ΠΟΕΔΗΝ: Κίνδυνος για ασθενείς με μεσογειακή αναιμία – Αναβάλλονται μεταγγίσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Κίνδυνος για ασθενείς με μεσογειακή αναιμία – Αναβάλλονται μεταγγίσεις

11 Ιανουαρίου 2021

Έκκληση στους πολίτες να δώσουν αίμα κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας πως ασθενείς με μεσογειακή αναιμία κινδυνεύουν.

Παράλληλα, αναφέρει πως αναβάλλονται δεκάδες μεταγγίσεις «λόγω έλλειψης αίματος».

«Σε απόγνωση βρίσκονται οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία καθότι αναβάλλονται δεκάδες μεταγγίσεις αυτές τις ημέρες λόγω έλλειψης αίματος. Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μεταγγίζονται 350 ασθενείς και χρειάζονται 60 με 70 μονάδες αίματος που δεν υπάρχουν. Έτσι αναβάλλονται μεταγγίσεις. Πολλές φορές γίνονται μεταγγίσεις σε ασθενείς με μικρότερη ποσότητα αίματος της κανονικής» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε ανακοίνωση.

«Δυστυχώς ο κόσμος φοβάται να επισκεφθεί τα νοσοκομεία να δώσει αίμα λόγω κορωνοϊού. Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες να επιλύσει το θέμα και όχι να παρακολουθεί ως θεατής την καθημερινή αγωνία και τον κίνδυνο των μεταγγιζόμενων ασθενών. Θα μπορούσαν κινητές μονάδες αιμοδοσίας να προγραμματίζουν επισκέψεις για αιμοδοσία σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους και αλλού. Εμείς καλούμε τους πολίτες να επισκέπτονται άφοβα τα νοσοκομεία να δώσουν αίμα. Δεν κινδυνεύουν στο ελάχιστο. Είναι κρίμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εμφανίζονται στις περιοχές που κτύπησε περισσότερο ο κορωνοϊός. Προβλήματα όμως με αναβολές μεταγγίσεων έχουμε σε όλη τη χώρα» συμπληρώνεται στη συνέχεια.

Ενώ, ο κ. Γιαννάκος προσθέτει:

Πού είναι το υπουργείο υγείας; Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες να λυθεί το θέμα».

Τέλος, γνωστοποιεί πως με επιστολή του ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμικών Ασθενών ζητάει τη συμβολή μας για την εξεύρεση αίματος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<