voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΣτΕ: Η παλιά ταυτότητα δεν μπλοκάρει την ανανέωση διαβατηρίου

    Τσαπανίδου: «Δουλειά του κράτους δεν είναι το ολικό λουκέτο, αλλά να λειτουργεί η χώρα»

    Πλησιάζει νέα επικίνδυνη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

    Μητσοτάκης από Καστέλλι Ηρακλείου: Το 2028 σε λειτουργία το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

    Μητσοτάκης από Καστέλλι Ηρακλείου: Το 2028 σε λειτουργία το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

    Κοξάκι: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά – Τα μέτρα πρόληψης από τον ΕΟΔΥ

    ΕΟΔΥ: 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

  • Εκπαίδευση
    84 θέσεις εκπαιδευτών στα ΙΕΚ του υπ. Τουρισμού

    Το περιστατικό στις Σέρρες φέρνει ψυχολογικά τεστ στους καθηγητές

    Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα

    ΥΠΑΙΘΑ: Προκήρυξη διαδικασίας κατάταξης εκπαιδευτικών Ββθμιας εκπ/σης για την πλήρωση κενών θέσεων θητείας στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Ρεπορτάζ: Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Υπ. Παιδείας: Εγκύκλιος για τη μη προσμέτρηση απουσιών λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού

  • Θέσεις εργασίας
    Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού

    Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 60.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να καλυφθούν μέσω των προγραμμάτων της

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    Στα σκαριά 60 προσλήψεις στα γραφεία της ΔΥΠΑ

    Προσλήψεις 24 ατόμων στο ΕΚΕΨΥΕ – Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    Προσλήψεις 24 ατόμων στο ΕΚΕΨΥΕ – Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

  • Οικονομία

    Επίδομα Παιδιού 2026: Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

    Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται σύντομα νέα “ραβασάκια” με πρόστιμα

    Επίδομα στέγασης έως 500 ευρώ

    Πιερρακάκης:Το ν/σ σπρώχνει τους δείκτες του ρολογιού της ανώτατης παιδείας στον 21ο αιώνα

    Κυρ. Πιερρακάκης: Περισσότερα διαθέσιμα σπίτια, λογική φορολογία, κίνητρα επένδυσης, αναβάθμιση κτιριακού αποθέματος, στήριξη της Περιφέρειας

  • Εργασιακά
    Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιες αλλαγές έρχονται

    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται

    Γιατί πολλοί γονείς δεν είδαν την αύξηση στο μισθό τους

    Ιδιωτικός τομέας: Τι να κάνετε αν δεν πήρατε ολόκληρη την αύξηση μισθού

    ΕΛΣΤΑΤ: Οι γυναίκες αμείβονται κατά 13,4% λιγότερο από τους άνδρες

    ΕΛΣΤΑΤ: Οι γυναίκες αμείβονται κατά 13,4% λιγότερο από τους άνδρες

  • VOUCHER
    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Ρεπορτάζ: Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έρχεται το νέο πρόγραμμα voucher έως 750 ευρώ

    ΣΕΒ: Mικρότερες αμοιβές και απασχόληση για τις γυναίκες στις ελληνικές επιχειρήσεις

    ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ – Μέσω gov.gr οι αιτήσεις

  • Πολιτική
    Πιερρακάκης:Το ν/σ σπρώχνει τους δείκτες του ρολογιού της ανώτατης παιδείας στον 21ο αιώνα

    Κυρ. Πιερρακάκης: Περισσότερα διαθέσιμα σπίτια, λογική φορολογία, κίνητρα επένδυσης, αναβάθμιση κτιριακού αποθέματος, στήριξη της Περιφέρειας

    Μιχαηλίδου: Στα 5,3 δισ. ευρώ οι κοινωνικές επενδύσεις

    Μιχαηλίδου: Οι παρεμβάσεις μας στο στεγαστικό θα ρίξουν τις τιμές με νέα ακίνητα στην αγορά

