voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    Μακιγιάζ και skincare από το σχολείο: Γιατί τα κορίτσια βάφονται όλο και σε μικρότερη ηλικία – Πότε το παιχνίδι με την εικόνα γίνεται λόγος ανησυχίας – Τι λένε οι ειδικοί

    ΥΠΑΙΘΑ: Τι ισχύει για την εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    ΥΠΕΣ: Κατανέμει 75 εκατ. ευρώ σε δήμους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

    Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    Συνταξιούχοι: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι δεν θα το λάβουν

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

  • VOUCHER

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Ψηφιοποιείται μέσω ΕΣΠΑ το χαρτοφυλάκιο 20 Μητροπόλεων για περίπου 25.500 ακίνητα

από Σταύρος Καραΐνδρος
24/07/2022
σε Επικαιρότητα, ΕΣΠΑ

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκίνησε η νέα φάση καταγραφής του χαρτοφυλακίου της ακίνητης περιουσίας 20 Ιερών Μητροπόλεων.

Η διαδικασία αφορά την ψηφιοποίηση και τη διασύνδεση του αρχείου και για πρώτη φορά θα παρέχεται ψηφιακά, πλήρης και ενιαία εικόνα του συνόλου των εγγράφων ενός εκκλησιαστικού ακινήτου. Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα.

Σημειώνεται ότι η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων.

Το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» και πιο αναλυτικά, στην απόφαση που υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), Δανδόλου Νίκη αναφέρεται ότι: «η διαδικασία της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας αφορά στην προετοιμασία και οργάνωση του προς ψηφιοποίηση αρχείου ανά ακίνητο, την ψηφιοποίηση του αρχείου και στη συνέχεια την δημιουργία των ακινήτων στο σύστημα όπου θα αποδελτιωθούν τα στοιχεία του κάθε ακινήτου και θα διασυνδεθούν τα ψηφιοποιημένα έγγραφα και σχέδια.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΣΠΑ 2021-2027: Στο 100% του προϋπολογισμού οι προσκλήσεις, στο 90% οι εντάξεις έργων

17/09/2026

ΕΣΠΑ: 14,2 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ στην Κεντρική Μακεδονία

10/09/2026

Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα. Η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων».

