voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Αφρικανική σκόνη στην Κρήτη: Τι καταγράφουν οι Σταθμοί – Επικίνδυνα τα όρια

    Αλλαγή του καιρού με λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες

    Συστάσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την προστασία της δημόσιας υγείας από την αφρικανική σκόνη

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «ERMINIO» – Οι «κόκκινες» περιοχές που θα πλήξει

    Σκόνη και λασποβροχές τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα-Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν

  • Εκπαίδευση

    Πού είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας “Erminio”

    Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου – Tι ισχύει για τις κόκκινες περιοχές και τα φροντιστήρια

    Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια

    Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στο Ηράκλειο λόγω της αφρικανικής σκόνης

    Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τι ισχύει με την τηλεκπαίδευση στα σχολεία

    Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ: Δείτε 73 νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς

    ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2025 για 450 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Υποβλήθηκαν 9.656 αιτήσεις για 2.628 μόνιμες προσλήψεις

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Μέχρι τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις για ενίσχυση 7.000 προσλήψεων

    ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 397 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

  • Οικονομία
    Επίδομα Πάσχα: Εγκαταλείπεται η ιδέα για το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ σε ευάλωτους πολίτες!

    Youth Pass: Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

    Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

    Fuel Pass 2026: Τι να κάνετε για να το λάβετε πριν το Πάσχα – Ποιοι θα αργήσουν να πληρωθούν

    επεκεπε

    Φορολογικές δηλώσεις – Επιστροφές φόρου: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    Fuel Pass: Τη Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Από σήμερα αρχίζει η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Πάσχα

    Επίδομα Πάσχα: Εγκαταλείπεται η ιδέα για το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ σε ευάλωτους πολίτες!

    ΔΥΠΑ: Η ημερομηνία πληρωμής του δώρου Πάσχα

    Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών

    Σε ισχύ από σήμερα η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Διαμορφώνεται στα 920 ευρώ

    Παροχές υγείας σε μη μισθωτούς με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

    Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

  • VOUCHER
    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Voucher 750 – Ανακοινώθηκε το τελικό μητρώο των επιτυχόντων

    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

  • Πολιτική
    Μ. Καρυστιανού από το Σύνταγμα: «Iερός σκοπός η κάθαρση ενός ολόκληρου λαού»

    Ανακοίνωσε το κόμμα της η Μαρία Καρυστιανού

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    Μιχαηλίδου: Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

    ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Οι 12 προτεραιότητες για ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη

    ΠΑΣΟΚ: Αυτοί εκλέγονται από το Ηράκλειο στη νέα Κεντρική Επιτροπή

    Σκρέκας: «Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κρήτη αποτελεί βασική προτεραιότητα»

    Σκρέκας: «Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κρήτη αποτελεί βασική προτεραιότητα»

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Web TV

Οι ήρωες με τις λευκές στολές – Η μάχη του ΕΚΑΒ με τον κορωνοϊό (VIDEO)

από Νίκος Μοναστηριώτης
14/04/2020
σε Web TV, Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καθημερινή μάχη με τον κορωνοϊό, τον “αόρατο εχθρό” όπως έχει χαρακτηριστεί, δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Είναι άλλη μία κατηγορία ηρώων που αναδεικνύονται μέσα από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που ζει, μαζί με όλο τον κόσμο, η Ελλάδα.

Είναι κι εκείνοι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είναι κι εκείνοι, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, στους «σημερινούς ήρωες» που με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, μίλησε με τον πρόεδρό του Νίκο Παπαευσταθίου και εργαζόμενους και κατέγραψε βήμα- βήμα την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.

Κορωνοϊός: Μείωση διακομιδών κατά 50%

ΣχετικάΆρθρα

Το ΕΚΑΒ ενισχύεται με 158 νέους διασώστες

21/10/2025

Μάριος Θεμιστοκλέους: 300 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ φέτος το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα

