voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    325 οι αυτοψίες σε σπίτια που κάηκαν από τις φωτιές – «Κόκκινα» 118 σπίτια

    πυρκαγιές

    Αυτή είναι η χειρότερη περίοδος για την έναρξη δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας (πίνακας)

    Επιχείρηση Λ.Σ. για απεγκλωβισμό ατόμων από παραλίες στη Ρόδο

    ΠΙΣ: Μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τις εκτεταμένες πυρκαγιές

    ΑΑΔΕ: Παράνομη αλιεία και εξαγωγή κοραλλιών από το βυθό του Αιγαίου

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Υπ. Παιδείας: Ανακοινώθηκαν 95 ειδικότητες και 860 τμήματα των ΣΑΕΚ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

    Υπ. Παιδείας: 168 αιτήσεις από 23 χώρες για το νέο αγγλόφωνο πρόγραμμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

    κεπα

    Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

  • Θέσεις εργασίας
    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Επιπλέον 8.000 επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω – Άρχισαν οι αιτήσεις

    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Έρχονται 3.589 μόνιμες και εποχικές έως το τέλος του καλοκαιριού!

    ΟΑΣΘ: Πιάνουν δουλειά 171 επιπλέον οδηγοί – Aνακοινώθηκαν οι πίνακες

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΑΣΕΠ – ΔΥΠΑ: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

  • Οικονομία

    ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

    Ποιοι θα πάρουν 150 ευρώ ανά τέκνο έως τις 31 Αυγούστου

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Αύγουστος με φορολογικές υποχρεώσεις: Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και προθεσμίες για επιχειρήσεις

    Τριαντόπουλος για αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα – Εντός Αυγούστου οι πρώτες πιστώσεις

    «Πάγωμα» οφειλών και νομικών ενεργειών για τους πυρόπληκτους

  • Εργασιακά
    Η γυναίκα στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και τρόποι στήριξης

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι ισχύει για τις αμοιβές των εργαζομένων

    Φιλοδωρήματα: Πώς επηρεάζει η αύξηση του αφορολόγητου τους εργαζόμενους – Δείτε παραδείγματα

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πληρωμές στις 26 και 28 Αυγούστου

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

  • VOUCHER
    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

    Στο «πράσινο ταμείο» η ενεργειακή αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου

    Voucher παιδικών σταθμών: Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να αφήσουν την αίτηση εκτός

    Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Στις 7 Αυγούστου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

  • Πολιτική

    Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Προσλήψεις στο δημόσιο: Πού θα γίνουν οι 17.942 διορισμοί το 2023

    Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης – Τέλος σε 25 δικαιολογητικά με μία απλή δήλωση

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

Ρεκόρ στα τεστ για να ελεγχθεί η πανδημία

από Αντώνης Σαριδάκης
15/09/2021
σε Επικαιρότητα

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε δύο μέτωπα εξελίσσεται πλέον η μάχη κατά του κορωνοιού, στο εμβολιαστικό με στόχο τη μέγιστη θωράκιση του πληθυσμού και στο διαγνωστικό με εκατοντάδες χιλιάδες ελέγχους (testing) στους ανεμβολίαστους πολίτες και με ζητούμενο τον έγκαιρο εντοπισμό και την απομόνωση των ασυμπτωματικών θετικών φορέων του ιού.

Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αποτελεί τη μείζονα προτεραιότητα της επιχείρησης “Ελευθερία”. Πλέον μαζί με τους εμβολιασμους πρώτης δόσης που συνεχίζονται, αν και με μειωμένο ρυθμό, έχουν δρομολογηθεί και οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί (τρίτη δόση) για τους περισσότερο ευάλωτους πολίτες. Μέχρι χθες 5.870.484 πολίτες είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ συμμετοχή στην “Ελευθερία” δηλώνουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες ηλικίας 18-59 χρόνων, ηλικιακό πεδίο όπου χρειάζεται περισσότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Η διαδικασία για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, που ξεκίνησε χθες για την κατηγορία των ανοσοκατασταλμένων (εκτιμώνται σε περίπου 285.00 ασθενείς) θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε πρώτη φάση έκριναν ότι είναι αναγκαίος ο επαναληπτικός εμβολιασμός, εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους, στους διαμένοντες στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

Κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση οι επιστήμονες συνεχίζοντας την κατάρτιση της προτεραιοποίησης των ομάδων πληθυσμού που χρειάζονται την αναμνηστική δόση οριστικοποίησαν και την ένταξη των υγειονομικών εργαζομένων. Οι ειδικοί εισηγούνται προς τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές -οι οποίες ξεδιπλώνουν στη συνέχεια το επιχειρησιακό σχέδιο- να προχωρήσει άμεσα ο επαναληπτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αφενός διότι είναι σημαντικα εκτεθειμένοι σε σύγκριση με άλλες ομάδες πληθυσμού στον κορωνοίο, αφετέρου γιατί για μεγάλο αριθμό υγειονομικών έχει συμπληρωθεί το διάστημα των 6-8 μηνών από τον εμβολιασμό και συνεπώς της υψηλής προστασίας που είχαν έναντι του κορωνοιού. Επιπλέον, η αναμνηστική δόση στους υγειονομικούς θα ενισχύσει το τείχος ανοσίας και ενόψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου που αναμένεται να υψωθεί και πάλι ένα ακόμη κύμα κορωνοιού.

