voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Τέλος το «λάδωμα» στα διπλώματα: Αυτόματα θα εκδίδεται η άδεια οδήγησης

    Σεισμός στην Εύβοια: «Η περιοχή έχει πολλά ενεργά ρήγματα» – Τι λένε Παπαζάχος και Λέκκας

    Σεισμός στην Εύβοια: «Η περιοχή έχει πολλά ενεργά ρήγματα» – Τι λένε Παπαζάχος και Λέκκας

    Ψηφιακή Ενημέρωση Πολιτών: Τέλος στο «άγνωστο» με τις αιτήσεις στο Δημόσιο – Κ. Χατζηδάκης: «Μια μικρή επανάσταση στη λειτουργία του κράτους»

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τον Ιούνιο η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους

    “Νταντάδες της γειτονιάς”: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους γονείς – Η διαδικασία τα κριτήρια

  • Εκπαίδευση
    Σχολικές Εκδρομές: Έρχεται νέα εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας – Τι αλλάζει

    ΥΠΑΙΘΑ: Νέο αυστηρό πλαίσιο για τις μαθητικές εκδρομές από το 2026-27

    Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Πανελλαδικές 2026: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις και τις βάσεις εισαγωγής

    Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στην άδεια ανατροφής τέκνου για εκπαιδευτικούς

  • Θέσεις εργασίας
    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Οι κλάδοι που θα πρωταγωνιστήσουν το γ’ τρίμηνο

    ΕΟΠΑΕ: Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για 69 προσλήψεις

    ΕΟΠΑΕ: Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για 69 προσλήψεις

    Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Θερμαϊκού

    Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Θερμαϊκού

    Δικαστική αστυνομία :Εκτός ΑΣΕΠ οι 700 μόνιμες προσλήψεις

    Προκήρυξη για προσλήψεις 265 δικαστικών υπαλλήλων

  • Οικονομία
    Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2024: Ποιοι επιστρέφουν την επιδότηση

    Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 5,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο

    Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

    Yπουργείο Ανάπτυξης: Θετικό κλίμα για συμφωνία μείωσης τιμών σε βασικά αγαθά

    ΑΑΔΕ: Λουκέτο έως 3 χρόνια για βιαιοπραγία κατά εφοριακών

  • Εργασιακά
    Επιθεώρηση Εργασίας: Εργοδότες ή διευθυντές 6 στους 10 καταγγελλόμενους για βία στον χώρο εργασίας το 2022

    Έκρηξη εργατικών ατυχημάτων και παραβάσεων

    e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Ιουλίου 2026

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

    Τι αλλάζει φέτος με τις άδειες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

  • VOUCHER
    Οι Αυστριακοί προτιμούν Ελλάδα για το καλοκαίρι

    Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές για επιλαχόντες

    Επίδομα λουτροθεραπείας: Ποιοι παίρνουν 150 ευρώ

    ΟΠΕΚΑ: Αρχίζουν τα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικά Προγράμματα, Πρόγραμμα δωρεάν Βιβλίων και Θεάτρου

    Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Απάτη με voucher – Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

  • Πολιτική

    Ανασχηματισμός: Γ. Κώτσηρας στο Μεταφορών, Τ. Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ, Δ. Μαρκόπουλος στο ΥΠΟΙΚ και Μ. Σούκουλη στο ΥΠΕΝ

    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

    Κωστής Χατζηδάκης: Πρόσθετο πακέτο 160 εκατομμυρίων για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών

    Χατζηδάκης για ανασχηματισμό: Την Πέμπτη και περιορισμένης κλίμακας οι αλλαγές στην κυβέρνηση

    Σχολικά κυλικεία: Τέλος στα αλλαντικά και τα αναψυκτικά – Τι αλλάζει

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός κλοιος σε πόλεις «κλειδιά», λιμάνια και εργοστάσια ενέργειας

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
04/03/2022
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ελάχιστους καρπούς απέδωσε η δεύτερη απόπειρα διαπραγμάτευσης μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων εν μέσω πολέμου, η οποία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης σε λευκορωσικό έδαφος και διήρκεσε περί τις 3,5 ώρες, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν πόλεις – κλειδιά και να σφίγγουν τον κλοιό στην Ουκρανία.

