voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    Τσαπανίδου: «Δουλειά του κράτους δεν είναι το ολικό λουκέτο, αλλά να λειτουργεί η χώρα»

    Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 7 περιοχές

    Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη

    Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη

    Οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα ανεργίας

    Μιχαηλίδου για Νταντάδες της Γειτονιάς: Έως €500 για κάθε μητέρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Συμμετοχή του Γραφείου Αθλητισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον Β’ Κύκλο Βιωματικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

    Από 25 Ιουλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

    ΥΠΑΙΘΑ: Νέο πλαίσιο για αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο

    Διευρύνεται το δίκτυο των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων – Είκοσι θα λειτουργούν από το Σεπτέμβριο

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσίευση προγραμμάτων κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

  • Θέσεις εργασίας
    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στην Πυροσβεστική

    Πυροσβεστικό Σώμα: Προκήρυξη 24 θέσεων Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής και Επικοινωνιών

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Πλήθος αιτήσεων για 43 προσλήψεις

    Προσλήψεις 18 συμβασιούχων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Ξεκινούν οι αιτήσεις για 125 προσλήψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  • Οικονομία

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ποιοι παίρνουν αμέσως επιστροφή φόρου – Ποια είναι η διαδικασία και τι δεν πρέπει να ξεχάσετε

    ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 173 θέσεις στον e-ΕΦΚΑ

    ΕΦΚΑ: Χάθηκαν 1,3 εκατ. ρυθμίσεις οφειλών

    Δώρο του Πάσχα: Χωρίς όφελος οι χαμηλόμισθοι, ευθύνες για την κυβερνητική αδράνεια

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Οι 10 παγίδες που μπορούν να φουσκώσουν τον λογαριασμό

  • Εργασιακά

    Δώρο Πάσχα: Τι θα ισχύσει μετά την αύξηση στον κατώτατο μισθό

    Δώρο του Πάσχα: Χωρίς όφελος οι χαμηλόμισθοι, ευθύνες για την κυβερνητική αδράνεια

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Συνολικά 146 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Απρίλιο

  • VOUCHER
    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Voucher 750 – Ανακοινώθηκε το τελικό μητρώο των επιτυχόντων

    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

  • Πολιτική

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

    Έως 15/9 οι εγγραφές στα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ (VIDEO)

    Πιερρακάκης: Αναδρομικά από τις 15/3 οι επιδοτήσεις των αγροτών για τα λιπάσματα

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης επιδοτούν την ακρίβεια αντί να την αντιμετωπίζουν

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Σύντομα οι ανακοινώσεις για τα εθνικά μέτρα στήριξης κόντρα στην εισαγόμενη ακρίβεια

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
29/04/2022
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα εθνικά μέτρα στήριξης, που θα αποτελέσουν το εθνικό ανάχωμα απέναντι στην εισαγόμενη ενεργειακή ακτρίβεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσπτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

  
«Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Στην τελευταία μας ψηφιακή συνεδρίαση, γιατί καθώς αίρονται σταδιακά και οι τελευταίοι περιορισμοί της πανδημίας, το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο -μετά από παραπάνω από δύο χρόνια- θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των μελών του.

Το σημερινό, πάντως, γίνεται στη σκιά των νέων ρωσικών εκβιασμών με αιχμή τη διακίνηση του φυσικού αερίου. Δεν έχω να πω πολλά. Σε ό,τι μας αφορά, δύο μόνο σχόλια: πρώτον, η ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι απόλυτα διασφαλισμένη και δεύτερον, οι προμήθειες φυσικού αερίου της χώρας θα γίνουν με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία. Αν χρειαστεί, στη συνέχεια, θα κάνουμε και μια πιο αναλυτική συζήτηση με παρέμβαση του Υπουργού Ενέργειας.

