Οι νοσηλείες στην Κρήτη και οι σκέψεις για επιβολή νέων μέτρων

Οι νοσηλείες στην Κρήτη και οι σκέψεις για επιβολή νέων μέτρων

19 Ιουλίου 2021


Παρά τα περιοριστικά μέτρα, τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ στον πορτοκαλί συναγερμό παραμένουν Ίος, Πάρος, Σαντορίνη, αλλά και το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης, φλερτάροντας ανοιχτά -λόγω των αυξημένων κρουσμάτων- με το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown, με το κυβερνητικό επιτελείο να καλείται να επιλέξει -σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- από μια δέσμη μέτρων, όπως:

· Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

· Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

· Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

· Απαγόρευση μουσικής όλο το εικοσιτετράωρο

· Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

· Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέμα ωρών αποτελεί η λήψη δύο νέων, οριζόντιων μέτρων στον τουρισμό -και πιθανά και στην εστίαση- καθώς το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων εργαζόμενων ωθεί στο δρόμο των νέων περιορισμών. Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr, στο πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, το οποίο αναμένεται εντός της εβδομάδας, θα θεσπίζονται ακόμη:

1. Υποχρεωτικό έξτρα διαγνωστικό τεστ (εκτός από τα ήδη προβλεπόμενα) για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό,

2. Δυνατότητα στον εργοδότη να αποσύρει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από θέσεις εργασίας με στενή επαφή με το κοινό στα ξενοδοχεία (ρεσεψιόν, πρωινό κτλ) και μεταφορά τους σε άλλα πόστα.

Οι νοσηλείες

Σημερα εξάλλου οι νοσηλείες παραμένουν ξανά σε υψηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα 84 πολίτες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιου.

Πιο αναλυτικά εχουμε την εξής κατανομή:

ΠΑΓΝΗ 20 ασθενείς, 15 στην κλινική Covid, 5 σε ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
Βενιζέλειο Νοσοκομείο 17 ασθενείς, οι 16 στην κλινική Covid και 1 στη ΜΕΘ
Γενικό Νοσοκομείο Χανίων 18 ασθενείς στην κλινική Covid και ένας στη ΜΕΘ
Νοσοκομείο Ρεθύμνου 24 ασθενείς στην κλινική Covid και ο 1 στη ΜΕΘ.
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 2 ασθενείς στην κλινική Covid
Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύεται 1 ασθενής στην κλινική Covid
Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύονται 2 ασθενείς στην κλινική Covid

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<