    Την καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων πριν από το Πάσχα ζητά η ΕΣΑμεΑ

    Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Τρεις κομβικές παρεμβάσεις για την κάρτα αναπηρίας

    Από δύο μέτωπα στην πρώτη γραμμή – Η μάχη επιστημόνων και κτηνοτρόφων κατά της ευλογιάς

    Τσιάρας: Θέμα τεράστιας εθνικής σημασίας να κρατήσουμε την ελληνική κτηνοτροφία ανθεκτική και βιώσιμη

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

«Μονομαχία» για τα επιπλωμένα διαμερίσματα για τους φοιτητές

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
30/09/2021
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ραγδαία άνοδο των ενοικίων βλέπει σε 6 πόλεις με μεγάλο πληθυσμό φοιτητών, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Κομοτηνή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Εκτιμητικής Εταιρίας Γιάννης Ξυλάς που ειχε μιλήσει πρόσφατα στην ΕΡΤ.

Σε Αθήνα και Βόλο η αύξηση των ενοικίων το 2021 σε σχέση με το 2019 φτάνει το 20%. Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στην Αθήνα με 6,34 ευρώ/τμ τον μήνα, το Ηράκλειο με 5,93 ευρώ/τμ και οι χαμηλότερες στην Πάτρα με 5,68 ευρώ/τμ τον μήνα και στον Βόλο με 5,56 ευρώ/τμ τον μήνα. Η φοιτητική στέγη κοστίζει κατά μέσο όρο 300 ευρώ τον μήνα, όταν ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 650 ευρώ.

Οι λόγοι της αύξησης είναι:

  1. Πάρα πολλά ακίνητα που ήταν ανακαινισμένα πέρασαν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε μακροχρόνια μίσθωση.
  2. Αύξηση της ζήτησης λόγω covid-19.
  3. Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα μεγάλες εταιρίες ενοικίασης διαμερισμάτων όπως σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
  4. Δεν νοικιάζονται μεμονωμένα φοιτητικά δωμάτια.
  5. Δεν υπάρχουν αρκετές φοιτητικές εστίες.

Επίσης στην Ελλάδα δεν έχουμε ανεπτυγμένη την κουλτούρα της συγκατοίκησης, επισημαίνει ο κ. Ξυλάς. Η λύση του προβλήματος είναι για τον κ. Ξυλά να δοθούν κίνητρα σε επενδυτές και κατασκευαστές να φτιάξουν σύγχρονες φοιτητικές εστίες.

Τα επιπλωμένα

Η αυξητική τάση των τιμών και η υψηλή ζήτηση για επιπλωμένες κατοικίες που διαθέτουν όλη την οικοσκευή συνθέτουν φέτος την εικόνα που επικρατεί στην αγορά φοιτητικής στέγης.

Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για λογαριασμό των «ΝΕΩΝ» εν όψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, τη φετινή χρονιά, και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της έναρξης των εγγραφών, αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας τόσο από τους πρωτοετείς φοιτητές που κρατούσαν στάση αναμονής όσο και από τους φοιτητές του 2ου και του 3ου έτους που εγκατέλειψαν τη φοιτητική τους στέγη την περσινή χρονιά.

Είναι ενδεικτικό ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 η μείωση της ζήτησης για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας στην Πάτρα είχε αγγίξει το 40%-50% τον Οκτώβριο του 2020, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε αγγίξει το 70%-75%.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι πρωτοετείς φοιτητές του περσινού ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας (πριν από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής) ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν διά ζώσης αρχές Οκτωβρίου έκαναν πρώτοι ποδαρικό στο σαφάρι αναζήτησης φοιτητικής κατοικίας τη φετινή χρονιά.

