voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Χειρότερη τουριστική σεζόν αναμένουν για φέτος οι μισοί επιχειρηματίες στη Χαλκιδική

    Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    προκήρυξη-προσληψεις-εοδυ-κομυ

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    Καιρός: Τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που φέρνει ψύχρα και βοριάδες, αλλά όχι βροχές

    Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους

    Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ

  • Εκπαίδευση

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν 304 προσλήψεις αναπληρωτών

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο

    Εθνικό Απολυτήριο: Οι αλλαγές που έρχονται

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμπληρωματική πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών ΔΥΠΑ

  • Θέσεις εργασίας

    Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    “Φωνές” από ΟΕΝΓΕ για τις άδειες των υγειονομικών ενόψει εκλογών – Στηρίζει το ΚΚΕ

    ΠΟΕΔΗΝ: «Ζήτημα ημερών» η ανανέωση των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ για τους υγειονομικούς

    ΚΕΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για 700 προσλήψεις γιατρών – «Κλείδωσαν» οι 620 θέσεις, ζητούνται νευρολόγοι και ψυχίατροι

    Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    Προσλήψεις στα νοσοκομεία εκτός ΑΣΕΠ: Λήγει η προθεσμία για τις 817 μόνιμες θέσεις

    Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τις 510 προσλήψεις στα νοσοκομεία

  • Οικονομία
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης έως 17.500 ευρώ για νέες επιχειρήσεις

    Υπουργείο Οικονομίας: 6 ιδιωτικοποιήσεις και 5 τομές στη φορολογία στο επίκεντρο για το 2026

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

    Απόφαση “βόμβα” του ΣτΕ για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό στους Δήμους

    Παρατείνεται το πρόγραμμα επιδότησης αντλιών θερμότητας

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δωρεάν ένσημα για μακροχρόνια ανέργους: Ποιοι τα δικαιούνται

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας – Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

    Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας – Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

    ΟΠΕΚΑ: To επίδομα των 391 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Ρεπορτάζ: Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    Μόνο για Εργαζόμενους το νέο Voucher Κατάρτισης της ΔΥΠΑ – 150 ώρες – 750€ – Μόνο Ασύγχρονη Εκπαίδευση

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έρχεται το νέο πρόγραμμα voucher έως 750 ευρώ

  • Πολιτική

    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκαν οι φορείς που κλήθηκαν να εκφέρουν γνώμη

    Κωστής Χατζηδάκης: Πρόσθετο πακέτο 160 εκατομμυρίων για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών

    Κωστής Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες

    κπγ εξετασεις γλωσσομαθειας

    ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου

    ΥΠΑΙΘ: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα self test – Ποια έγγραφα θα συμπληρώνουν καθηγητές και μαθητές

    ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Π. Μαρινάκης: Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τον καύσωνα

από NEWS ROOM
13/07/2023
σε Επικαιρότητα
103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αναφορά στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε «μια σειρά από συναντήσεις με ηγέτες κρατών. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα».

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η Ελλάδα για μία ακόμα φορά πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις, υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και ανοίγει δρόμους για διεθνείς συνεργασίες λύνοντας ειρηνικά τις διαφορές της με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Υπογράμμισε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν καταφέρει να ισχυροποιήσουν σημαντικά τη θέση της χώρας μας στο διεθνή χώρο, να την καταστήσουν έναν υπολογίσιμο σύμμαχο, έναν ισότιμο συνομιλητή, έναν πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η δέσμευσή μας απέναντι στους Έλληνες είναι να κάνουμε την Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή και σε αυτό στόχευσαν όλες οι κινήσεις και οι επαφές του πρωθυπουργού στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ».

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν επεσήμανε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει να συνομιλεί με τη Δύση και το γεγονός ότι οι επιθετικές πρακτικές και ρητορικές έχουν αποκλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργούν ένα μομέντουμ το οποίο δεν έπρεπε να χαθεί κι έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας». Πρόσθεσε ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών «πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Οι αρχηγοί των δύο κρατών συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο κρατών το θετικό κλίμα να έχει συνέχεια και συνέπεια και πως η επόμενη συνεδρίαση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη».

