voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Λ. Μενδώνη: «Η σημασία της επετείου 35 χρόνων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγκειται στο πολυσχιδές έργο και την προσωπικότητά του»

    Αλλάζει η ώρα αυτή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000 ευρώ η φοροδιαφυγή και 150.000.000 ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: 2,64 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη της μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων

    ΟΙΕΛΕ για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: «Κόβουν» τους καλοκαιρινούς μήνες από την προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

    Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

  • Θέσεις εργασίας

    Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται 2.000 θέσεις εργασίας μέσα από 186 επενδυτικά σχέδια

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ με απολυτήριο Γυμνασίου

    Προσλήψεις: Aπό την 1η Νοεμβρίου θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες

    Λυρική Σκηνή: Εκδόθηκε προκήρυξη για προσλήψεις

  • Οικονομία
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 26 έως 30 Οκτωβρίου

    ΤτΕ: Στα 60 δισ. ευρώ οι συναλλαγές με κάρτες το α’ εξάμηνο του 2026 – Μόλις το 0,01% των συναλλαγών αφορά περιστατικά απάτης

    Τα 11 νέα μέτρα για προσιτή στέγη

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 26 έως 30 Οκτωβρίου

  • Εργασιακά
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 26 έως 30 Οκτωβρίου

    Με έως οκτώ μήνες γονικής άδειας ετησίως για γονείς με δύο παιδιά

    400 ευρώ: Η μοναδική προϋπόθεση για το επίδομα

    ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την αργία της 28ης Οκτωβρίου

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη – Εγκαίνια για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για επιβολή ορίου ηλικίας για πρόσβαση στα social media

    Χατζηδάκης: Μακροχρόνια φροντίδα, συντάξεις και δημογραφικό στο πρόγραμμα της ΝΔ

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Μετά τον οβελία, αναμένονται αυξήσεις τιμών σε γάλατα, τυροκομικά και άλλα καταναλωτικά αγαθά

από press room
28/04/2021
σε Επικαιρότητα

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προμήνυμα ευρύτερων ανατιμήσεων στο «καλάθι της νοικοκυράς» αποτελούν οι «τσιμπημένες» φετινές τιμές στα αμνοερίφια, που αποδίδονται στην περιορισμένη προσφορά, που κατά μεγάλο βαθμό προκλήθηκε από το ράλι των τιμών στις ζωοτροφές.

Με βάση εκτιμήσεις της αγοράς, οι τιμές για αρνιά και κατσίκια που θα διατεθούν από τις αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου θα είναι ακριβότερες έναντι της περσινής πασχαλινής περιόδου κατά 2,5 ευρώ το κιλό και θα κινηθούν ελάχιστα κάτω από τα 8 ευρώ/κιλό για τα αρνιά και στα 8,2-8,7 ευρώ/κιλό για τα κατσίκια. Στα παραδοσιακά κρεοπωλεία η ψαλίδα της τιμής θα είναι μεγαλύτερη και ο οβελίας φτάνει ακόμα και τα 12 ευρώ/κιλό από 8,90 και 9,90 ευρώ πέρυσι (για αρνί και κατσίκι αντίστοιχα).

 

Η περιορισμένη προσφορά αμνοεριφίων κατά σημαντικό ποσοστό αποδίδεται στο υψηλό κόστος εκτροφής, καθώς οι τιμές των ζωοτροφών έχουν εκτοξευθεί πάνω από 30% στο καλαμπόκι και στη σόγια.

Ισοζύγιο επάρκειας γάλακτος

ΣχετικάΆρθρα

Μειώσεις τιμών 7% σε 1.150 κωδικούς προϊόντων από 62 βιομηχανίες και 10 σούπερ μάρκετ

24/08/2026

Διευρύνεται η εθνική πρωτοβουλία για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ σε 686 επώνυμους κωδικούς

08/08/2026

Πέρα από μείωση της διαθέσιμης ποσότητας σε σφάγια επηρεάζεται το ισοζύγιο επάρκειας γάλακτος, εξέλιξη που σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής που ασκείται στον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Συνεπώς μετά τα αμνοεριφία στο κάδρο μπαίνει και η τιμή στο γάλα.

Οι εκτιμήσεις θέλουν το πρόβειο γάλα, που κατά μέσο όρο κυμαίνεται σε 0,93 – 0,95 ευρώ, να έχει προοπτική να ξεπεράσει το 1 ευρώ στις νέες συμφωνίες, το κατσικίσιο να προσεγγίζει το 0,60 ευρώ/κιλό, ενώ σε ό,τι αφορά την τιμή του αγελαδινού γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ, αυτή την εποχή η τιμή παραγωγού κυμαίνεται από 37,5 έως 44 λεπτά το κιλό.