08/07/2025

Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, τα κρούσματα μειώνονται, είναι η κοινή διαπίστωση των ανθρώπων του ΕΚΑΒ. Η «επιπέδωση» της καμπύλης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, φαίνεται και από τα στοιχεία του ΕΚΑΒ. Κατά 50% έχουν μειωθεί την τελευταία εβδομάδα οι διακομιδές ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέραμε καθημερινά 90 ύποπτα περιστατικά , εκ των οποίων τα 20-25 ήταν διαπιστωμένα, αυτή την εβδομάδα αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί στο μισό, περίπου 40 ύποπτα περιστατικά μεταφέρονται την ημέρα και από αυτά, περίπου τα 10 είναι διαπιστωμένα περιστατικά κορονοϊού», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Βασιλείου, υπεύθυνος του κέντρου του ΕΚΑΒ, κάνοντας λόγο για «φάση ύφεσης όσο αφορά τα νούμερα που έχει η υπηρεσία». Σε αυτό, όπως λέει, έπαιξε σημαντικό ρόλο η έγκαιρη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, η συμμόρφωση των πολιτών ως προς τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών και η καλή προετοιμασία των υπηρεσιών υγείας.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19 από την υπηρεσία γίνεται μέχρι στιγμής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφέρει ο κ. Βασιλείου και προσθέτει ότι το ΕΚΑΒ άρχισε να προετοιμάζεται πριν εμφανιστεί κρούσμα στην Ευρώπη.

«Κάναμε ασκήσεις αντιμετώπισης και διακομιδής περιστατικών covid 19.Υπήρχε σχεδιασμός της αντιμετώπισης της πανδημίας ανάλογα τις φάσεις μετάδοσης που θα είχε», καταλήγει.

Έγκαιρη προετοιμασία του ΕΚΑΒ

Για την έγκαιρη προετοιμασία του ΕΚΑΒ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του, Νικόλαος Παπαευσταθίου. «Κινητοποιηθήκαμε έγκαιρα- από τα τέλη Δεκεμβρίου αρχές Ιανουαρίου – προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Οργανωθήκαμε σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές μας διαδικασίες τόσο σαν ΕΚΑΒ όσο και σαν Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (σ.σ. από τον Οκτώβριο το παλιό ΕΚΕΠΥ, έχει συνενωθεί με το ΕΚΑΒ) και με βάση αυτή τη συνένωση προσπαθήσαμε να συντονιστούμε και να οργανώσουμε τόσο τον προνοσοκομειακό χώρο δηλαδή τα ασθενοφόρα, τις κινητές μονάδες, τις αεροδιακομιδές όσο και τον νοσοκομειακό χώρο, Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των περιστατικών των ασθενών με Covid 19».

Ο κ. Παπαευσταθίου υπογραμμίζει ότι το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό ασκήσεων ετοιμότητας τόσο προγραμματισμένες όσο και έκτακτες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως στα νοσοκομεία αναφοράς για Covid 19, αλλά και σε νοσοκομεία που σε δεύτερο χρόνο θα χρησιμοποιούνταν στην περίπτωση που είχαμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Επίσης, οργανώθηκε ένα «άρτιο σύστημα» αεροδιακομιδών, με πλωτά, αλλά και μέσα της πολεμικής αεροπορίας έτσι ώστε «να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της νησιωτικής χώρας», όπου περιστατικά Covid 19 θα έπρεπε να διακομιστούν σε νοσοκομεία αναφοράς.

«Φτάσαμε στο σημερινό σημείο, κάτω από την καθοδήγηση του ενιαίου συντονιστικού κέντρου επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ ,τόσο τα ασθενοφόρα όσο και οι υγειονομικοί σχηματισμοί να μπορούν να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι ασθενείς οι οποίοι έχουν νοσήσει από τον ιό ή τα ύποπτα περιστατικά να διακομίζονται με ασφάλεια στους υγειονομικούς σχηματισμούς, αλλά και η αλυσίδα διακομιδής ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας να μην διαταραχθεί».

Προσπαθούμε, συνεχίζει, με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε συμβάν προκύψει σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, «κρατώντας την αλυσίδα πάρα πολύ σφιχτή, έτσι ώστε να αποφύγουμε περιστατικά περαιτέρω διάδοσης και στους υγειονομικού σχηματισμούς ακριβώς με το σύστημα επιτήρησης το οποίο έχουμε αναπτύξει». Μάλιστα σημειώνει ότι η αυστηρή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας και η τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί από την διοίκηση του ΕΚΑΒ έχουν ως αποτέλεσμα μηδενικά κρούσματα προσβολής του προσωπικού.

