PHASMA/M.KARAGIANNIS ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.
Φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.
Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.
Διατηρείται το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και η δυνατότητα κατάθεσης δυο μηχανογραφικών, ένα για τα ΑΕΙ και ένα για τα ΙΕΚ.
Οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις Πανελλήνιες με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.
Τροποποιήθηκαν οι κανόνες για τα γραμμάρια και τις μερίδες των προϊόντων και τροφίμων που διατίθενται…
Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2026 είναι πλήρως λειτουργική και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων…
Στην πρόσληψη συνολικά 239 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και…
Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τον έλεγχο των ιδιωτικών ιατρείων, όπως ανακοίνωσε ο…
Νέες προσλήψεις ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. «Στον ΔΕΔΔΗΕ , πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μας είναι η…
Επαφές στο Ηράκλειο πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