voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Έφυγε» και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από την πολυκατοικία

    Κορωνοϊός: Καθοριστικός ο ρόλος της παχυσαρκίας

    Τα ποσοστά παχυσαρκίας σταθεροποιούνται στις ανεπτυγμένες χώρες, συνεχίζουν να αυξάνονται στις αναπτυσσόμενες. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

    Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 16 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε αλιευτικά σκάφη

    Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 16 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε αλιευτικά σκάφη

    Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς θα μεταβεί στο σχολείο των δύο μαθητριών στην Ηλιούπολη

  • Εκπαίδευση

    Λήξη μαθημάτων για τα λύκεια σήμερα

    Αριθμός εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

    Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία

    Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς θα μεταβεί στο σχολείο των δύο μαθητριών στην Ηλιούπολη

  • Θέσεις εργασίας
    Τη Δευτέρα 1/9 ξεκινούν οι αιτήσεις για την κατάταξη υποψήφιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

    Η κυβέρνηση καταργεί τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

    Προσλήψεις 8 ατόμων στην Περιφέρεια Κρήτης

    Δήμος Θεσσαλονίκης: Προκήρυξη για 42 προσλήψεις

    Προσλήψεις 286 ατόμων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

    Ρεκόρ συμμετοχής στην «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΔΥΠΑ: Νέοι δρόμοι απασχόλησης στη Γαλάζια Οικονομία μέσα από την 56η «Ημέρα Καριέρας»

  • Οικονομία

    Μέσα στον Ιούνιο το νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών από καταχρηστικές τραπεζικές συμπεριφορές

    Συνεχίζεται η αυξητική τάση τιμών στην αγορά των ακινήτων

    Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται τριπλή επιστροφή

    Πρωτογενές πλεόνασμα 5,175 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό το α’ τετράμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα 5,175 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό το α’ τετράμηνο

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 11,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο του 2026

  • Εργασιακά

    Στα 865 ευρώ η μέση σύνταξη του ΕΦΚΑ

    Υπουργείο Εργασίας: Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες – Τι είπε η Κεραμέως για τις δράσεις της ΔΥΠΑ

    Κεραμέως: Η αύξηση μισθών μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ανάχωμα στην ακρίβεια

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Νέοι δρόμοι απασχόλησης στη Γαλάζια Οικονομία μέσα από την 56η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ με περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας

    keramews-aksiologhsh-agwgh

    Πανω από 50 προτασεις των Εθνικών Κοινωνικών Εταίρων έχει ήδη ενσωματώσει η Νίκη Κεραμέως στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβών

  • VOUCHER

    Κοινωνικός Τουρισμός: Προ των πυλών τα προσωρινά αποτελέσματα

    ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    ΔΥΠΑ: Εν αναμονή 70.000 vouchers για παιδικές κατασκηνώσεις

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 39.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο

    Κοινωνικός Τουρισμός: Εντός της εβδομάδας τα προσωρινά αποτελέσματα

    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα Προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) – Τι ισχύει για τις παιδικές κατασκηνώσεις

  • Πολιτική
    Υπουργείο Εργασίας: Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες – Τι είπε η Κεραμέως για τις δράσεις της ΔΥΠΑ

    Κεραμέως: Η αύξηση μισθών μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ανάχωμα στην ακρίβεια

    Βουλή-Κυρ. Πιερρακάκης για φορολογικό ν/σ: Διορθώνει αδικίες, στρεβλώσεις, μειώνει άδικα διοικητικά βάρη

    Βουλή-Κυρ. Πιερρακάκης για φορολογικό ν/σ: Διορθώνει αδικίες, στρεβλώσεις, μειώνει άδικα διοικητικά βάρη

    Μητσοτάκης: “Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη – Θα είναι υποψήφιος στον Έβρο”

    Μητσοτάκης: Οι τιμές στο ρεύμα θα μειώνονται όσο προσθέτουμε ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα

    Σχοινάς: Ακυρώνουμε τις προβληματικές δράσεις σε βιολογική μελισσοκομία και κτηνοτροφία

  • Εκλογές
    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για αντιπυρικό σχέδιο: Έχουμε μπροστά μας δύσκολο καλοκαίρι – Οι 18 περιοχές σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης

από Νίκος Μοναστηριώτης
24/05/2021
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επίσκεψη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, μετά και την μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνια Όρη που έκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

«Καθώς το κλίμα αλλάζει συμπεριφορά οφείλουμε και εμείς να αλλάξουμε τη δική μας. Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και να υπάρχει αγρότης ο οποίος καίει τα κλαδιά του μέσα σε χωράφι. Δήμοι και αγροτικοί σύλλογοι πρέπει να ξεκινήσουν μία εκστρατεία ενημέρωσης. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε χρόνο ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών που καλείστε να διαχειριστείτε ξεκινούν, κατά κανόνα, από ανθρώπινη αμέλεια», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης και 11 Δήμαρχοι της Αττικής στους οποίους υπάγονται 18 περιοχές που έχουν χαρακτηριστικά επικινδυνότητας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι “έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι” και τόνισε ότι “η Αττική προφανώς είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας και διότι είναι η Αττική και διότι έχουμε να διαχειριστούμε τις πληγές της “Μήδειας” ως προς τον μεγάλο όγκο κομμένων δέντρων τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν καθαριστεί”.

Τόνισε επίσης απευθυνόμενος κυρίως στους αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η Πολιτική Προστασία πια έχει εντοπίσει 18 περιοχές σε 11 Δήμους που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, “εκεί δηλαδή που συνυπάρχει αστικός ιστός με δάσος ή και δασική έκταση” όπως είπε, και πρόσθεσε: “Και χρειαζόμαστε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια και για τις 18 αυτές περιοχές, τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι έχουν εκπονηθεί. Προφανώς το πρώτο μας και το κύριό μας μέλημα, πάντα, θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας».

ΣχετικάΆρθρα

Μητσοτάκης: “Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη – Θα είναι υποψήφιος στον Έβρο”

Μητσοτάκης: Οι τιμές στο ρεύμα θα μειώνονται όσο προσθέτουμε ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα

13/05/2026

Αυτό είναι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

11/05/2026

«Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε επίπεδο κεντρικού κρατικού μηχανισμού και σε επίπεδο Πυροσβεστικής και πιστεύω ότι η συνεργασία μας και φέτος θα είναι άψογη, έτσι ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο -τουλάχιστον στην Αττική- τον αντίκτυπο οποιασδήποτε πυρκαγιάς μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούμε», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, κι επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας κεντρικού κρατικού μηχανισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις πυρκαγιές.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχει συμβεί κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη διαχείριση των κρίσεων στην Ελλάδα», αναφερόμενος στην αναβάθμιση των υποδομών και των δυνατοτήτων του όλου μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας. «Είμαστε έτοιμοι με μηχανισμούς, με ανθρώπινο δυναμικό, με εναέρια μέσα, με όλα εκείνα τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να γίνουμε αποτρεπτικοί και να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή πρωτίστως και το περιβάλλον στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στην ταχύτητα αντιμετώπισης του φαινομένου καθώς και στη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 16,9 εκατ. ευρώ, που δόθηκε εγκαίρως στους Δήμους, για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. ευρώ αφορούν αποκλειστικά στους Δήμους της Αττικής. Επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ έχει ήδη δοθεί για αντίστοιχες δράσεις στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής. Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να προχωρήσει σε έκτακτη χρηματοδότηση και θα συνδράμει με οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργειες αν χρειαστεί. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη αξιοποίησης των εθελοντών, ιδίως σε θέματα πρόληψης και επιτήρησης.

«Κάθε φορά που θα βρίσκεστε εδώ θα έχουμε κι ένα λιθαράκι να προσθέσουμε και να σας παρουσιάσουμε σε σχέση με την οργάνωσή μας και τις υποδομές μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. «Καθημερινά έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε, από πολύ νωρίς στην αντιπυρική περίοδο, δύσκολες καταστάσεις, αλλά στην τελικά ανάλυση από το αποτέλεσμα κρινόμαστε και για εμάς το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο», είπε.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ζήτησε από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκταμιευθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η έκτακτη επιχορήγηση.