ΣχετικάΆρθρα

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Μητσοτάκη

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Μητσοτάκη

29/04/2022

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ήδη συνδράμουμε τη φίλη, γείτονα Βουλγαρία, ενώ την Τρίτη, μαζί με άλλους ηγέτες της Βαλκανικής, θα βρεθώ στην Αλεξανδρούπολη στον νέο τερματικό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής το οποίο, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες, μέσα σε λιγότερο από 20 μήνες θα μας έχει δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε πλήρως τις πηγές εφοδιασμού σε φυσικό αέριο, όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Η Ελλάδα, λοιπόν, γρήγορα και πολύ μεθοδικά μετατρέπεται σε έναν ενεργειακό κόμβο της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα και σε στρατηγική πύλη εισόδου ενεργειακών πόρων προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη συνολικά.

Πολύ σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής «έκρηξης». Ξέρω πολύ καλά πως αυτή η εισαγόμενη ακρίβεια πολιορκεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ δεν έπαψα ποτέ να τονίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας, δυστυχώς, είναι ακόμα χαμηλοί, ως απόρροια της δεκάχρονης οικονομικής περιπέτειας. Είναι κάτι το οποίο, προφανώς, μάς απασχολεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και εν όψει των ευρωπαϊκών αποφάσεων εμείς αναπτύσσουμε και δρομολογούμε, όπως το έχουμε κάνει εδώ και αρκετούς μήνες, τις δικές μας εθνικές δράσεις. Και η στήριξη των εισοδημάτων είναι η βασική μας προτεραιότητα.

Από τη Δευτέρα -όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει- ο κατώτατος μισθός, η βασική αμοιβή, αυξάνεται κατά 50 ευρώ το μήνα. Από τα 663 ευρώ πηγαίνει στα 713 ευρώ.  Σε συνδυασμό με την πρώτη δόση, του Ιανουαρίου, είναι μια αύξηση της τάξης του 9,7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021, πολύ πάνω από τον πληθωρισμό. Ουσιαστικά δίνουμε στους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό έναν επιπρόσθετο 15ο μισθό τον χρόνο.

Είναι μία πολύ σημαντική αύξηση, μια κίνηση στήριξης των χαμηλότερων εισοδημάτων. Ένα μήνυμα ότι η πολιτεία στέκεται στο πλευρό των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας και ένας δίκαιος τρόπος να επιμερίζεται το μέρισμα ανάπτυξης σε όλους τους συμπολίτες μας.

Ανάλογα, φυσικά, αυξάνεται και το επίδομα ανεργίας, όπως και όλη η μισθολογική κλίμακα. Επίσης, να θυμίσω ότι τον Ιούνιο ακολουθεί νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Και επιμένω πολύ -και θέλω και εσείς να το κάνετε- στις συγκεκριμένες πολιτικές μας, γιατί τις θεωρώ σφραγίδες της κοινωνικής μας πολιτικής. Δεν δίνουν λύσεις στις ανάγκες όλων των πολιτών, καταδεικνύουν όμως τη δική μας συστηματική προσπάθεια να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών που έχει η χώρα.

Είναι, προφανώς, μέτρα τα οποία διαδέχονται άλλες ελαφρύνσεις, ισχύουν παράλληλα και με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα. Είναι μέτρα τα οποία βρίσκουν ανταπόκριση, αν σκεφτείτε ότι μέσα σε 48 μόλις ώρες, πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας μπήκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Fuel Pass.  

Θα το ξαναπώ: είναι μέτρα τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις αυξήσεις, μετριάζουν όμως τις απώλειες από τις ανατιμήσεις. Γιατί αυτή η μάχη με την πανευρωπαϊκή κρίση είναι άνιση και τελικά θα χρειαστεί μία πανευρωπαϊκή απάντηση.

Σε εθνικό όμως επίπεδο εμείς στήνουμε τα δικά μας αναχώματα. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο πληθωρισμός των τιμών δεν αντιμετωπίζεται, σε καμία περίπτωση, με «πληθωρισμό εντυπώσεων».  Αλλά μόνο με επιλογές οι οποίες είναι συνετές και αποτελεσματικές.

Κλείνω, λοιπόν, αυτή τη σύντομη αναφορά μου στην επικαιρότητα με τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη για όσο καιρό χρειαστεί. Χωρίς ποτέ να κρύβουμε τα εμπόδια της συγκυρίας, μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, αλλά εξαντλώντας τα περιθώρια στήριξης της κοινωνίας.