ΣχετικάΆρθρα

Κορωνοϊός: Άρχισε ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο

17/10/2023

Κορωνοϊός: Ανοιχτή η πλατφόρμα των ραντεβού για το νέο εμβόλιο covid

17/10/2023

Στη σημασία χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου στους υγειονομικούς είχε αναφερθεί την περασμένη Δευτέρα η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, “αποκαλύπτοντας” τη συζήτηση και τον προβληματισμό των ειδικών σχετικά με τα επιστημονικά ερείσματα για την επιπλέον ενίσχυση των υγειονομικών. Σύμφωνα με μελέτη, που επικαλέστηκε η κυρία Θεοδωρίδου και τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση “New England Journal of Medicine” με τίτλο “Επανεμφάνιση της λοίμωξης σε πλήρως εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας”, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώθηκε από το 90% στο 65% ως προς τη μόλυνση των ατόμων και την ολιγοσυμπτωματική νόσο μέσα σε διάστημα πεντε μηνών.

Στην ατζέντα των συνεδριάσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού παραμένει αλλά σε δεύτερο πλάνο και ο αναμνηστικός εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας κάτω των 60 χρόνων, με την αρμόδια αρχή να αναμένει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Ρεκόρ ελέγχων

Ως μια ιδιαίτερη και κρίσιμη φάση για την αναχαίτιση της επιδημίας περιγράφουν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την περίοδο στην οποία εισήλθε η χώρα από την περασμένη Δευτέρα οπότε ξεκίνησε ο εντατικός έλεγχος με μοριακή μέθοδο, με τεστ αντιγόνου (rapid test) αλλά και με αυτο διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό θετικών φορέων κορωνοιού στην κοινότητα, μεταξύ ανεμβολίαστων πολιτών.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικοί έλεγχοι που ανακοινώθηκαν στο χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) – 348.038 έλεγχοι από τους οποίους οι 330.210 αφορούν rapid test- σηματοδοτούν την έναρξη αυτής της περιόδου οπου το διαγνωστικό μέτωπο ενισχύεται και ο κορωνοιός επιχειρείται να ελεγχθεί με testing.

Υπό το πρίσμα αυτό λοιπόν τα 2.919 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ φαίνεται να αποτελούν αριθμό-ρεκόρ για τις πρώτες δύο εβδομάδες του φθινοπώρου, αλλά στην πραγματικότητα η επιδημία δεν κινείται σε επίπεδα πολύ διαφορετικά σε σχέςη με αυτά προηγούμενων ημερών μέσα στον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου) οι διαγνωστικοί έλεγχοι περιορίζονταν μόλις σε 110.243, ενώ οι διαγνώσεις κορωνοϊού βρίσκονταν σε παρόμοια με τα χθεσινά επίπεδα, 2.807.

Προχθές, Δευτερα, είχαν καταγραφεί 1.608 λοιμώξεις. Χθες οι νέες λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 81,5%, γεγονός που κατά τους ειδικούς αποτελεί λογική συνέπεια των υπερτετραπλάσιων διαγνωστικών ελέγχων του τελευταίου 24ωρου (+345%), με την εφαρμογή του μέτρου των υποχρεωτικών τεστ για τις ομάδες πληθυσμού που δεν έχουν εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, μέσα σε μία ημέρα υποχρεώθηκαν να κάνουν rapid τεστ όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, την εστίαση, τις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.

Για την αύξηση των κρουσμάτων συνέπεια της αύξησης των τεστ είχε μιλήσει την περασμένη εβδομάδα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτιμώντας πως η πρόβλεψη για την πορεία της επιδημίας για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι δύσκολη. Κι αυτό αφενός λόγω του σημαντικά μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων που θα διεξάγονται πλέον και αφετέρου λόγω της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων που θα επιφέρει συγχρωτισμό στις νέες ηλικίες αλλά και αυξημένη κινητικότητα.

Άλλωστε, έχει ήδη τονιστεί ο ρόλος που θα παίξουν τα σχολεία, καθώς τα κρούσματα σε ανηλίκους έχουν ήδη εκτοξευθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τις 6.000 τις πρώτες δύο εβδομάδες, πριν καν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Χθες μάλιστα, το 27,5% επί του συνόλου των νέων διαγνώσεων αφορούσε σε παιδιά και εφήβους κάτω των 17 ετών (805 κρούσματα).

Ουσιαστικα από τώρα και στο εξής θα αρχίσει να διαμορφώνεται πιο ξεκάθαρα η πραγματική εικόνα της πανδημίας, με το διάστημα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να χαρακτηρίζεται κρίσιμο για την εξέλιξη της κατάστασης τον χειμώνα.

Ετικέτες: εμβόλιο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • 325 οι αυτοψίες σε σπίτια που κάηκαν από τις φωτιές – «Κόκκινα» 118 σπίτια

    6 Αυγ 2026

  • πυρκαγιέςΑυτή είναι η χειρότερη περίοδος για την έναρξη δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας (πίνακας)

    6 Αυγ 2026

  • ΠΙΣ: Μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τις εκτεταμένες πυρκαγιές

    5 Αυγ 2026

  • ΑΑΔΕ: Παράνομη αλιεία και εξαγωγή κοραλλιών από το βυθό του Αιγαίου

    4 Αυγ 2026

  • Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

    3 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΑΣΕΠ: 3.265 προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου και Δημοτικού

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Δωρεάν ένσημα από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΑΔΕ: Ανοίγει ο δρόμος για πώληση κατασχεμένων ακινήτων ακόμα και με μερική εξόφληση της οφειλής από το τίμημα – Πώς γίνεται η αποδέσμευση του κατασχεμένου ακινήτου

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    55 shares
    Share 22 Tweet 14

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.