ΠΟΕΔΗΝ – Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Νοσηλεύονται 12 παιδιά

ΠΟΕΔΗΝ – Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Νοσηλεύονται 12 παιδιά

9 Μαρτίου 2021

Απίστευτες καταστάσεις αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η κατάσταση εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού είναι εκτός ελέγχου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Αδειάζουν τη μία μετά την άλλη, τις γενικές κλινικές και σε μία μόνο εφημερία γεμίζουν. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σε κάθε εφημερία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς. Γεμίζουν δύο κλινικές. Μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού σε κλινικές άλλων παθήσεων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», λόγω πληρότητας, νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό σε φορεία. «Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η νοσηλεία τους στα φορεία καθ’ ότι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλη η προσπάθεια των συναδέλφων για να μη πέσουν από τα φορεία. Τραγικές καταστάσεις» προσθέτει.

Ταυτόχρονα, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. «Δύο χθες πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και εκτιμά ότι «στην Αττική θα έχουμε υψηλότατο ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ».

Μέχρι τις 11:00 σήμερα, Τρίτη (09/03/2021), διασωληνεμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους: 1 ασθενής στο «Αμαλία Φλέμιγκ», 4 στο Σισμανόγλειο, 4 στο «Γεννηματάς», 1 στο «Λαϊκό».

«Ακόμη και στις επίσημες ενημερώσεις των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών που έχουμε στα χέρια μας, προκύπτει ότι σε νοσοκομεία νοσηλεύονται υπεράριθμοι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό, σε σχέση με τις κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν» τονίζει ο κ. Γιαννάκος και απευθύνει κρίσιμα ερωτήματα στο υπουργείο Υγείας:

«Θα πρέπει, λοιπόν, να μας απαντήσουν από το υπουργείο Υγείας. Αφού διαθέτει το σύστημα κενές κλίνες ΜΕΘ γιατί πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ; Γιατί διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί ημέρες;

Γιατί παραμένουν πάντα κενές κάποιες κλίνες ενώ οι ανάγκες για εισαγωγές θα τις υπερκάλυπταν; Γίνεται ή όχι επιλογή ασθενών για ΜΕΘ; Σε πόλεμο δεν παρακαλάς τον ιδιωτικό τομέα. Τον επιτάσσεις. Η κυβέρνηση πάσχιζε πριν την πανδημία να φέρει τους ιδιώτες στα νοσοκομεία με το έτσι θέλω. Τώρα που χρειάζονται οι υποδομές τους, φοβάται μην τους μολύνει. Ελπίζουμε να πήρε το μάθημά της για την επόμενη ημέρα του κορονοϊού. Γιατί αν επιμείνει, θα γίνει πόλεμος».

Η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική

ΚΑΤ: 29 στα 41

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στα 14

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 8 στα 9

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στα 26

ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 στα 84

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 50 στα 58

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 24 στα 14

ΕΛΠΙΣ: 6 ΣΤΑ 6

ΝΙΜΙΤΣ: 6 ΣΤΑ 6

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 7 ΣΤΑ 7 και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ΣΤΑ 17

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ΣΤΑ 12

ΑΤΤΙΚΟ: 40 ΣΤΑ 43.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<