Πρώτον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν «συντόμως» σε έναν τρίτο γύρο συνομιλιών και, δεύτερον, ότι αμφότερες θα στηρίξουν τη δημιουργία «ανθρωπιστικών διαδρόμων» ώστε να διευκολυνθεί η απομάκρυνση των αμάχων από τα πεδία των συγκρούσεων, κάτι ωστόσο που μένει να αποσαφηνιστεί πώς θα γίνει, καθώς και να υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας από ανεξάρτητους παρατηρητές.

Ενας από τους ρώσους διαπραγματευτές δήλωσε ότι συμφωνήθηκε «πιθανή κατάπαυση του πυρός», όμως μόνο στις περιοχές τις οποίες αφορούν οι προαναφερθέντες «ανθρωπιστικοί διάδρομοι». Πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα συνεχίσουν να επιχειρούν στρατιωτικά.

Παρά ταύτα, ο ίδιος είπε ότι θεωρεί πως τα συμφωνηθέντα συνιστούν «ουσιαστική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις. Επίσης, είπε ότι στο δεύτερο μίτινγκ της Λευκορωσίας συζητήθηκαν «στρατιωτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα», όπως και η μελλοντική «πολιτική διευθέτηση» του πολέμου.

ΣχετικάΆρθρα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία

30/09/2022
Το Κρεμλίνο ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία

13/08/2022

Από πλευράς του, ένας από τους ουκρανούς διαπραγματευτές δήλωσε ότι «το Κίεβο δεν έλαβε τα αποτελέσματα που υπολόγιζε» από τις συνομιλίες του δεύτερου γύρου. Υστερα από αυτά συνεπάγεται ότι η κήρυξη ανακωχής ή κατάπαυσης πυρός δεν είναι υπόθεση των επομένων ημερών. 

Ανελέητο σφυροκόπημα

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο της Χερσώνας μετά από σκληρές μάχες και κατά πως φαίνεται ο ρωσικός στρατός επιδιώκει να μπλοκάρει την ουκρανική έξοδο προς τη θάλασσα. Παράλληλα, σκληραίνει η πολιορκία στη Μαριούπολη.

Την ίδια ώρα, έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο, μία δύναμη περίπου 15.000 Ρώσων βρίσκεται με το δάκτυλο στη σκανδάλη, έτοιμοι για επίθεση. Αμερικανικές πηγές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι έχουν «κολλήσει» και βρίσκονται σε αναμονή για τον ανεφοδιασμό τους.

Μία πόλη που έχει στοχοποιήσει ο ρωσικός στρατός είναι η Ζαπορίζια όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης και στο οποίο, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, παρ’ ολίγον η κατάσταση να ξεφύγει μετά από φωτιά που ξέσπασε σε περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, δίπλα από πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Το άτυπο debate Πούτιν – Ζελένσκι

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ένα άτυπο debate ανάμεσα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς προχώρησαν σε δηλώσεις την ίδια ώρα.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει σχεδίου και χρονοδιαγράμματος, χαρακτήρισε «νεοναζί» τους Ουκρανούς που μάχονται και επαίνεσε τους στρατιώτες του, αποκαλώντας τους «ήρωες». Παραδέχθηκε δημοσίως για πρώτη φορά ότι ο ρωσικός στρατός έχει καταγράψει απώλειες.

Ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε τον Πούτιν για απευθείας συνομιλίες, ζήτησε από τη Δύση συνδρομή σε μαχητικά αεροσκάφη, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη κινδυνεύει αν πέσει η Ουκρανία. 

