voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου – Ποιες περιοχές θα είναι σε «Red Code»

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Κυριακή, σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κω και Κάλυμνο

    Ε.Μ.Υ

    Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Συναγερμός σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο

    Αυγουστιάτικη πανσέληνος με ελεύθερη είσοδο σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

  • Εκπαίδευση
    στάση εργασίας

    ΚΝΕ: Το υπουργείο Παιδείας που χρειάζεται 25 χρόνια για να ανακαινίσει μια εστία στο Πάντειο, σε 15 μέρες έτρεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κολεγιαρχών

    Σχολεία: Εγκρίθηκαν κατ’ εξαίρεση ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ και Πρότυπα ΕΠΑΛ

    Σχολικά είδη: Πόσο θα κοστίσει στους γονείς το άνοιγμα των σχολείων

    Αποτελέσματα εισαγωγής Αλλοδαπών και Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2026

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο γραπτοί διαγωνισμοί για μόνιμες προσλήψεις και θέσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 116 νέες προσλήψεις σε Δήμους και ΟΤΑ

    Ένοπλες Δυνάμεις: Δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για 1.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 43.000 ανέργους 55 ετών και άνω σε φορείς του δημοσίου

  • Οικονομία

    Κοινωνικό leasing: Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι δικαιούχοι – Πότε ανοίγει το πρόγραμμα

    Ρεκόρ από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

    Επαγγελματική Ασφάλιση: Τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου 2027 σε εισφορές και φόρους

    Επιστροφές ενοικίων για 1 εκατομμύριο δικαιούχους

  • Εργασιακά

    Επαγγελματική Ασφάλιση: Τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου 2027 σε εισφορές και φόρους

    KEΔΕ: Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση από την ΔΥΠΑ, του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω, στους Δήμους

    e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

    Μηνιαίο επίδοµα έως 500 ευρώ σε αστυνοµικούς: Θα έχει αναδροµική ισχύ – Ποιοι θα το λάβουν

  • VOUCHER

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων, συνεχίζονται οι αιτήσεις

    upourgeio-politismou-vivlia

    Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ – Από σήμερα οι ενστάσεις

    Κοινωνικός Τουρισμός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

    παιδικοι-σταθμοι-εεταα

    Παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ: 158.009 παιδιά και ΑμεΑ παίρνουν voucher για το 2026-2027

  • Πολιτική

    K. Χατζηδάκης: «Δεν έτυχε… πέτυχε» – Στα 5,3 δισ. ευρώ το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες

    Κεραμέως: Οφέλη για ασφαλισμένους, επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία, με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική ασφάλιση

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Χρηματοδοτούμε με 1.450.000 ευρώ τη νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου Ιτέας

    ΔΕΘ: Το επίκεντρο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Οξεία ηπατίτιδα: Διεθνής συναγερμός για θανάτους παιδιών

από press room
03/05/2022
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διεθνής συναγερμός έχει σημάνει για τους επιβεβαιωμένους θανάτους παιδιών από οξεία ηπατίτιδα, για τις μεταμοσχεύσεις ήπατος που χρειάστηκαν 12 παιδιά μέχρι στιγμής, αλλά και τα κρούσματα της νόσου που έχουν εμφανιστεί παγκοσμίως.

Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέθανε και ενός που χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος, έχουν καταγραφεί ως περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας, ενώ ήδη στην Ινδονησία τρία παιδιά πέθαναν τον περασμένο μήνα από οξεία ηπατίτιδα σύμφωνα με το Bloomberg. Επιπλέον το Σαββατοκύριακο, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε ένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε μωρό 10 μηνών και διερευνά εάν συνδέεται με άλλες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί σχεδόν 200 κρούσματα τα 114 από τα οποία καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλα πιθανά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ (19), στην Ισπανία (13), στο Ισραήλ (12), τη Δανία (6), την Ιρλανδία (5), την Ολλανδία (4), την Ιταλία (4), τη Νορβηγία (2), στη Γαλλία ( 2), στη Ρουμανία (1) και στο Βέλγιο (1).

