Οι 21 βουλευτές που ρίχνονται στη μάχη της πανδημίας – Οι ειδικότητές τους

Οι 21 βουλευτές που ρίχνονται στη μάχη της πανδημίας – Οι ειδικότητές τους

25 Νοεμβρίου 2020

21 βουλευτές γιατροί ρίχνονται στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.


Εως τώρα 21 βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης έχουν κοινοποιήσει την απόφασή τους να συνδράμουν ως εθελοντές ιατροί στα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ανάγκη από υγειονομικό προσωπικό.

 Από την Νέα Δημοκρατία την πρόθεσή τους να συνδράμουν έχουν εκφράσει οι Χρήστος Κέλλας (αναισθησιολόγος), Κωνσταντίνος Μπλούχος (χειρουργός), Βασίλης Γιόγιακας (καρδιολόγος) και Νεοκλής Κρητικός (χειρουργός θώρακος). Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κέλλας είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό και είχε νοσηλευτεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή που έστειλε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ολγα Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι το σύνολο των βουλευτών ιατρών προτίθενται να στηρίξουν ενεργά το σύστημα υγείας. Τονίζει δε ότι «η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών». Πρόκειται για τους Ολγα Γεροβασίλη (Ακτινοδιαγνώστρια), Νίκο Ηγουμενίδη (καρδιολόγος), Κώστα Μάρκου (ενδοκρινολόγος), Ανδρέα Μιχαηλίδη (ρευματολόγος), Ιωάννη Μουζάλα (γυναικολόγος χειρουργός – μαιευτήρας), Ανδρέα Ξανθό (μικροβιολόγος), Σάκη Παπαδόπουλο (παθολόγος), Θανάση Παπαχριστόπουλο (δερματολόγος), Παύλος Πολάκης (γενικός χειρουργός – εντατικολόγος), Μερόπη Τζούφη (παιδίατρος).

Αντίστοιχη επιστολή προς τον κ. Κικίλια απηύθυνε και ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου ενημερώνοντας «οι βουλευτές μας που προέρχονται από τον χώρο της Υγείας έχουν ήδη με δική τους πρωτοβουλία ανταποκριθεί στο γενικό προσκλητήριο για συστράτευση του ιατρικού προσωπικού της χώρας, θέτοντας τους εαυτούς τους στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των νοσοκομειακών μονάδων, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σε οριακό πλέον σημείο». Πρόκειται για τους Μιχάλης Κατρίνη (οδοντίατρος), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ακτινολόγος), Μπαράν Μπουρχάν (ψυχίατρος), Ανδρέας Πουλάς (νεφρολόγος) και Γιώργος Φραγγίδης (μαιευτήρας γυναικολόγος).

Από το ΚΚΕ ο βουλευτής και ιατρός – πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου προκειμένου να ριχτεί στην μάχη στο νοσοκομείο Λάρισας. Επίσης, ο Περισσός κάλεσε τα μέλη του κόμματος που έχουν την ιδιότητα του ιατρού να σπεύσουν και να συνδράμουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος από την Ελληνική Λύση κα Μαρία Αθανασίου συνταξιούχος γυναικολόγος εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει.

Oλα τα ονόματα των γιατρών- εθελοντών βουλευτών
Νέα Δημοκρατία
Χρήστος Κέλλας, Αναισθησιολόγος
Κώστας Μπλούχος, Γενικός χειρουργός
Βασίλης Γιόγιακας, Καρδιολόγος
Νεοκλής Κρητικός, Θωρακοχειρουργός

ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη Όλγα, Ακτινοδιαγνώστρια
Ηγουμενίδης Νικόλαος, Καρδιολόγος
Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ρευματολόγος
Μουζάλας Ιωάννης, Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
Ξανθός Ανδρέας, Μικροβιολόγος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παθολόγος
Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Δερματολόγος
Πολάκης Παύλος, Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας

ΚΙΝΑΛ
Μιχάλης Κατρίνης, Οδοντίατρος
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ακτινολόγος
Μπαράν Μπουρχάν, Ψυχίατρος
Ανδρέας Πουλάς, Νεφρολόγος
Γιώργος Φραγγίδης, Μαιευτήρας γυναικολόγος

ΚΚΕ

Γιώργος Λαμπρούλης, Πνευμονολόγος

Ελληνική Λύση
Μαρία Αθανασίου, Συνταξιούχος Γυναικολόγος
 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<