Πότε θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό – η ημερομηνία-κλειδί

Πότε θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό – η ημερομηνία-κλειδί

6 Σεπτεμβρίου 2020

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μοιάζει το τελευταίο διάστημα να έχει σταθεροποιηθεί: μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου με τα καθημερινά κρούσματα ν’ αγγίζουν τα 300, εδώ και μερικές μέρες κινούμαστε κάτω από 250, ενώ υπήρξαν και κάποιες φορές που «πέσαμε» κάτω και από τα 200.

Παράλληλα, βέβαια, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται, όμως παραμένει σε «ελεγχόμενα» επίπεδα, μιας και στην εντατική παραμένουν λιγότεροι από 40 συμπολίτες μας (που ευχόμαστε όλοι τους να αναρρώσουν και να βγουν από τις ΜΕΘ).

Την ώρα, λοιπόν, που έχουμε επιτέλους κάποια βάσιμα στοιχεία πως ο εφιάλτης της πανδημίας θα φτάσει επιτέλους στο τέλος του, την ώρα που το ρωσικό εμβόλιο δείχνει να είναι αποτελεσματικό ενώ και αυτό της Οξφόρδης βρίσκεται στον… σωστό δρόμο, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από τον COVID-19;

Τα πράγματα στη χώρα μας παραμένουν σε καλό επίπεδο, όμως το «ζουμί» της υπόθεσης είναι το πότε θεωρούν οι κυβερνώντες ότι θα δούμε φως στο τούνελ.

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει ως ημερομηνία-ορόσημο την 15η Οκτωβρίου. Αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων μέχρι τότε δεν εκτοξευτεί απότομα και παραμείνει στα πέριξ των 200, τότε υπάρχει αισιοδοξία πως θ’ αρχίσει να καταγράφεται σημαντική πτώση.

Ο λόγος είναι πως παρά το γεγονός πως θα βρισκόμαστε από τα μέσα του φθινοπώρου και μετά σε κλειστούς χώρους, τώρα οι πολίτες θα είναι πιο υποψιασμένοι από το πρώτο κύμα και θα τηρούν σχεδόν στο έπακρο τα μέτρα, ενώ δε θα υπάρχει και αυτή η χαλαρότητα του καλοκαιριού και η ψευδαίσθηση ασφάλειας που μας «παρείχαν» οι ανοιχτοί χώροι- κάτι που αποδείχτηκε τελείως λανθασμένη σαν θεωρία, μιας και πολύς κόσμος κόλλησε κατά τους θερινούς μήνες σε ανοιχτά μέρη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<