Νέα δημοσκόπηση: Τι δείχνει… εν μέσω ελληνοτουρκικής διαμάχης

Νέα δημοσκόπηση: Τι δείχνει… εν μέσω ελληνοτουρκικής διαμάχης

21 Ιανουαρίου 2020

Προβάδισμα 13 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την MRB για λογαριασμό του δελτίου ειδήσεων του STAR.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,1% ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι στο 24,2%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 19,7% (44,2% έναντι 24,5%). Με το ίδιο ακριβώς ποσοστό προηγείται ο κ. Μητσοτάκης του κ. Τσίπρα και στις ευνοϊκές γνώμες (44,2% για τον νυν πρωθυπουργού έναντι 30,5% του προκατόχου του).

Επίσης, το 54,6% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42, 6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<