεύτερου της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.52973/28.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας», όπως εκάστοτε ισχύει.

Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων των παρ. 1, 2 και 4 του άρθρου 2 και του άρθρου 3 της απόφασης, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, τη γνωστοποίηση κυρώσεων και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 29 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.53080/28.8.2020 κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει. Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τα όργανα, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων της παρ. 3 του άρθρου 2, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού, εφαρμόζονται τα άρθρα 6 και 7 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.52831/27.8.2020 κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

Ισχύς (άρθρο 7)
Η απόφαση αντικαθιστά, από την έναρξη ισχύος της, την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.53696/1.9.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Αντικατάσταση της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.52976/28.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 1.9.2020 έως και 15.9.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (Β’ 3577)» (Β’ 3639)».

Από την έναρξη ισχύος της απόφασης, η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55962/10.9.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 11η.9.2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και 25η.9.2020 και ώρα 6.00 π.μ., προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (B’ 3870) καταργείται.

Η νέα απόφαση ισχύει από τις 15.9.2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 30.9.2020 και ώρα 6.00 π.μ.

Ετικέτες: κορωνοϊός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Μεγάλη φορολογική απάτη που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου – Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων και άλλα 50 άτομα

    25 Οκτ 2026

  • Αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 Νοεμβρίου

    25 Οκτ 2026

  • Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    25 Οκτ 2026

  • Λ. Μενδώνη: «Η σημασία της επετείου 35 χρόνων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγκειται στο πολυσχιδές έργο και την προσωπικότητά του»

    24 Οκτ 2026

  • Αλλάζει η ώρα αυτή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    24 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • ΑΣΕΠ 7Κ 2026: Βγήκε η προκήρυξη για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.