Οι 18 περιοχές στις οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας είναι:

1. Κάτω Ποσειδωνία – Δήμος Λαυρεωτικής

2. Διόνυσος Κερατέας – Δήμος Λαυρεωτικής

3. Αυλάκι – Δήμος Μαρκοπούλου

4. Χαμολιά – Δήμος Μαρκοπούλου

5. Αγία Κυριακή – Αγία Τριάδα – Δήμος Σπάτων/Αρτέμιδας και Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου

6. Καλλιτεχνούπολη – Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου

7. Διώνη – Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου

8. Άγιος Ανδρέας – Δήμος Μαραθώνα

9. Σχινιάς – Δικαστικά – Δήμος Μαραθώνα

10. Δροσιά – Διόνυσος – Εκάλη – Δήμος Διονύσου και Δήμος Κηφισιάς

11. Πανόραμα Αγίων Αποστόλων – Δήμος Ωρωπού

12. Βλαστός Καλάμου – Δήμος Ωρωπού

13. Ιπποκράτειος Πολιτεία – Δήμος Ωρωπού

14. Θρακομακεδόνες – Δήμος Αχαρνών

15. Αγία Σωτηρία, Οικισμός ΤΙΤΑΝ – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας

16. Άγιος Νεκτάριος Βιλίων – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας

17. Πόρτο Γερμενό – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας

18. Περιστέρια – Δήμος Σαλαμίνας

Ποιοι έλαβαν μέρος

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσης Δημακογιάννης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του ΠΣ Αντιστράτηγος Αλέξης Ράπανος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων ΠΣ, Υποστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης ΠΣ, Υποστράτηγος Χαράλαμπος Χιώνης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων ΠΣ, Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Γιαννάκης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπύρος Κοκκινάκης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού κατά την έναρξη της σύσκεψης:

«Επισκέπτομαι για ακόμα μία φορά έναν χώρο ο οποίος μας είναι πια εξαιρετικά οικείος, προκειμένου να ενημερωθούμε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου 2021 από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είχαμε ήδη μία πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία. Η άμεση αντίδραση της πολιτείας ευτυχώς έσωσε ζωές, περιόρισε όσο αυτό ήταν εφικτό τις απώλειες, ενώ η ειδοποίηση και η απομάκρυνση των κατοίκων -όπου και όποτε χρειάστηκε- λειτούργησε υποδειγματικά. και βέβαια οι αποζημιώσεις των πληγέντων προχωρούν.

Θέλω να τονίσω ότι έγινε μία σημαντική καταστροφή ως προς το φυσικό περιβάλλον και σίγουρα μας προβληματίζει το γεγονός ότι είδαμε μία τόσο μεγάλη πυρκαγιά στα μέσα Μαΐου. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία τα οποία είδα είχαμε 25 χρόνια, τουλάχιστον, να δούμε ένα τέτοιο φαινόμενο.

Η κυβέρνηση μας έχει διευρύνει από το 2019 την περίοδο επιφυλακής για τις φωτιές. Φαίνεται όμως, και για τους μελλοντικούς μας σχεδιασμούς, ότι ούτε αυτό ενδεχομένως να είναι πια αρκετό και θα πρέπει να συγχρονιστεί με τα χρονοδιαγράμματα και την προμήθεια των ενοικιαζόμενων εναέριων μέσων που η χώρα μας χρησιμοποιεί κάθε χρόνο.

Το δεύτερο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία είναι ότι καθώς το κλίμα αλλάζει συμπεριφορά οφείλουμε και εμείς να αλλάξουμε τη δική μας. Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και να υπάρχει αγρότης ο οποίος καίει τα κλαδιά του μέσα σε χωράφι.

Δήμοι και αγροτικοί σύλλογοι πρέπει να ξεκινήσουν μία εκστρατεία ενημέρωσης. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε χρόνο ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών που καλείστε να διαχειριστείτε ξεκινούν, κατά κανόνα, από ανθρώπινη αμέλεια. Και ίσως θα πρέπει να ξαναδούμε και τη νομική αντιμετώπιση της καταστροφικής αμέλειας.

Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι η ενίσχυση της Πυροσβεστικής σε τεχνικά μέσα είναι ήδη μεγάλη, είναι ήδη σημαντική. Βάρος όμως πρέπει να δοθεί και στον τομέα της παρακολούθησης, ώστε η επέμβαση να είναι έγκαιρη και να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, διότι οι άνεμοι μετατρέπονται εύκολα -το είδαμε και στην περίπτωση της τελευταίας πυρκαγιάς- σε παντοδύναμο εχθρό.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ ακριβώς για να παρακολουθήσω το σχέδιό μας για το καλοκαίρι. Θα έχουμε στη συνέχεια την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τους δημοτικούς άρχοντες της Αττικής, επειδή για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας έχει καταρτιστεί ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο το οποίο εντοπίζει -στην Αττική σε πρώτη φάση- ζώνες επικινδυνότητας. Υποσύνολα Δήμων δηλαδή τα οποία έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εκεί δηλαδή όπου συνυπάρχει ουσιαστικά η οικιστική ανάπτυξη με τον δασικό χαρακτήρα των περιοχών. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Είναι απολύτως επιβεβλημένο, με τη στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης όσον αφορά τους χρηματοδοτικούς πόρους, να υπάρξει απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών και καθαρισμός των περιαστικών περιοχών. Αυτό είναι μία αρμοδιότητα η οποία ανήκει στους Δήμους. Εμείς είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε και να την κάνουμε πράξη.

Γνωρίζουμε ότι η «Μήδεια» άφησε πίσω της πάρα πολλά πεσμένα δέντρα τα οποία έχουν επιβαρύνει την εύφλεκτη ύλη η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή που χτυπήθηκε από την πρωτοφανή αυτή χιονόπτωση. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε, στο μέτρο του εφικτού, να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τις περιαστικές περιοχές αλλά και τα δάση μας -και αναφέρομαι ιδιαίτερα στα περιαστικά δάση της Αττικής- από όσο το δυνατόν περισσότερη εύφλεκτη ύλη, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τη δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο.

Και βέβαια από ό,τι αντιλαμβάνομαι -και θα το δούμε και στη συνέχεια- έχει εκπονηθεί ένα ακόμα πιο εξειδικευμένο σχέδιο για την προστασία των περιαστικών δασών της Αττικής, τα οποία τόσο μεγάλη σημασία έχουν για το περιβαλλοντικό μικροκλίμα ολόκληρου του Λεκανοπεδίου.

Σταματώ εδώ ζητώντας για ακόμα μία φορά την εγρήγορση όλων. Όχι μόνο του κρατικού μηχανισμού, αυτή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών. Θα ευχαριστήσω προκαταβολικά τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος για όλα όσα έχουν κάνει και για όλα όσα θα κληθούν να κάνουν φέτος το καλοκαίρι. Να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές μας οι οποίοι συνεπικουρούν αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο για να περιορίσουμε στο ελάχιστο το αποτύπωμα των καταστροφικών πυρκαγιών.

Και εύχομαι και ελπίζω, είμαι σίγουρος, ότι θα κάνουμε και φέτος, όπως κάναμε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια τα οποία η πολιτική ηγεσία είναι υπόλογη, το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών».

Ο Πρωθυπουργός, όμως, έκανε δηλώσεις και κατά την ξενάγηση στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας. «Να προσθέσω μόνο μία κουβέντα, ότι αρκεί μία σύντομη ξενάγηση σε αυτό το εντυπωσιακό κτίριο για να αντιληφθεί κανείς το επίπεδο της αναβάθμισης των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ακριβώς στη διπλανή αίθουσα είναι εγκατεστημένη η ομάδα η οποία διαχειρίζεται την εξαιρετικά επιτυχημένη Επιχείρηση «Ελευθερία», με real-time δεδομένα, τα οποία προβάλλονται σε μία εντυπωσιακή γιγαντοοθόνη, μία επιχείρηση η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων πολιτών.

Και μάλιστα σήμερα εκτιμούμε ότι, κάποια στιγμή το απόγευμα, θα φτάσουμε και στο ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών που θα έχουν γίνει συνολικά στη χώρα μας. Να προσθέσω επίσης ότι, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού και με εξειδίκευση στη συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό, η Πολιτική Προστασία από το δικό της επιχειρησιακό πρόγραμμα στο επόμενο ΕΣΠΑ, το οποίο θα ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας επιτρέψει επιτέλους να αποκτήσουμε τις υποδομές εκείνες που οι καιροί απαιτούν και όταν αναφέρομαι στους καιρούς αναφέρομαι στη νέα εποχή της κλιματικής αλλαγής η οποία απαιτεί και από τον κρατικό μηχανισμό άλλου επιπέδου υποδομές, άλλου επιπέδου οργάνωση, άλλου επίπεδου αξιοποίηση της τεχνολογίας, έτσι ώστε να επιτελούμε αυτό το οποίο αποτελεί το βασικό, το πρωταρχικό καθήκον κάθε οργανωμένης πολιτείας, που δεν είναι άλλο από την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δεν θέλω να επαναλάβω πράγματα τα οποία ήδη γνωρίζετε και τα οποία έχετε συζητήσει στις δύο προηγούμενες συσκέψεις τις οποίες είχατε.

