voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Φοιτητική στέγη: «Μάχη» για ένα διαμέρισμα στην περιφέρεια

    Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάρω Κοντού

    Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάρω Κοντού

    Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Πού θα γίνονται δεκτές και μέχρι πότε

    Το ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στο Gov.gr Wallet

  • Εκπαίδευση

    Voucher για παιδικούς σταθμούς: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια – Tι θα ισχύει

    ΟΛΜΕ: Συνάντηση με ΥΠΑΙΘΑ – Τι ανακοινώθηκε για διορισμούς, αναπληρωτές

    Bρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι ενστάσεις για τρεις περιοχές

    Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία

    Πανελλαδικές 2026: Αυτό είναι το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

  • Θέσεις εργασίας
    Δήμος Ηρακλείου: Έρχονται 38 νέες προσλήψεις στην καθαριότητα

    Δήμος Βόλου: Προχωρά στην πρόσληψη 158 ατόμων για σχολική καθαριότητα

    ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Από σήμερα οι ενστάσεις για τις 314 προσλήψεις

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Περισσότερες από 300.000 θέσεις απασχόλησης την τελευταία 7ετία μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ

    Σχολική Καθαριότητα: Στις 16.021 θα φθάσουν οι προσλήψεις για το νέο έτος

    Αλεξανδρούπολη: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 119 προσλήψεις στη σχολική καθαριότητα

  • Οικονομία
    Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2024: Ποιοι επιστρέφουν την επιδότηση

    «Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια

    ΑΑΔΕ: Ξεμπλοκάρουν τραπεζικοί λογαριασμοί με εξόφληση του 25% της οφειλής

    Πρώτη ημέρα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

    Eπίδομα παιδιού: Σενάριο για αύξηση στα ποσά χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

    Επίδομα ενοικίου: Πώς να κάνετε την αίτηση στον ΟΠΕΚΑ

  • Εργασιακά
    Το στοίχημα των νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας (πινακες)

    Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν τον Δεκαπενταύγουστο

    Συντάξεις Ιουνίου, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ

    Τα “δώρα” που φέρνει η ΔΕΘ στους συνταξιούχους

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Έρχονται προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης και μαθητείας

    Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Νέος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων, με επίκεντρο τις ανάγκες κάθε περιφέρειας

  • VOUCHER

    Voucher για παιδικούς σταθμούς: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια – Tι θα ισχύει

    ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις εγγραφής στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 3 περιοχές

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: 76.830 ωφελούμενοι απασχόλησης και 146.556 ωφελούμενοι κατάρτισης στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία

    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Τουρισμός για Όλους 2026: Μέχρι 600 ευρώ η επιδότηση

  • Πολιτική
    Συντάξεις Ιουνίου, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ

    Τα “δώρα” που φέρνει η ΔΕΘ στους συνταξιούχους

    Μητσοτάκης: Πρώτος θα εμβολιαστώ εγώ

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εχουμε αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 41%, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ τον πληθωρισμό»

    Δ. Μιχαηλίδου: Είναι αισιόδοξο ότι στο θέμα της αναπηρίας υπάρχει κοινός τόπος – Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον Προσωπικό Βοηθό

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί 12 αγροτών από την Βόρεια Ελλάδα

    Διώξεις κατά 4 εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση στην έκτακτη σύσκεψη της Τετάρτης

από etouch
15/07/2020
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έκτακτα μέτρα μετά την νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, αποφάσισε η κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σημειώνεται οτι λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, έγιναν γνωστά από τον ΕΟΔΥ και τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Μάλιστα ανακοινώθηκαν συνολικά 27 νέα κρούσματα με τα 4 εξ αυτών να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις». Επεσήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην έναρξη της σύσκεψης:

ΣχετικάΆρθρα

Γκάγκα: Η πανδημία σαφώς δεν έχει φύγει, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι

Σύσταση για τεστ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση ταξιδιωτών από την Κίνα

05/01/2023
Κορωνοϊός: Γιατί η έξαρση της νόσου covid19 στην Κίνα προκαλεί ανησυχία;

Κορωνοϊός: Γιατί η έξαρση της νόσου covid19 στην Κίνα προκαλεί ανησυχία;

03/01/2023 - Ενημέρωση 05/01/2023

“Ο σκοπός της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος: Να κάνουμε μια εξέταση του τρόπου λειτουργίας και εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και των συστάσεων που έχουν γίνει ως προς την εφαρμογή των μέτρων σχετικά με τον Covid. Είμαστε, μαζί, όλοι οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών σωμάτων. Έχω μια εικόνα από τους ελέγχους οι οποίοι έχουν γίνει και από την Ελληνική Αστυνομία και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από το Υφυπουργείο Εμπορίου, από το ΣΥΚΕΑΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου).

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται.
Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις. Και το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις.

Επομένως, θέλω να ακούσω σύντομα από όλους πως σκέφτεστε να αναδιατάξετε τις δυνάμεις σας ενόψει των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων αναγνωρίζοντας απολύτως ότι, προφανώς, δεν είναι το αποκλειστικό αντικείμενό σας. Πλην, όμως, αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα να είμαστε σίγουροι ότι στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: ότι έλεγχοι γίνονται και όπου χρειάζεται επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ορίζει η Νομοθεσία και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.

Αυτό είναι ένα ζήτημα -και γι’ αυτό κάλεσα και τον Υπουργό Εσωτερικών- το οποίο αφορά και τους Δήμους. Δεν μπορεί Περιφέρειες και Δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό. Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε”.

Στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Ετικέτες: κορωνοϊός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Φοιτητική στέγη: «Μάχη» για ένα διαμέρισμα στην περιφέρεια

    17 Ιούλ 2026

  • Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάρω Κοντού

    15 Ιούλ 2026

  • Το ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στο Gov.gr Wallet

    13 Ιούλ 2026

  • Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί και από πότε θα ισχύει ο νέος κανόνας

    13 Ιούλ 2026

  • Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για το λαγοκέφαλο μέσα από 22 ερωτήσεις και απαντήσεις

    11 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΣΕΠ: 1Κ/2021 – Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από Επιλαχόντες κλάδου – ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος/Χημικός Ναυτιλίας

    ΑΣΕΠ: Από αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

    223 shares
    Share 89 Tweet 56
  • Νέο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ για ανέργους 55 ετών και άνω: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    141 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Τουρισμός για Όλους 2026: Μέχρι 600 ευρώ η επιδότηση

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • ΣΤΑΣΥ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Λυκείου

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Επίδομα Παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης

    29 shares
    Share 12 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.