Αναλυτικότερα στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθεί η δράση που αφορά στην καταγραφή μέρους της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό τη διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση των εμπλεκόμενων εκκλησιαστικών φορέων για την αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητάς τους στον τομέα της διαχείρισης της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας. Η δημιουργία ολοκληρωμένων ψηφιακών φακέλων με το σύνολο των εγγράφων – σχεδίων κλπ του χαρτοφυλακίου των Ι.Μ. και των διακριτών εκκλησιαστικών οντοτήτων (ενορίες, μονές, κλπ) που εμπίπτουν στην χωρική και ποιμαντική δικαιοδοσία αυτών, αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσής τους, καθώς η εν λόγω εσωτερική αναδιοργάνωση όχι μόνο απλοποιεί και επιταχύνει το σύνολο των καθημερινών διαδικασιών που σχετίζονται με τα ακίνητα, αλλά εξασφαλίζει και την φερεγγυότητα στα αποτελέσματα δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα παρέχεται ψηφιακά, πλήρης και ενιαία εικόνα του συνόλου των εγγράφων ενός εκκλησιαστικού ακινήτου. Επιπλέον, θα συμβάλει στην καλύτερη αξιολόγηση των ακινήτων για την ανάδειξη των καταλληλότερων ακινήτων προς αξιοποίηση και τον πλήρη νομοτεχνικό έλεγχο αυτών για την προδιαγραφή του βέλτιστου τρόπου αξιοποίησης προς όφελος των κοινωνικοπρονοιακών δράσεων και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η δράση αφορά στην καταγραφή και αξιολόγηση της ακίνητης περιουσίας Ιερών Μητροπόλεων, τα ακίνητα των οποίων δεν είχαν καταγραφεί στο πλαίσιο της Πράξης «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κύριους τομείς Εκκλησιαστικής Διοίκησης» (MIS 372942) και της πράξης «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κύριους τομείς εκκλησιαστικής διοίκησης – Β ́Φάση» (MIS: 5003934) καθώς και των πράξεων «Διοικητική και Γεωχωρική Τεκμηρίωση Εκκλησιαστικών Ακινήτων που τηρούνται στο Υποσύστημα Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας της Ι.Α.Α.» (MIS 5070755) και «Αθωνικό Ψηφιακό Κτηματογραφικό Αποθετήριο Μετοχίων Αγίου Όρους» (MIS 5130719). Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει αρχικά τις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης (όπως ανάπτυξη νέου λογισμικού – συστήματος καταγραφής και διαχείρισης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσία, που θα είναι συμβατό με τις απαιτήσεις του G-Cloud, άδειες χρήσης κ.α.) προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν τα ακίνητα των Ι.Μ., μαζί με τους ψηφιοποιημένους φακέλους τους στο G-Cloud. Παράλληλα θα υποστηριχθεί η αρχική λειτουργία του συστήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της Πράξης προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του. Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καταγραφής της ακίνητης περιουσίας που αφορούν στην προετοιμασία και οργάνωση του προς ψηφιοποίηση αρχείου ανά ακίνητο, την ψηφιοποίηση του αρχείου και στη συνέχεια την δημιουργία των ακινήτων στο σύστημα όπου θα αποδελτιωθούν τα στοιχεία του κάθε ακινήτου και θα διασυνδεθούν τα ψηφιοποιημένα έγγραφα και σχέδια. Το προς καταγραφή χαρτοφυλάκιο των 20 Ιερών Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως σήμερα για να συμμετάσχουν στο έργο εκτιμάται σε περίπου 25.500 ακίνητα. Η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων.

Βασικοί χρήστες του συστήματος θα είναι οι Ιερές Μητροπόλεις όπως έχουν καταγραφεί στο ΤΕΠ του δυνητικού δικαιούχου και είναι οι ακόλουθες:

1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών,

2) Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως,

3) Ι.Μ. Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως,

4) Ι.Μ. Γρεβενών,

5) Ι.Μ. Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου,

6) Ι.Μ. Ελασσώνος,

7) Ι.Μ. Ηλείας,

8) I.M. Θηβών και Λεβαδειάς,

9) Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου,

10) Ι.Μ. Ιωαννίνων,

11) Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας,

12) Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,

13) Ι.Μ. Καρπενησίου,

14) Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας,

15) Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής,

16) Ι.Μ. Μεσσηνίας,

17) Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης,

18) Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης,

19) Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας και

20) Ι.Μ. Φωκίδος.

Το εν λόγω έργο δύναται να ενταχθεί στο ΕΠ ΜΔΤ ως phasing (κατάσταση 3 του Σχεδίου Δράσης) που δεν ολοκληρώνεται εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και προτείνεται η ολοκλήρωσή του στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 στο Ε.Π. «Ψηφιακός Μετασχηματισμός». Το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο της πράξης που αντιστοιχεί σε συγχρηματοδότηση από το Ε.Π. ΜΔΤ αφορά στο τμήμα εκείνο που ολοκληρώνεται έως 31.12.2023.

Η συγχρηματοδοτούμενη (όπου συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη είναι η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ) δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 2.392.727,58 ευρώ και κατανέμεται ενδεικτικά ανά πεδίο παρέμβασης δράση και κατηγορία περιφέρειας. Η μη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 6.614.632,42 ευρώ και αποτελέσει έργο phasing στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 9.007.360 ευρώ.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 15.07.2022 έως την 29.07.2022».

Ετικέτες: espaΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΣΠΑ 2021-2027: Στο 100% του προϋπολογισμού οι προσκλήσεις, στο 90% οι εντάξεις έργων

    17 Σεπ 2026

  • Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    17 Σεπ 2026

  • Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

    17 Σεπ 2026

  • Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    17 Σεπ 2026

  • Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

    17 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.