Κορωνοϊός: Στο κόκκινο το Ηράκλειο, δεν παρατείνονται τα μέτρα στον Άγιο Νικόλαο

Κορωνοϊός: Στο κόκκινο το Ηράκλειο, δεν παρατείνονται τα μέτρα στον Άγιο Νικόλαο

19 Φεβρουαρίου 2021

Σε «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, που μεταφράζεται σε πιο αυστηρό lockdown εντάσσονται η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.Παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» του χάρτη, Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονος και Αττική.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – κόκκινο, εντάσσονται: η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας., ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου και στην Ζάκυνθο.

Παπαευαγγέλου: Υπάρχει διασπορά του βρετανικού στελέχους στην Ελλάδα

Πάνω από 760 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού του βρετανικού στελέχους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Υπάρχει διασπορά του βρετανικού στελέχους στην κοινότητα, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως «η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για πολλούς που πάλεψαν με την κακοκαιρία. Η επιδημιολογική εικόνα βασίζεται σε πιο σκληρά δεδομένα γιατί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μειωμένος λόγω τεστ μειωμένων που έγιναν λόγω κακοκαιρίας».

Επίσης το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια παρέμεινε σταθερό, καθώς επίσης και ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί στην Αττική, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας αφού παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα και επεσήμανε πως πρέπει να υπάρχει καθολική χρήση μάσκας και σωστή.

Μαγιορκίνης: Τον επόμενο μήνα τα αποτελέσματα των εμβολιασμών στην Ελλάδα

«Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παγκοσμίως και των θανάτων συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία», σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η επιδημία φαίνεται ότι μπαίνει παγκοσμίως σε φάση ύφεσης, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να φανεί το αντίκτυπο του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Επίσης αναμένεται αποσυμφόρηση του ΕΣΥ ενώ τα μέτρα φαίνεται πως έχουν αποδώσει στην Αττική.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<