Θέλω να τονίσω μόνο ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η Πολιτική Προστασία πια έχει εντοπίσει 18 περιοχές σε 11 Δήμους που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, εκεί δηλαδή που συνυπάρχει αστικός ιστός με δάσος ή και δασική έκταση. Και χρειαζόμαστε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια και για τις 18 αυτές περιοχές, τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι έχουν εκπονηθεί. Προφανώς το πρώτο μας και το κύριό μας μέλημα, πάντα, θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας.

Το δεύτερο που θέλω να τονίσω -το γνωρίζετε και αυτό πολύ καλά- είναι ότι η «Μήδεια» έχει αφήσει πίσω της πολλές πληγές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι για μένα απόλυτη προτεραιότητα είναι να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες καθαρισμού που αποτελούν αρμοδιότητα των Δήμων, στα όρια τουλάχιστον των οικισμών, όπως ορίζει ο νόμος.

Αντιλαμβάνομαι Στέλιο ότι έχουμε εγκρίνει κάποιες χρηματοδοτήσεις για όλη την Ελλάδα αλλά και για τους 11 Δήμους οι οποίοι συμμετέχουν σήμερα εδώ. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: ο Υπουργός Εσωτερικών έχει την εξουσιοδότηση μου σε περίπτωση που απαιτούνται περισσότεροι πόροι και αυτοί οι πόροι μπορούν να απορροφηθούν γρήγορα -το τονίζω αυτό- έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό το οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει, να προχωρήσει στην εκταμίευση και πρόσθετων πόρων προκειμένου να υποστηριχθούν οι 11 αυτοί Δήμοι. Αυτό πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα προφτάσουμε να κάνουμε τη δουλειά.

Να τονίσω τέλος ότι έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Η Αττική προφανώς είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας και διότι είναι η Αττική και διότι ακόμα, όπως είπα, έχουμε να διαχειριστούμε τις πληγές της «Μήδειας» ως προς τον μεγάλο όγκο κομμένων δέντρων τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν καθαριστεί.

Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε επίπεδο κεντρικού κρατικού μηχανισμού και σε επίπεδο Πυροσβεστικής και πιστεύω ότι η συνεργασία μας και φέτος θα είναι άψογη, έτσι ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο -τουλάχιστον στην Αττική- τον αντίκτυπο οποιασδήποτε πυρκαγιάς μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούμε».

Ετικέτες: Πολιτική Προστασία και Διαχείριση ΚρίσεωνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος Χαρδαλιάςαντιπυρικός σχεδιασμός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Έφυγε» και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από την πολυκατοικία

    14 Μάι 2026

  • Τα ποσοστά παχυσαρκίας σταθεροποιούνται στις ανεπτυγμένες χώρες, συνεχίζουν να αυξάνονται στις αναπτυσσόμενες. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

    14 Μάι 2026

  • Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 16 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε αλιευτικά σκάφη

    14 Μάι 2026

  • Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς θα μεταβεί στο σχολείο των δύο μαθητριών στην Ηλιούπολη

    13 Μάι 2026

  • Συγκλονίζει το γράμμα που άφησε στους γονείς της η μια από τις δυο 17χρονες που έπεσαν στο κενό από την ταράτσα πολυκατοικίας – Eίχε άγχος για τις Πανελλήνιες

    12 Μάι 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8μηνη εργασία ανέργων με επιδότηση θέσεων απασχόλησης

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Τι γίνεται αν δεν βγάλεις νέα ταυτότητα μέχρι το καλοκαίρι

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Η κυβέρνηση καταργεί τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 442 προσλήψεις με οκτάμηνη σύμβαση

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • ΑΣΕΠ 1/2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις στο Υπ. Τουρισμού

    47 shares
    Share 19 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.