Κορωνοϊος: Διακομιδή κρουσμάτων σε κάψουλα αρνητικής πίεσης

«Οι αεροδιακομιδές συνεχίζουν το έργο τους 24 ώρες το 24ωο, 365 μέρες. Από τη βάση των αεοδιακομιδών του ΕΚΑΒ, η οποία βρίσκεται μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας εξακολουθούμε να επιχειρούμε όπως πάντα. Η διαφορά βέβαια είναι ότι στα κρούσματα του κορονοϊού, είτε τα επιβεβαιωμένα, είτε τα ύποπτα, εφαρμόζουμε πιο αυξημένα μέτρα βιοασφάλειας ώστε, το πτητικό μέσο το οποίο ανήκει στην πολεμική αεροπορία και έχει και άλλες αποστολές να είναι έτοιμο με το που θα φτάσουμε να μπορεί να εκτελέσει και άλλη αποστολή», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Πύρρος διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών ΕΚΑΒ.

Διευκρινίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται για τη διακομιδή κρουσμάτων κάψουλα αρνητικής πίεσης και βέβαια και τα πληρώματα, οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ είναι ντυμένοι με αυξημένα μέτρα βιοασφάλειας, δηλαδή τη λευκή στολή, τη μάσκα υψηλής προστασίας και τα γυαλιά.

Κορωνοϊός: Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ενεργοποιείται σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις οι οποίες απειλούν τη δημόσια υγεία και αποστολή της είναι η διαχείριση σε προνοσοκομειακό και νοσοκομειακό επίπεδο όλων των περιστατικών, είτε ύποπτων είτε επιβεβαιωμένων που αφορούν τη νόσο covid 19, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της Ομάδας, γιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Όπως μας εξηγεί σε αυτή τη φάση διαχειρίζονται και συντονίζουν τη διακομιδή των ασθενών από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία αναφοράς και ταυτόχρονα, καταγράφουν και στοιχεία σχετικά με αυτή τη διακομιδή. «Παρακολουθούμε με αυτό τον τρόπο την κρίση και την εξέλιξη της έτσι ώστε να είμαστε πάντα έτοιμοι να επέμβουμε εάν χρειαστεί, να ανεβούμε επίπεδο στην διαχειριστή της.

Υπερκατάχρηση του ΕΚΑΒ

Ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε και στην «υπερκατάχρηση» κάποιες φορές των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ από τους πολίτες. «Το έχουμε δει πλέον να αποδεικνύεται με νούμερα γιατί σε ό,τι αφορά τα περιστατικά του ΕΚΑΒ εκτός κορονοϊού, σε ένα ποσοστό της τάξης του 50 έως και 60%, σε κάποια παραρτήματα και τομείς, έχουν μειωθεί, που σημαίνει ότι μιλάμε για υπερκατάχρηση των υπηρεσιών. Μιλάμε για σπατάλη πόρων και μέσων του ΕΚΑΒ. Αυτό που λέγαμε τόσα χρόνια ότι οι διασώστες που βρίσκονται στα ασθενοφόρα είναι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι διασώστες χρησιμοποιούνται απλά για να συνοδεύουν συνανθρώπους μας που δεν το έχουν ανάγκη, σαν ΤΑΧΙ σε κάποια νοσοκομεία. Ας μας μείνει τουλάχιστον αυτό σαν ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα στην συγκεκριμένη κρίση».

Ετικέτες: κορωνοϊόςεκαβ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αφρικανική σκόνη στην Κρήτη: Τι καταγράφουν οι Σταθμοί – Επικίνδυνα τα όρια

    1 Απρ 2026

  • Συστάσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την προστασία της δημόσιας υγείας από την αφρικανική σκόνη

    1 Απρ 2026

  • Σκόνη και λασποβροχές τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα-Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν

    31 Μαρ 2026

  • Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου

    30 Μαρ 2026

  • Αντιμέτωποι με ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα κινδυνεύουν να έρθουν οδηγοί

    30 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Ενοίκια: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές από 1η Απριλίου

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 397 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Κακοκαιρία Erminio: Τι ισχύει για σχολεία και εργαζόμενους

    11 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.