Παγώνη: Το 35% από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν

Παγώνη: Το 35% από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν

7 Μαΐου 2021

Ενα 35% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν» υποστήριξε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών, Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη υπογραμμίζοντας ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δε φτάνουν στις ΜΕΘ.

Μιλώντας στο Mega για την κατάσταση αναφορικά με τους διασωληνωμένους, η κ. Παγώνη τόνισε πως αυτές τις ημέρες η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σταθερή, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, η πλειονότητα των οποίων δεν είναι εμβολιασμένοι, δεν έχει μειωθεί, όπως θα ήθελαν. «Και δε θα μειωθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες», πρόσθεσε.

«Είχαμε και πολλούς θανάτους καθημερινά, για αυτό είχαμε και την όποια μείωση στις κατειλημμένες ΜΕΘ», είπε και στη συνέχεια εξήγησε πως «αν κάποιος μπει σε ΜΕΘ, η πορεία του εξαρτάται από την ηλικία του και τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει». 

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόκτηση ανοσίας, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό, δηλαδή στο 50-60%, αλλά μπορούμε να το αγγίξουμε μέχρι τέλος Ιουνίου και στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ανέλθει στο 80%.
Σχολιάζοντας  τη σταδιακή επανεκκίνηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η κ. Παγώνη απάντησε πως καλώς άνοιξαν η εστίαση και τα καταστήματα. «Είδαμε ότι τα μέτρα τηρούνται, και αυτό είναι σημαντικό. Αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε το επόμενο δεκαήμερο. Νομίζω ότι θα είναι καλά τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ανέφερε πως κάθε γιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε υπάλληλος που δουλεύει σε νοσοκομείο έχει υποχρέωση να εμβολιαστεί. «Δε χρειάζεται να του το επιβάλει κανείς. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει και πρέπει να το κάνει. Θα συμμορφωθεί. Το 62% των εμβολιασμένων υγειονομικών έχει πάει ήδη στο 85%. Θα το κάνουμε από μόνοι μας, δε χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός», κατέληξε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<