Νέα διάταξη του Υπουργείου Υγείας – Δωρεάν οι ανασφάλιστοι σε ιδιωτικές κλινικές από το ΕΣΥ

Νέα διάταξη του Υπουργείου Υγείας – Δωρεάν οι ανασφάλιστοι σε ιδιωτικές κλινικές από το ΕΣΥ

11 Νοεμβρίου 2020

Στη σύγχυση που προκάλεσε η διαρροή εγγράφου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που αφορούσε στις διακομιδές ανασφάλιστων ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, το Υπουργείο Υγείας απαντά με διάταξη που προβλέπει τη νοσηλείας τους, καλύπτωντας το κενό.

«Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση», αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, η διάταξη που κατατίθεται θα έχει αναδρομική ισχύ, προκειμένου να καλυφθούν και ανασφάλιστοι ασθενείς που έχουν ήδη διακομιστεί.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για εφαρμογή του καθεστώτος που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες όμως αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί, έως τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Και στην περίπτωση των κλινών ΜΕΘ η εφαρμογή του νόμου έγινε με αναδρομική ισχύ, «καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ».

Νωρίτερα, έγγραφο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες για διαχείριση των κλινών λόγω της επέλασης του COVID-19,  υπενθύμιζε πως στα ιδιωτικά θεραπευτήρια διακομίζονται μόνο ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας σύγχυση για το μέλλον των ανασφάλιστων πολιτών.

Πηγές του ΕΚΑΒ διευκρινίζουν στο News4Health, πως η έκδοση τέτοιων εγγράφων είναι τυπική, ειδικά όταν προκύπτουν αυξημένες ανάγκες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι ανασφάλιστοι ασθενείς δεν θα είχαν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία. Ανεξάρτητα του εγγράφου όμως κατέστη άμεσα σαφές στο Υπουργείο Υγείας πως θα πρέπει να προβλεφθεί νομοθετικά η κάλυψη της νοσηλείας όλων των ασθενών. Ετσι αποφασίστηκε η κατάθεση της διάταξης που προβλέπει και τη δωρεάν νοσηλεία σε απλές κλίνες σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί.

Πηγή: news4health.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<