Τουρισμός και τυροκομικά

Σε περίπτωση που ανοίξει ο τουρισμός θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη πίεση των αποθεμάτων κυρίως των τυροκομικών προϊόντων, γεγονός που θα επηρεάσει εκ νέου τις ισορροπίες.

Το ράλι των τιμών σε καλαμπόκι, σιτάρι, σόγια και φυτικά έλαια δεν περιορίζεται μόνο στον κτηνοτροφικό κλάδο, αλλά επηρεάζει μια ευρεία γκάμα βασικών καταναλωτικών προϊόντων από το ψωμί μέχρι και τα αναψυκτικά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα ο δείκτης Bloomberg Agriculture Spot -ο οποίος παρακολουθεί τα βασικά αγροτικά προϊόντα στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων- σημείωσε άνοδο σε υψηλό σχεδόν 9 ετών, που αποδίδεται στις τιμές των σιτηρών.

«Ντόμινο» στο ελαιόλαδο

Την ίδια ώρα, ανοδική πορεία καταγράφουν και οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, καθώς η εκρηκτική άνοδος της Ισπανίας έχει συμπαρασύρει και την Ελλάδα, με τις τιμές να ξεπερνούν ήδη το φράγμα των 3 ευρώ για μεμονωμένες πράξεις. Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τον καταναλωτή, είτε επιλέγει επώνυμα τυποποιημένα προϊόντα είτε στρέφεται στο χύμα τενεκέ.

Την εικόνα επιβαρύνει και η μείωση παραγωγής ορισμένων αγροτικών προϊόντων λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, γεγονός που οδηγεί σε ανατιμήσεις-φωτιά σε ορισμένα οπωροκηπευτικά και φρούτα.

Αντίκτυπος και από Σουέζ

«Ήδη το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο σε όρους τιμών πρώτων υλών και είναι δύσκολο και για τη βιομηχανία να προχωρήσει σε προβλέψεις και υπολογισμούς. Πάντα υπάρχουν και απρόσμενες εξελίξεις. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο το “παγιδευμένο” για έξι ημέρες στη διώρυγα του Σουέζ Ever Given στα τέλη Μαρτίου, “εγκλωβίζοντας” αγαθά 9,6 δισ. δολαρίων ημερησίως, φέρνοντας το παγκόσμιο εμπόριο αντιμέτωπο με μια μεγάλη κρίση», σημειώνουν παράγοντες της βιομηχανίας τροφίμων.

Στα ήδη δυσοίωνα μηνύματα για το μέλλον πρέπει να προσμετρηθεί ότι σε εγχώριο επίπεδο η πανδημία έφερε πληθωριστικές τάσεις στο καλάθι της νοικοκυράς, με τις τιμές στο ράφι στην Ελλάδα να διατηρούν την ανοδική πορεία τους και φέτος. Σε ό,τι αφορά την οργανωμένη λιανική, τα στοιχεία της IRI για το πρώτο δίμηνο του έτους υποδεικνύουν ότι η μέση τιμή ανά μονάδα στο σύνολο της κατηγορίας των ταχυκίνητων προϊόντων αυξήθηκε κατά 3,7%, σε σχέση με το ίδιο περσινό διάστημα, με τα τρόφιμα να καταγράφουν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης, κατά 5,4%, ενώ τα είδη προσωπικής υγιεινής και ομορφιάς κατέγραψαν μείωση 3,1% στη μέση τιμή ανά μονάδα και τα είδη καθαρισμού σπιτιού διατήρησαν αμετάβλητες τιμές.

Ενδιαφέρον έχει επίσης να σημειωθεί ότι τρεις κατηγορίες αγαθών διατροφής πήγαν κόντρα στο ρεύμα του αρνητικού πληθωρισμού στο διάστημα Μαρτίου 2020 με Μάρτιο 2021, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την εξέλιξη του δείκτη τιμών καταναλωτή. Συγκεκριμένα, ανατιμήσεις καταγράφονται σε ψάρια νωπά (4,2%), τυριά (2,9%), γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και μέλι (3,5%).

Ετικέτες: soyper marketαγορά

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Λ. Μενδώνη: «Η σημασία της επετείου 35 χρόνων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγκειται στο πολυσχιδές έργο και την προσωπικότητά του»

    24 Οκτ 2026

  • Αλλάζει η ώρα αυτή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    24 Οκτ 2026

  • Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000 ευρώ η φοροδιαφυγή και 150.000.000 ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν

    24 Οκτ 2026

  • Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    22 Οκτ 2026

  • ΠΟΥ: «Απίθανο» να εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός Σαμόντα, μετά το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο που εντοπίστηκε στη Γαλλία

    22 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    44 shares
    Share 18 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.