ΣχετικάΆρθρα

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θέλουμε μία διεκπεραιωτική διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης

02/02/2026
Παύλος Μαρινάκης: “Αυτό που συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι δεν έχει προηγούμενο”

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό καθεστώς απειλών – Δύο οι συναντήσεις με τους αγρότες

12/01/2026

Αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία των υπουργών άμυνας των δύο χωρών για τη διευθέτηση συνάντησης για δραστηριότητες μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προσβλέπει σε συχνότερες επαφές σε όλα τα επίπεδα ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και στις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας. Ακόμη όπως είπε ο πρωθυπουργός δεν σημαίνει ότι ως διά μαγείας λύθηκαν τα προβλήματά μας με την Τουρκία αλλά διαφαίνεται μια διάθεση να δούμε το πλαίσιο των σχέσεών μας μέσα από μια θετική οπτική. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στους τρεις άξονες που θα δομηθεί αυτή η συνεργασία: στον πολιτικό διάλογο, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ο τρίτος άξονας προσέγγισης αφορά τη λεγόμενη θετική ατζέντα.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογία επί της έκθεσης του 2022 για την Αλβανία σχετικά με τη σύλληψη του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές. Η τροπολογία κατατέθηκε από το ΕΛΚ με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της ΝΔ.

«Οι μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών κατά της ελληνικής μειονότητας δεν γίνονται ανεκτές ούτε από την ελληνική κυβέρνηση ούτε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά από το σεβασμό του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της», τόνισε.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε μια αναλυτική παρουσίαση του νέου οικονομικού σχεδίου νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα», είπε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζοντας ότι περιλαμβάνονται μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Ανέλυσε επίσης σειρά μέτρων.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αντιμετώπισης του καύσωνα αναφέροντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα κι έχουμε ακόμα περισσότερα μέσα και προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας.

 

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε:

«Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας συμμετείχε ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας μια σειρά από συναντήσεις με ηγέτες κρατών. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις, υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και ανοίγει δρόμους για διεθνείς συνεργασίες, λύνοντας ειρηνικά τις διαφορές της με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, έχουν καταφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια να ισχυροποιήσουν σημαντικά τη θέση της χώρας μας στο διεθνή χώρο, να την καταστήσουν έναν υπολογίσιμο σύμμαχο, έναν ισότιμο συνομιλητή, έναν πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η δέσμευσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες είναι να κάνουμε την Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή και σε αυτό στόχευσαν όλες οι κινήσεις και οι επαφές του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Να ισχυροποιηθεί περαιτέρω η χώρα μας μέσα από διεθνείς συνεργασίες, να θωρακίσει την εδαφική της ακεραιότητα και να βελτιώσει την αμυντική της δυνατότητα.

 

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει να συνομιλεί με τη Δύση και το γεγονός ότι οι επιθετικές πρακτικές και ρητορικές της έχουν αποκλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα momentum το οποίο δεν έπρεπε να χαθεί και έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας.

Η συζήτηση των δύο ηγετών, λίγο μόλις χρονικό διάστημα μετά την επανεκλογή τους, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Οι αρχηγοί των δύο κρατών συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα να έχει συνέχεια και συνέπεια και πως η επόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του συμφωνήθηκε η επικοινωνία Ελλάδας-Τουρκίας για την διευθέτηση Συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός δεν σημαίνει ότι λύθηκαν ως δια μαγείας τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία, αλλά διαφαίνεται η διάθεση να δούμε το πλαίσιο των σχέσεών μας μέσα από μία πιο θετική οπτική.

Το πλαίσιο στο οποίο θα προχωρήσει με την Τουρκία αυτή η διάθεση για μια καλύτερη συνεργασία, έχει ουσιαστικά τρεις άξονες.

Ο πρώτος είναι ο πολιτικός διάλογος, υπό την καθοδήγηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, στον οποίον θα τεθούν τα σημαντικά, γεωπολιτικά ζητήματα, με σημαντικότερο το βασικό ζήτημα το οποίο αναγνωρίζουμε ότι είναι η διαφορά μας με την Τουρκία, δηλαδή η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο δεύτερος δίαυλος είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία μπορούν να αποδώσουν περισσότερους καρπούς χτίζοντας πάνω στο θετικό μομέντουμ των τελευταίων μηνών.

Και ο τρίτος άξονας προσέγγισης αφορά τη λεγόμενη θετική ατζέντα. Αφορά ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, ενεργειακής συνεργασίας, συνεργασίας ενδεχομένως σε τομείς όπως η πολιτική προστασία. Είναι ένας τομέας στον οποίο μπορούμε -και σχετικά γρήγορα- να έχουμε κάποια απτά αποτελέσματα, ώστε αυτά να μπορούν να επισημοποιηθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη πριν τα τέλη του χρόνου.

Υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογία επί της Έκθεσης του 2022 για την Αλβανία σχετικά με την σύλληψη του Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, από τις αλβανικές αρχές.

