Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που έφθασε και το 266%, σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, όπως τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης σε ανάρτησή του στο Facebook.
Ο κ. Μαγιορκίνης σημειώνει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας».
Ειδικότερα, αναφέρει για τα κρούσματα:
• Κυριακή: 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα
• Σάββατο: 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα
• Παρασκευή: 771 έναντι 395, αύξησ, 195% περισσότερα
• Πέμπτη: 761 έναντι 489, αύξηση, 156% περισσότερα
Το μέλος της επιτροπής των ειδικών προτείνει στο πλαίσιο αυτό, τέσσερα μέτρα για την επιβράδυνση του τέταρτου κύματος:
1. Κάνουμε συχνά προληπτικά self-test τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)
2. Αποφεύγουμε δραστηριότητες όπου ενώ υπάρχει συγχρωτισμός δεν μπορούμε να φοράμε την μάσκα μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)
3. Κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο – ολοκληρώνουμε τον εμβολιασμό μας κατά προτεραιότητα
4. Βοηθάμε και διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν
Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…
Προπτυχιακά Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…
Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…
Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