ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους

ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους

18 Δεκεμβρίου 2020

Έκκληση να επιταχθούν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ιδιωτικών κλινικών απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διά μέσου του Μιχάλη Γιαννάκου. 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τονίζει πως σε πολλά νοσοκομεία της ελληνικής επικράτειας ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, καθώς οι ΜΕΘ τους, στην πλειονότητά τους, έχουν μετατραπεί σε Covid-19. 

Έτσι, ασθενείς που θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, μένουν εκτός και μπαίνουν σε λίστα αναμονής. Είναι ένα τακτικό φαινόμενο, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος. 

Μεγάλο το πρόβλημα στην Πάτρα

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει το στα νοσοκομεία της Πάτρας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Σημειώνει πως οι κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά είναι 7 στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και 10 σε εκείνο του Ρίου και πως είναι πάντοτε γεμάτες.

Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες επί ημέρες, ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας πως τις τελευταίες ημέρες «έχουμε διασωληνωμένα περιστατικά που είναι επί ημέρες εκτός ΜΕΘ – και μάλιστα νέοι άνθρωποι».

«Οι διοικήσεις και οι γιατροί προσπαθούν να βρουν ΜΕΘ σε νοσοκομείο και δεν βρίσκουν. Απευθύνονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ και βρίσκουν κλειστές πόρτες. Το υπουργείο Υγείας πρέπει να επιτάξει άμεσα τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα για να σταματήσουν τα παιχνίδια τους», καταλήγει.  

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<