Η τροπολογία αυτή κατατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Ευρωβουλευτές μέσω της τροπολογίας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τη σύλληψη του νέου Δήμαρχου της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, παραμονή των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, από τις αρχές της Αλβανίας, μια κατάφορη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας η οποία εμπόδισε τον εκλεγέντα δήμαρχο να αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς παραμένει φυλακισμένος μέχρι σήμερα.

Οι μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών κατά της Ελληνικής Μειονότητας δεν γίνονται ανεκτές, ούτε από την Ελληνική Κυβέρνηση, ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο δρόμος της Αλβανίας για την Ευρώπη περνάει από τον σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου ήρθε σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των όσων έθεσε και στον Έντι Ράμα κατά την συνάντησή τους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε μια αναλυτική παρουσίαση του νέου οικονομικού σχεδίου νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο νομοσχέδιο γίνεται αναφορά για μια σειρά μέτρων που άμεσα ή έμμεσα αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, όπως είχαμε δεσμευθεί.

Το όφελος για τα νοικοκυριά στην τετραετία ανέρχεται σε 4,4 δις από τις αυξήσεις των μισθών και τις μειώσεις των φόρων.

Από 1η Ιανουαρίου 2024 αυξάνονται:

– Οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 70 ευρώ μηνιαίως. Το μέτρο αφορά 663.000 υπαλλήλους.

– Μια σειρά από επιδόματα και επιπλέον παροχές (αύξηση οικογενειακής παροχής, επιδόματος θέσης ευθύνης, επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, παραμεθορίου κ.ά.).

– Το μέσο ετήσιο όφελος για τον κάθε δημόσιο υπάλληλο, από το συνδυασμό των παραπάνω αυξήσεων, ανέρχεται σε επιπλέον 1.292 ευρώ μικτά ή 800 ευρώ καθαρά.

– Το μέσο ετήσιο όφελος ανά υπάλληλο αυξάνεται σε 2.084 ευρώ μικτά ή 1.476 ευρώ καθαρά, αν συνυπολογιστούν και οι επιπλέον αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023 (κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, διευθέτηση μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί κ.ά.).

Οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου αντικατοπτρίζουν την βασική φιλοσοφία της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Πρώτον: Την αύξηση – άμεση ή έμμεση- του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών.

Μετά από 14 χρόνια οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, ενισχύονται οι νέοι, μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ με προϋποθέσεις που εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη στρατηγική (με την ασφάλιση απέναντι σε φυσικές καταστροφές), καλύπτεται μέρος των αυξήσεων στις τιμές για όσους το έχουν ανάγκη.

Δεύτερον: Την εφαρμογή ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής με ιδιαίτερη μέριμνα για την ενίσχυση και στήριξη της οικογένειας.

Και αυτό το αποδεικνύουν οι πρόσθετες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά, το αυξημένο αφορολόγητο για τις οικογένειες, η απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή στη δαπάνη φαρμάκων.

Τρίτον: Την κοινωνική δικαιοσύνη και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Η Κυβέρνηση δείχνει τη θέλησή της να διευκολύνει τους πολίτες και να τους στηρίξει δίκαια και αναλογικά. Έτσι οι δικαιούχοι του Market Pass θα υπολογιστούν με τις φορολογικές δηλώσεις του φορολογικού έτους 2022 για να γνωρίζουμε όντως ποιοι το δικαιούνται και για όσους είχαν υποβάλλει αίτηση από τον προηγούμενο κύκλο, οι αιτήσεις αυτές θεωρούνται ήδη υποβεβλημένες.

 

Για το ζήτημα του καύσωνα CLEON

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχουμε ακόμα περισσότερα μέσα και προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών, με την Κυβέρνηση να δίνει έμφαση στη μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τους εργαζομένους.

Από τα αρμόδια Υπουργεία έχουν σταλεί εγκύκλιοι και οδηγίες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, για μέτρα πυροπροστασίας, αναβολές πολιτιστικών εκδηλώσεων, συστάσεις για τηλεργασία και αποφυγή μετακινήσεων κυρίως τις μεσημεριανές ώρες».

Ετικέτες: Παύλος Μαρινάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    6 Φεβ 2026

  • προκήρυξη-προσληψεις-εοδυ-κομυΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    5 Φεβ 2026

  • Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους

    5 Φεβ 2026

  • Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ

    4 Φεβ 2026

  • Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις από σήμερα το βράδυ- Πόσο θα διαρκέσουν

    4 Φεβ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τέλη κυκλοφορίας: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ΑμεΑ από την ΑΑΔΕ για απαλλαγή από αυτά

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • Έρχονται 279 μόνιμες προσλήψεις σε ΟΠΕΚΑ, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Προσλήψεις στην Περιφέρεια Κρήτης

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.