«Θέλω όλη την Ουκρανία»

Το ανησυχητικό στοιχείο πάντως για τη συνέχεια των εχθροπραξιών προκύπτει από τη συνομιλία που είχαν Πούτιν – Μακρόν.

«Οι στόχοι μας στην Ουκρανία θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση». Ηταν, σύμφωνα με το Reuters, τα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επικοινωνία τους το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν από τον νέο γύρο συνομιλιών ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε μια νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το συμπέρασμα της γαλλικής προεδρίας είναι ότι στόχος του Πούτιν είναι η κατάληψη «ολόκληρης» της Ουκρανίας –αυτό είπε στο AFP σύμβουλος του Μακρόν, μετά τη συνομιλία του τελευταίου με τον ρώσο πρόεδρο.

Το τηλεφώνημα του Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν διήρκεσε 90 λεπτά και ήταν το τρίτο μεταξύ των δύο ανδρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο δίκτυο TF1.

«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι αναμφισβήτητα πολύ δυσμενής» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στη βούλησή του για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, την παράδοση της Ουκρανίας και αυτό, φυσικά, δεν είναι αποδεκτό». Απέναντι στη Μόσχα «απαιτείται μεγάλη αυστηρότητα επί των αρχών και ως προς τις κυρώσεις», με την παράλληλη αναζήτηση «της ειρήνης μέσω του διαλόγου», πράγμα που «αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο» πρόσθεσε. 

Ο Μακρόν απάντησε στον Πούτιν προειδοποιώντας τον ότι όλη αυτή η εμμονή με την Ουκρανία θα κοστίσει στη Ρωσία. «Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει» δήλωσε αξιωματούχος του Ελιζέ στο Reuters, εκτιμώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

«Λες ψέματα στον εαυτό σου» είπε ο Μακρόν στον Πούτιν, σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ίδιος αξιωματούχος στο Reuters. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ καιρό».

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν μόνον τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και ότι είναι ψέμα ότι πλήττονται πολιτικές υποδομές. Παράλληλα, από το Κρεμλίνο ανέφεραν ότι ο Πούτιν σχολίασε επίσης αναλυτικά το διάγγελμα του Μακρόν για την Ουκρανία, διαφωνώντας με πολλές από τις θέσεις που παρουσιάστηκαν.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι στην αναφερόμενη ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν δεν λέγεται λέξη για το σαμποτάζ από την ουκρανική ηγεσία των συμφωνιών του Μινσκ επί επτά χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες και η Γαλλία δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αναγκάσουν το Κίεβο να συμμορφωθεί με αυτές» σημείωσαν από τη ρωσική προεδρία.

Ετικέτες: ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τέλος το «λάδωμα» στα διπλώματα: Αυτόματα θα εκδίδεται η άδεια οδήγησης

    9 Ιούν 2026

  • Σεισμός στην Εύβοια: «Η περιοχή έχει πολλά ενεργά ρήγματα» – Τι λένε Παπαζάχος και Λέκκας

    7 Ιούν 2026

  • Ψηφιακή Ενημέρωση Πολιτών: Τέλος στο «άγνωστο» με τις αιτήσεις στο Δημόσιο – Κ. Χατζηδάκης: «Μια μικρή επανάσταση στη λειτουργία του κράτους»

    4 Ιούν 2026

  • ΕΛΑΣ: Δέκα νεκροί και 619 τραυματίες σε 526 τροχαία τον Μάιο στην Αττική

    3 Ιούν 2026

  • Δόμνα Μιχαηλίδου: «Παραμετροποιούμε τον Προσωπικό Βοηθό για τα μικρά νησιά

    2 Ιούν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    Ν.Παπαθανάσης: Στις 15/6 ανοίγει το νέο «Ανακαινίζω», τέσσερα νέα προγράμματα για επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 4.747 μόνιμες θέσεις

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στην άδεια ανατροφής τέκνου για εκπαιδευτικούς

    8 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Τουρισμός για Όλους 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τα 600 ευρώ

    8 shares
    Share 3 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.