Λύση στη στέγαση γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου προσφέρει η Μητρόπολη

Λύση στη στέγαση γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου προσφέρει η Μητρόπολη

10 Ιουλίου 2020

Προσωρινή λύση στο αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο μείζον πρόβλημα της στέγασης γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, προσφέρει αυτή την περίοδο η τοπική εκκλησία.

Όπως είναι γνωστό, οι κιτώνες του νοσοκομείου δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών διαμονής των γιατρών του ιδρύματος που εργάζονται με απόσπαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα και οι κατοικίες τους είναι στα Χανιά και το Ηράκλειο.


Οι άνθρωποι αυτοί είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους, ενώ τις πολλές φορές αναγκάζονται να ξεκουραστούν (ή έστω να κάνουν ένα μπάνιο) μέσα στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος το Ίδρυμα της μητρόπολης μπορεί να διαθέσει κλίνες φιλοξενίας για τους γιατρούς -και μάλιστα για όσο διάστημα ζητήσει το νοσοκομείο- στο ίδρυμα «Θεομήτωρ» που βρίσκεται στον Λόφο του Τιμίου Σταυρού, δηλαδή, σε απόσταση αναπνοής από το νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου.

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω Ίδρυμα εγκαινιάστηκε τους προηγούμενους μήνες, ενώ κατασκευάστηκε με την δωρεά του αείμνηστου Ρεθυμνιώτη, Γιώργου Τσικόγια που έκανε προς τοπική εκκλησία με σκοπό να «φιλοξενείται» σε ένα ενιαίο χώρο το φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης.

Οι πρώτοι φιλοξενούμενοι γιατροί, αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου και έπειτα, θα είναι πέντε γιατροί από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες οφθαλμίατροι (1 επικουρική, 1 ειδικευόμενη και 1 που κάνει το αγροτικό της), μία πνευμονολόγο, που κάνει το αγροτικό της και μία γαστρεντερολόγο που εργάζεται ως επικουρική.

Παραμένει στο σημείο – μηδέν…

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου εξακολουθεί να παραμένει στο σημείο «μηδέν». Και αυτό διότι όσο προχωρά το καλοκαίρι παραμένουν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και αυξάνονται οι ανάγκες κυρίως για την Παθολογική Κλινική, το Αναισθησιολογικό Τμήμα και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<