Ιδιαίτερη κινητικότητα καταγράφηκε από τους γονείς πρωτοετών φοιτητών που διαθέτουν μια οικονομική άνεση, οι οποίοι επισκέφθηκαν άμεσα την πόλη στην οποία θα διαμείνει ο νέος φοιτητής για την εκπλήρωση των ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων, αναζητώντας ακίνητα νεότερης κατασκευής ή/και επιπλωμένα με όλη την οικοσκευή.

Σε μεσιτικά γραφεία των Πατρών, πολλοί γονείς βρίσκονταν σε αναμονή ακόμα και μία-μιάμιση ώρα ώστε να πραγματοποιηθεί η υπόδειξη του ακινήτου λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.

Παρόμοια εικόνα και στην Καλλιθέα του Νομού Αττικής, όπου εντός δύο ημερών μεσιτικό γραφείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή «μίσθωσε» το 70% των διαθέσιμων ακινήτων που διέθετε στο χαρτοφυλάκιό του και ήταν κατάλληλα για φοιτητές.

Η πανδημία

Οπως αναφέρει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, «η πανδημία του κορωνοϊού σε συνάρτηση με τη νέα μετάλλαξη Δέλτα, τον ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού και το κακό σενάριο για ενδεχόμενο νέο lockdown φαίνεται να αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την κινητικότητα τη φετινή χρονιά στη φοιτητική κατοικία».

Ενα μεγάλο μέρος των γονιών και κυρίως οι οικογένειες που δεν διέθεταν οικονομική άνεση, λόγω των περσινών δεδομένων, αρχικά κρατούσαν στάση αναμονής μέχρι να ξεκινήσουν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια, μη ρισκάροντας με την άμεση ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας για τους πρωτοετείς φοιτητές. Ενώ παράλληλα στόχευαν να κερδίσουν ένα-δύο μήνες ενοίκια και λοιπά έξοδα της φοιτητικής κατοικίας.

Τη φετινή χρονιά αρκετοί γονείς επιλέγουν κυρίως επιπλωμένες κατοικίες με στόχο τον περιορισμό των άμεσων εξόδων που απαιτούνται για τη φοιτητική κατοικία. Επιπλωμένα διαμερίσματα ζητούνται κυρίως από γονείς για πρωτοετείς φοιτητές που έχουν περάσει σε πανεπιστήμια στη νησιωτική Ελλάδα (Χίο, Κέρκυρα κ.λπ.).

Οι τιμές

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης των επιπλωμένων ακινήτων (πλήρως ανακαινισμένα, επιπλωμένα και με όλη την οικοσκευή) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως σε περιοχές όπως το Μετς, το Κουκάκι, η Ακρόπολη και το Ζάππειο, αγγίζουν τα 17 ευρώ/τ.μ., ενώ σε Παγκράτι, Αμπελόκηπους και Μεταξουργείο κυμαίνονται από 10 ευρώ/τ.μ. έως 12 ευρώ/τ.μ.

Επίσης, σε αντίθεση με το παρελθόν, αρκετοί πλέον ιδιοκτήτες έχουν υιοθετήσει πλέον την τριετή διάρκεια μίσθωσης. Στον χάρτη της φοιτητικής στέγης μπήκαν δυναμικά φέτος η Νίκαια και ο Κορυδαλλός.

Τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό επιλέγουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες με 2 υπνοδωμάτια με στόχο τη συγκατοίκηση.

Μην ξεχνάμε ότι η Νίκαια και ο Κορυδαλλός διαθέτουν σταθμό του μετρό από τις 7 Ιουλίου 2020.

Την αυξητική τάση ακολουθεί και ο Πειραιάς, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε μια οικονομική λύση για πολλούς φοιτητές.

ΣχετικάΆρθρα

«Έρχεται» η διάταξη για την αναδρομική ενίσχυση με ένα ακόμα ενοίκιο σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς

08/01/2026
ΑΑΔΕ: Στις 15 Μαρτίου η καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ενοίκια: Από πότε γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό

03/01/2026

Ραγδαία άνοδο των ενοικίων βλέπει σε 6 πόλεις με μεγάλο πληθυσμό φοιτητών, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Κομοτηνή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Εκτιμητικής Εταιρίας Γιάννης Ξυλάς που ειχε μιλήσει πρόσφατα στην ΕΡΤ.