«Νιώθουμε, προσπαθούμε, δρούμε»: αυτά είναι τρία ρήματα που πρέπει να διαπερνούν την καθημερινότητά μας. Το πρώτο θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι μία αναλυτική παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εντός του 2022, που θα δώσουν σε όλους μας μια καλύτερη εντύπωση και μία καλύτερη εικόνα για τα πραγματικά περιθώρια τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για την άσκηση τέτοιων πολιτικών.

Έχουμε μία πλούσια ατζέντα στο Υπουργικό Συμβούλιο, έχουμε 11 θέματα. Θα ήθελα να αναφερθώ ενδεικτικά σε δύο πολύ σημαντικά. Το πρώτο λύνει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη χώρα από το 1929. Κανένας νόμος μέχρι τώρα δεν έχει μπορέσει να το ρυθμίσει. Αναφέρομαι στο σύνθετο ζήτημα των δημοσίων ακινήτων τα οποία κατά καιρούς έχουν καταπατηθεί. Μιλάμε για 90.000 περιπτώσεις, για το 92% των δημοσίων ακινήτων που επί δεκαετίες έχουν γίνει, σπίτια, κτήματα, επαγγελματικές στέγες πολιτών. Αυτοί πλέον θα μπορούν να τα εξαγοράσουν, αποκαθιστώντας το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, ενισχύοντας παράλληλα τα δημόσια έσοδα με το τίμημα και τους φόρους μεταβίβασης ακινήτων. Και όλα αυτά, βεβαίως, πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς. 

Υπάρχουν, όμως, και άλλες κοινωνικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως το ακανθώδες ζήτημα που αφορά πάρα πολλές γυναίκες, πάρα πολλά ζευγάρια: το ζήτημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο και με το νέο και εξαιρετικά καινοτόμο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, εκσυγχρονίζεται και στη χώρα μας, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις, το πλαίσιο το οποίο διέπει την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Για παράδειγμα, αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο, ιδρύεται επίσημη τράπεζα γενετικού υλικού. Κυρίως όμως, με τις νέες ρυθμίσεις θεραπεύονται δεκάδες δυσλειτουργίες οι οποίες είχαν καταγραφεί στα διάφορα στάδια αυτής της κρίσιμης διαδικασίας και ταλαιπωρούσαν αφόρητα γυναίκες αλλά και ζευγάρια που επέλεγαν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή προκειμένου να κάνουν οικογένεια.

Όπως διαπιστώνετε, έχουμε πολλά να πούμε και ακόμα περισσότερα να κάνουμε, την ώρα που η αντιπολίτευση ασχολείται πότε με μύθους της καταστροφολογίας και πότε με παραμύθια, στα οποία πρωταγωνιστούν βασιλιάδες, πρίγκιπες, δράκοι. Ούτε το ψέμα, ούτε και η γελοιότητα -βλέπετε- έχουν όρια. 

Εμάς, όμως, μάς περιμένει πολλή δουλειά, για τα προβλήματα τα οποία αφορούν όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Ελπίζω όλοι να πήρατε δυνάμεις τις λίγες ελεύθερες μέρες που είχαμε, τις μέρες της Λαμπρής. Ανανεώσαμε τις αντοχές μας, οπότε στα «χρόνια πολλά» να προσθέσω και την «καλή δύναμη», για να ξεκινήσουμε τη συνεδρίασή μας».

Ετικέτες: μητσοτακης συμβουλιομητσοτακης ανακοινωσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    28 Μαρ 2026

  • Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 7 περιοχές

    28 Μαρ 2026

  • Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη

    28 Μαρ 2026

  • Μιχαηλίδου για Νταντάδες της Γειτονιάς: Έως €500 για κάθε μητέρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    27 Μαρ 2026

  • Από τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα

    27 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Διπλή η πρώτη πληρωμή του market pass 2

    Market Pass 2026: Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά ύψους ως και 1.200 ευρώ

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Fuel Pass 2026: Τα ποσά, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • Fuel Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές – Καταβολή ολόκληρου του διμήνου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Συνεργασία ΔΥΠΑ- ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.: Πρόγραμμα κατάρτισης για 25.000 ανέργους

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.