voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

  • Εκπαίδευση

    Θεσσαλονίκη: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία 16χρονης για χαστούκι – Διατάχθηκε ΕΔΕ

    Η ΠΑΣΠ διαψεύδει δημοσιεύματα για εμπλοκή μελών της σε επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

  • Θέσεις εργασίας

    Πάνω από 600 προσλήψεις ετοιμάζουν οι τράπεζες για το 2027

    ΥΠΕΣ: Εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε Δήμους και ΔΕΥΑ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

  • Οικονομία

    ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στην ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

    Eπίδομα γέννησης: Ποιοι δικαιούνται αναδρομικά

    teli-kukloforias-pote-anebainoun-taxisnet

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

    ΑΑΔΕ: Eπεκτείνεται η ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Tι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

  • Εργασιακά

    Νίκη Κεραμέως: Η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για τις γυναίκες, ενώ σχεδιάζει πρόγραμμα για εξ αποστάσεως εργασία από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

    ΕΦΚΑ: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

    Μισθοί: Το σενάριο για αύξηση έως 40 ευρώ από το 2027

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Με την καινοτομία στηρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις αξίες και την γλώσσα μας

    Ν/σ. Ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια – Οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του Κυρ. Πιερρακάκη

    Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Ρεκόρ στα τεστ για να ελεγχθεί η πανδημία

από Αντώνης Σαριδάκης
15/09/2021
σε Επικαιρότητα

104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε δύο μέτωπα εξελίσσεται πλέον η μάχη κατά του κορωνοιού, στο εμβολιαστικό με στόχο τη μέγιστη θωράκιση του πληθυσμού και στο διαγνωστικό με εκατοντάδες χιλιάδες ελέγχους (testing) στους ανεμβολίαστους πολίτες και με ζητούμενο τον έγκαιρο εντοπισμό και την απομόνωση των ασυμπτωματικών θετικών φορέων του ιού.

Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αποτελεί τη μείζονα προτεραιότητα της επιχείρησης “Ελευθερία”. Πλέον μαζί με τους εμβολιασμους πρώτης δόσης που συνεχίζονται, αν και με μειωμένο ρυθμό, έχουν δρομολογηθεί και οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί (τρίτη δόση) για τους περισσότερο ευάλωτους πολίτες. Μέχρι χθες 5.870.484 πολίτες είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ συμμετοχή στην “Ελευθερία” δηλώνουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες ηλικίας 18-59 χρόνων, ηλικιακό πεδίο όπου χρειάζεται περισσότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Η διαδικασία για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, που ξεκίνησε χθες για την κατηγορία των ανοσοκατασταλμένων (εκτιμώνται σε περίπου 285.00 ασθενείς) θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε πρώτη φάση έκριναν ότι είναι αναγκαίος ο επαναληπτικός εμβολιασμός, εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους, στους διαμένοντες στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

Κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση οι επιστήμονες συνεχίζοντας την κατάρτιση της προτεραιοποίησης των ομάδων πληθυσμού που χρειάζονται την αναμνηστική δόση οριστικοποίησαν και την ένταξη των υγειονομικών εργαζομένων. Οι ειδικοί εισηγούνται προς τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές -οι οποίες ξεδιπλώνουν στη συνέχεια το επιχειρησιακό σχέδιο- να προχωρήσει άμεσα ο επαναληπτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αφενός διότι είναι σημαντικα εκτεθειμένοι σε σύγκριση με άλλες ομάδες πληθυσμού στον κορωνοίο, αφετέρου γιατί για μεγάλο αριθμό υγειονομικών έχει συμπληρωθεί το διάστημα των 6-8 μηνών από τον εμβολιασμό και συνεπώς της υψηλής προστασίας που είχαν έναντι του κορωνοιού. Επιπλέον, η αναμνηστική δόση στους υγειονομικούς θα ενισχύσει το τείχος ανοσίας και ενόψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου που αναμένεται να υψωθεί και πάλι ένα ακόμη κύμα κορωνοιού.

ΣχετικάΆρθρα

Κορωνοϊός: Άρχισε ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο

17/10/2023

Κορωνοϊός: Ανοιχτή η πλατφόρμα των ραντεβού για το νέο εμβόλιο covid

17/10/2023

Στη σημασία χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου στους υγειονομικούς είχε αναφερθεί την περασμένη Δευτέρα η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, “αποκαλύπτοντας” τη συζήτηση και τον προβληματισμό των ειδικών σχετικά με τα επιστημονικά ερείσματα για την επιπλέον ενίσχυση των υγειονομικών. Σύμφωνα με μελέτη, που επικαλέστηκε η κυρία Θεοδωρίδου και τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση “New England Journal of Medicine” με τίτλο “Επανεμφάνιση της λοίμωξης σε πλήρως εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας”, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώθηκε από το 90% στο 65% ως προς τη μόλυνση των ατόμων και την ολιγοσυμπτωματική νόσο μέσα σε διάστημα πεντε μηνών.