Σε Αθήνα και Βόλο η αύξηση των ενοικίων το 2021 σε σχέση με το 2019 φτάνει το 20%. Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στην Αθήνα με 6,34 ευρώ/τμ τον μήνα, το Ηράκλειο με 5,93 ευρώ/τμ και οι χαμηλότερες στην Πάτρα με 5,68 ευρώ/τμ τον μήνα και στον Βόλο με 5,56 ευρώ/τμ τον μήνα. Η φοιτητική στέγη κοστίζει κατά μέσο όρο 300 ευρώ τον μήνα, όταν ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 650 ευρώ.

Οι λόγοι της αύξησης είναι:

  1. Πάρα πολλά ακίνητα που ήταν ανακαινισμένα πέρασαν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε μακροχρόνια μίσθωση.
  2. Αύξηση της ζήτησης λόγω covid-19.
  3. Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα μεγάλες εταιρίες ενοικίασης διαμερισμάτων όπως σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
  4. Δεν νοικιάζονται μεμονωμένα φοιτητικά δωμάτια.
  5. Δεν υπάρχουν αρκετές φοιτητικές εστίες.

Επίσης στην Ελλάδα δεν έχουμε ανεπτυγμένη την κουλτούρα της συγκατοίκησης, επισημαίνει ο κ. Ξυλάς. Η λύση του προβλήματος είναι για τον κ. Ξυλά να δοθούν κίνητρα σε επενδυτές και κατασκευαστές να φτιάξουν σύγχρονες φοιτητικές εστίες.

Τα επιπλωμένα

Η αυξητική τάση των τιμών και η υψηλή ζήτηση για επιπλωμένες κατοικίες που διαθέτουν όλη την οικοσκευή συνθέτουν φέτος την εικόνα που επικρατεί στην αγορά φοιτητικής στέγης.

Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για λογαριασμό των «ΝΕΩΝ» εν όψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, τη φετινή χρονιά, και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της έναρξης των εγγραφών, αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας τόσο από τους πρωτοετείς φοιτητές που κρατούσαν στάση αναμονής όσο και από τους φοιτητές του 2ου και του 3ου έτους που εγκατέλειψαν τη φοιτητική τους στέγη την περσινή χρονιά.

Είναι ενδεικτικό ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 η μείωση της ζήτησης για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας στην Πάτρα είχε αγγίξει το 40%-50% τον Οκτώβριο του 2020, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε αγγίξει το 70%-75%.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι πρωτοετείς φοιτητές του περσινού ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας (πριν από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής) ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν διά ζώσης αρχές Οκτωβρίου έκαναν πρώτοι ποδαρικό στο σαφάρι αναζήτησης φοιτητικής κατοικίας τη φετινή χρονιά.

Ιδιαίτερη κινητικότητα καταγράφηκε από τους γονείς πρωτοετών φοιτητών που διαθέτουν μια οικονομική άνεση, οι οποίοι επισκέφθηκαν άμεσα την πόλη στην οποία θα διαμείνει ο νέος φοιτητής για την εκπλήρωση των ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων, αναζητώντας ακίνητα νεότερης κατασκευής ή/και επιπλωμένα με όλη την οικοσκευή.

Σε μεσιτικά γραφεία των Πατρών, πολλοί γονείς βρίσκονταν σε αναμονή ακόμα και μία-μιάμιση ώρα ώστε να πραγματοποιηθεί η υπόδειξη του ακινήτου λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.