Τα κρούσματα δεν έχουν συνδεθεί με τους ιούς της ηπατίτιδας A, B, C, D ή E, αλλά μπορεί να σχετίζονται με έναν αδενοϊό, μια οικογένεια περισσότερων από 50 ιών, που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο μέσω σταγονιδίων. Οι αδενοϊοί είναι μια αιτία του κοινού κρυολογήματος.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΟΔΥ: Δύο νέα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά

27/07/2022

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Μόλις δύο ημέρες άντεξε το 13 μηνών αγοράκι – Το πρώτο που εξέπνευσε στην Ελλάδα!

06/07/2022

Οι επιστήμονες που ερευνούν το ξέσπασμα της ηπατίτιδας έχουν εστιάσει σε έναν ύποπτο τύπο αδενοϊού, τον αδενοϊό τύπου 41, ο οποίος προκαλεί συμπτώματα διάρροιας, εμετού και πυρετού και μπορεί να συνοδεύεται από αναπνευστικά προβλήματα.

Ουισκόνσιν: Ερευνώνται 4 περιστατικά ηπατίτιδας – Ένας θάνατος
Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στο Ουισκόνσιν, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέθανε και ενός που χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος, έχουν καταγραφεί ως περιπτώσεις ηπατίτιδας που φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας παγκόσμιας επιδημίας που συνδέεται με έναν αδενοϊό.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ουισκόνσιν δεν δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με την ηλικία, ή το φύλο των παιδιών στα περιστατικά που βρίσκονται υπό έρευνα.

«Είναι ένα γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό, αλλά δεν φοβάμαι πολύ και δεν νομίζω ότι οι γονείς πρέπει να είναι ανήσυχοι», είπε ο Δρ Γκρέγκορι ΝτεΜούρι, παιδιατρικός λοιμωξιολόγος στο UW Health.

«Δεν έχω την αίσθηση αυτή τη στιγμή ότι αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία», συμπλήρωσε σύμφωνα με το usatoday.com.

Ο ίδιος προέτρεψε τους γονείς να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α και της ηπατίτιδας Β.

Επιπλέον, μεγάλο νοσοκομείο παίδων στην Αλαμπάμα εντόπισε εννέα παιδιά, όλα κάτω των 10 ετών, που υπέστησαν σοβαρές ηπατικές βλάβες μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου.

Το CDC αναφορικά με τα κρούσματα της Αλαμπάμα ανέφερε την Παρασκευή ότι σε κανένα περισατικό δεν είχαν παρατηρηθεί βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα και δεν βρέθηκε θετικό στους ιούς ηπατίτιδας A, B ή C. Το CDC είπε ότι ακόμη, ότι τα ιατρικά αρχεία των παιδιών δεν έδειξαν ότι κανένα είχε μολυνθεί από την COVID-19. Ενώ όλα τα παιδιά στην Αλαμπάμα επέζησαν, τρία εμφάνισαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια και δύο χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Μέχρι στιγμής, η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιβεβαιώνει μόνο έναν ακόμη θάνατο εκτός από αυτόν του παιδιού στο Ουισκόνσιν. Επίσης σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερα από δώδεκα παιδιά παγκοσμίως όπως μεταδίδει το Bloomberg, έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος μετά την ασθένεια, η αιτία της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Τρεις θάνατοι παιδιών στην Ινδονησία
Επιπλέον, τρία παιδιά κατέληξαν από οξεία ηπατίτιδα τον Απρίλιο στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, αυξάνοντας τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων από τη ηπατική πάθηση που επηρεάζει παιδιά από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία σε τουλάχιστον τέσσερις.

Τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν στην πρωτεύουσα Τζακάρτα είχαν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, βαριά διάρροια, πυρετό, ίκτερο, επιληπτικές κρίσεις και απώλεια συνείδησης, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα. Καλεί τους γονείς να φέρουν αμέσως στο νοσοκομείο τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο διενεργεί πλήρης ετασείς για να προσδιορίσει την αιτία της νόσου και έχει εκδώσει εγκύκλιο για ενίσχυση της εθνικής επιτήρησης για την ασθένεια, ανέφερε.

Σύσταση για εγρήγορση στους γονείς από το Ινστιτούτο Παστέρ
Σε σύσταση προς τους γονείς και τους κηδεμόνες να είναι σε εγρήγορση για τις ενδείξεις της ηπατίτιδας (συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ικτέρου), μετά τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες, προχώρησε προ ημερών το Ινστιτούτο Παστέρ.