Στην ατζέντα των συνεδριάσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού παραμένει αλλά σε δεύτερο πλάνο και ο αναμνηστικός εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας κάτω των 60 χρόνων, με την αρμόδια αρχή να αναμένει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Ρεκόρ ελέγχων

Ως μια ιδιαίτερη και κρίσιμη φάση για την αναχαίτιση της επιδημίας περιγράφουν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την περίοδο στην οποία εισήλθε η χώρα από την περασμένη Δευτέρα οπότε ξεκίνησε ο εντατικός έλεγχος με μοριακή μέθοδο, με τεστ αντιγόνου (rapid test) αλλά και με αυτο διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό θετικών φορέων κορωνοιού στην κοινότητα, μεταξύ ανεμβολίαστων πολιτών.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικοί έλεγχοι που ανακοινώθηκαν στο χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) – 348.038 έλεγχοι από τους οποίους οι 330.210 αφορούν rapid test- σηματοδοτούν την έναρξη αυτής της περιόδου οπου το διαγνωστικό μέτωπο ενισχύεται και ο κορωνοιός επιχειρείται να ελεγχθεί με testing.

Υπό το πρίσμα αυτό λοιπόν τα 2.919 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ φαίνεται να αποτελούν αριθμό-ρεκόρ για τις πρώτες δύο εβδομάδες του φθινοπώρου, αλλά στην πραγματικότητα η επιδημία δεν κινείται σε επίπεδα πολύ διαφορετικά σε σχέςη με αυτά προηγούμενων ημερών μέσα στον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου) οι διαγνωστικοί έλεγχοι περιορίζονταν μόλις σε 110.243, ενώ οι διαγνώσεις κορωνοϊού βρίσκονταν σε παρόμοια με τα χθεσινά επίπεδα, 2.807.

Προχθές, Δευτερα, είχαν καταγραφεί 1.608 λοιμώξεις. Χθες οι νέες λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 81,5%, γεγονός που κατά τους ειδικούς αποτελεί λογική συνέπεια των υπερτετραπλάσιων διαγνωστικών ελέγχων του τελευταίου 24ωρου (+345%), με την εφαρμογή του μέτρου των υποχρεωτικών τεστ για τις ομάδες πληθυσμού που δεν έχουν εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, μέσα σε μία ημέρα υποχρεώθηκαν να κάνουν rapid τεστ όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, την εστίαση, τις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.

Για την αύξηση των κρουσμάτων συνέπεια της αύξησης των τεστ είχε μιλήσει την περασμένη εβδομάδα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτιμώντας πως η πρόβλεψη για την πορεία της επιδημίας για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι δύσκολη. Κι αυτό αφενός λόγω του σημαντικά μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων που θα διεξάγονται πλέον και αφετέρου λόγω της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων που θα επιφέρει συγχρωτισμό στις νέες ηλικίες αλλά και αυξημένη κινητικότητα.

Άλλωστε, έχει ήδη τονιστεί ο ρόλος που θα παίξουν τα σχολεία, καθώς τα κρούσματα σε ανηλίκους έχουν ήδη εκτοξευθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τις 6.000 τις πρώτες δύο εβδομάδες, πριν καν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Χθες μάλιστα, το 27,5% επί του συνόλου των νέων διαγνώσεων αφορούσε σε παιδιά και εφήβους κάτω των 17 ετών (805 κρούσματα).

Ουσιαστικα από τώρα και στο εξής θα αρχίσει να διαμορφώνεται πιο ξεκάθαρα η πραγματική εικόνα της πανδημίας, με το διάστημα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να χαρακτηρίζεται κρίσιμο για την εξέλιξη της κατάστασης τον χειμώνα.

Ετικέτες: εμβόλιο
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

    4 Νοέ 2026

  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    3 Νοέ 2026

  • myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    3 Νοέ 2026

  • Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

    3 Νοέ 2026

  • Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    2 Νοέ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Κοινωνικό Μέρισμα: Δύο μέρες ακόμη πριν παρέλθει η προθεσμία για τις ενστάσεις

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.