Παρόμοια εικόνα και στην Καλλιθέα του Νομού Αττικής, όπου εντός δύο ημερών μεσιτικό γραφείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή «μίσθωσε» το 70% των διαθέσιμων ακινήτων που διέθετε στο χαρτοφυλάκιό του και ήταν κατάλληλα για φοιτητές.

Η πανδημία

Οπως αναφέρει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, «η πανδημία του κορωνοϊού σε συνάρτηση με τη νέα μετάλλαξη Δέλτα, τον ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού και το κακό σενάριο για ενδεχόμενο νέο lockdown φαίνεται να αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την κινητικότητα τη φετινή χρονιά στη φοιτητική κατοικία».

Ενα μεγάλο μέρος των γονιών και κυρίως οι οικογένειες που δεν διέθεταν οικονομική άνεση, λόγω των περσινών δεδομένων, αρχικά κρατούσαν στάση αναμονής μέχρι να ξεκινήσουν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια, μη ρισκάροντας με την άμεση ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας για τους πρωτοετείς φοιτητές. Ενώ παράλληλα στόχευαν να κερδίσουν ένα-δύο μήνες ενοίκια και λοιπά έξοδα της φοιτητικής κατοικίας.

Τη φετινή χρονιά αρκετοί γονείς επιλέγουν κυρίως επιπλωμένες κατοικίες με στόχο τον περιορισμό των άμεσων εξόδων που απαιτούνται για τη φοιτητική κατοικία. Επιπλωμένα διαμερίσματα ζητούνται κυρίως από γονείς για πρωτοετείς φοιτητές που έχουν περάσει σε πανεπιστήμια στη νησιωτική Ελλάδα (Χίο, Κέρκυρα κ.λπ.).

Οι τιμές

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης των επιπλωμένων ακινήτων (πλήρως ανακαινισμένα, επιπλωμένα και με όλη την οικοσκευή) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως σε περιοχές όπως το Μετς, το Κουκάκι, η Ακρόπολη και το Ζάππειο, αγγίζουν τα 17 ευρώ/τ.μ., ενώ σε Παγκράτι, Αμπελόκηπους και Μεταξουργείο κυμαίνονται από 10 ευρώ/τ.μ. έως 12 ευρώ/τ.μ.

Επίσης, σε αντίθεση με το παρελθόν, αρκετοί πλέον ιδιοκτήτες έχουν υιοθετήσει πλέον την τριετή διάρκεια μίσθωσης. Στον χάρτη της φοιτητικής στέγης μπήκαν δυναμικά φέτος η Νίκαια και ο Κορυδαλλός.

Τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό επιλέγουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες με 2 υπνοδωμάτια με στόχο τη συγκατοίκηση.

Μην ξεχνάμε ότι η Νίκαια και ο Κορυδαλλός διαθέτουν σταθμό του μετρό από τις 7 Ιουλίου 2020.

Την αυξητική τάση ακολουθεί και ο Πειραιάς, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε μια οικονομική λύση για πολλούς φοιτητές.

Ετικέτες: ενοίκιαεπιπλωμενα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΣτΕ: Η παλιά ταυτότητα δεν μπλοκάρει την ανανέωση διαβατηρίου

    30 Ιαν 2026

  • Πλησιάζει νέα επικίνδυνη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

    30 Ιαν 2026

  • Μητσοτάκης από Καστέλλι Ηρακλείου: Το 2028 σε λειτουργία το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

    30 Ιαν 2026

  • ΕΟΔΥ: 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    29 Ιαν 2026

  • ΕΣΥ: Σημαντική ενίσχυση κρίσιμων ειδικοτήτων με το νέο οικονομικό κίνητρο για νέους γιατρούς

    29 Ιαν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πρώτη ημέρα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

    Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση για το 2026

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Εβδομάδα αυξήσεων για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (παραδείγματα)

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΔΥΠΑ: Από 26/01 ξεκινά το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΥΠΕΣ: Προκήρυξη για 82 προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις

    29 shares
    Share 12 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.