Προτεινόμενα δείγματα για τη διάγνωση μόλυνσης από αδενοϊό οροτύπου F41 είναι τα κόπρανα, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι ο αδενοϊός έχει ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 74 περιπτώσεις παιδιών με 18 από αυτές να έχουν ταυτοποιηθεί ως αδενοϊός οροτύπου F41.

Ο SARS-CoV-2 εντοπίστηκε σε 20 περιπτώσεις από αυτές που εξετάστηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτο: «Το Διαγνωστικό Τμήμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ξεκίνησε την μοριακή ανίχνευση για τους οροτύπους 40 / 41 (F40 / F41) του αδενοϊού όπως και την αλληλούχιση γονιδιώματος για ταυτοποίηση των οροτύπων του αδενοϊού.

Το κλινικό σύνδρομο μεταξύ των εντοπισμένων περιπτώσεων είναι η οξεία ηπατίτιδα, ενώ προς το παρόν, η ακριβής αιτία της ηπατίτιδας στα παιδιά παραμένει άγνωστη.

Πολλές περιπτώσεις ανέφεραν γαστρεντερικά συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια και έμετο τα οποία προηγήθηκαν της εμφάνισης της οξείας ηπατίτιδας και, αυξημένα επίπεδα ηπατικών ενζύμων – ασπαρτική τρανσαμινάση (AST) ή αμινοτρανσαμινάση αλανίνης (ALT) – και ίκτερο.

Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφάνισαν πυρετό. Οι κοινοί ιοί, οι οποίοι προκαλούν οξεία ιογενή ηπατίτιδα (ιοί ηπατίτιδας A, B, C, D και E), δεν έχουν ανιχνευθεί σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις. Τα διεθνή ταξίδια ή οι σύνδεσμοι με άλλες χώρες, με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουν ενοχοποιηθεί ως αιτιολογικοί παράγοντες. Ο αδενοϊός έχει ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 74 περιπτώσεις παιδιών με 18 από αυτές να έχουν ταυτοποιηθεί ως αδενοϊός οροτύπου F41. Ο SARS-CoV-2 εντοπίστηκε σε 20 περιπτώσεις από αυτές που εξετάστηκαν. Επιπροσθέτως, 19 εκ των περιπτώσεων ανιχνεύθηκαν με ταυτόχρονη μόλυνση SARS-CoV-2 και αδενοϊού».

Οδηγίες
Το Ινστιτούτο επισημαίνει: «Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τις ενδείξεις της ηπατίτιδας (συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ικτέρου), ενώ θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση ανησυχίας. Προτεινόμενα δείγματα για τη διάγνωση μόλυνσης από αδενοϊό οροτύπου F41 είναι τα κόπρανα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

• κιτρίνισμα του λευκού μέρους των ματιών ή του δέρματος (ίκτερος)

• σκουρόχρωμα ούρα

• αποχρωματισμένα κόπρανα

• κνησμός στο δέρμα

• μυικό άλγος και αρθραλγία

• αίσθημα καχεξίας και/ ή κόπωσης

• απώλεια όρεξης

• κοιλιακό άλγος

Τα συνηθισμένα μέτρα υγιεινής, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών συμβάλλουν στη μείωση της εξάπλωσης πολλών κοινών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των αδενοϊών.»

Ετικέτες: ηπατίτιδα παιδια

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου – Ποιες περιοχές θα είναι σε «Red Code»

    29 Αυγ 2026

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Κυριακή, σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κω και Κάλυμνο

    29 Αυγ 2026

  • Ε.Μ.ΥΑκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Συναγερμός σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο

    28 Αυγ 2026

  • Αυγουστιάτικη πανσέληνος με ελεύθερη είσοδο σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    28 Αυγ 2026

  • Πέθανε η Ντόλι Πάρτον σε ηλικία 80 ετών

    25 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Market Pass και επίδομα 300 ευρώ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • ΔΥΠΑ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις για νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων – Ποιους αφορά

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Market Pass με αναδρομικά έως 1.200 ευρώ

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Επίδομα 525 ευρώ κάθε μήνα: Πού θα κάνετε αίτηση

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Ανακαινίζω: Επιδότηση για 20.000 κατοικίες – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα και ποιοι «κόβονται»

    9 shares
    Share 4 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.