ΠΟΕΔΗΝ : Τέλος οι ΜΕΘ στην κεντρική Μακεδονία

ΠΟΕΔΗΝ : Τέλος οι ΜΕΘ στην κεντρική Μακεδονία

17 Νοεμβρίου 2020

Γέμισαν οι ΜΕΘ που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας στην κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκο, τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοϊού στο νοσοκομείο Κατερίνης και δύο  στο Πολύγυρο Χαλκιδικής εξαιτίας γεμάτων ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι περισσότεροι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό καθημερινά είναι σε κλινικές νοσοκομείων εκτός ΜΕΘ.

«Όταν ένας ασθενής μπαίνει στη ΜΕΘ αντέχει και δίνει τη μάχη για τη ζωή με καλύτερους όρους», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος ο οποίος παρέθεσε και περιστατικά κορωνοϊού με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλεύονται εκτός ΜΕθ και όταν επιδεινώνεται η υγεία τους είναι αδύνατη η διακομιδή τους.

Χθές εφημέρευε το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

Έγιναν πάνω  από 100 εισαγωγές θετικών περιστατικών κορωνοϊού στο νοσοκομείο.

Γεμάτες οι 10 κλίνες ΜΕΘ  και αμέσως γέμισαν οι 4 νέες κλίνες που δημιουργήθηκαν στις χειρουργικές αίθουσες.

«Δεν υπάρχει προσωπικό για άνοιγμα νέων. Δύο ακόμη διασωληνωμένοι ασθενείς χθες διακοσμίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, που επίσης γέμισε».

«Στο Γεννηματάς άνοιξαν οι 6 κλίνες στις χειρουργικές αίθουσες και γέμισαν αμέσως. Καμία κλίνη ΜΕΘ δεν διαθέτουμε πια στη Κεντρική Μακεδονία και έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους. Θα λογίζονται κλίνες ΜΕΘ πια οι θάλαμοι με έναν φορητό αναπνευστήρα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Όπως για παράδειγμα οι θάλαμοι στην ουρολογική κλινική του Γεν. Νοσ. Λάρισσας. Τώρα πια προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νέοι άνθρωποι με κορωνοϊό που προσέρχονται στο νοσοκομείο όταν είναι αργά και αμέσως διασωληνώνονται. Έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Η μάχη είναι άνιση καθ’ οτι εξαντλούνται ταχέως και οι εφεδρείες του συστήματος», καταλήγει η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<