Τσιόδρας για μάσκες: Όχι στην γενική χρήση λέει ο ΠΟΥ

Τσιόδρας για μάσκες: Όχι στην γενική χρήση λέει ο ΠΟΥ

8 Απριλίου 2020

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη του κορωνοϊού, αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας από τους πολίτες, με βάση τον ΠΟΥ. Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση από το γενικό κοινό και εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους.

Καταρχάς, η χρήση ιατρικής μάσκας από το γενικό κοινό, δεν υποστηρίζεται από τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Μάλιστα, φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους. Ορισμένοι από αυτούς είναι η ακούσια μόλυνση να μολυνθεί κάποιος χωρίς να θέλει δηλαδή με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό του, η δυσκολία στην αναπνοή από τη χρήση μάσκας. Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι η ψευδής αίσθηση ασφάλειας η οποία θα οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως η διατήρηση της φυσικής απόστασης και της υγιεινής των χεριών και εκτροπή των πόρων από άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η υγιεινή των χεριών.

Παρόλα αυτά, ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος στο μήνυμά του και άφησε ενδεχόμενο, να αποφασιστεί η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία της πανδημίας σε μια χώρα και σε συγκεκριμένους χώρους και ειδικούς πληθυσμούς, αλλά με σαφείς οδηγίες ώστε να αποφεύγονται οι προαναφερόμενοι κίνδυνοι.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<