voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    εορταστικό ωράριο

    Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • Εκπαίδευση

    Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

    Στα μέσα Νοεμβρίου η έναρξη μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

    Χριστούγεννα 2026: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν ξανά

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

  • Οικονομία

    ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον συμπληρωματικό φόρο 15%

    teli-kukloforias-pote-anebainoun-taxisnet

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια και πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

    Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στη σελίδα της ΑΑΔΕ

  • Εργασιακά

    Νίκη Κεραμέως: Θέτουμε κανόνες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας – Νέες ρυθμίσεις για τις γονικές άδειες και τη διασφάλιση της ασφαλιστικής ικανότητας των νέων

    Υπουργείο Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 155 εκατ. ευρώ σε επιδόματα και παροχές τον Οκτώβριο

    Pizza Fan: Άρχισαν οι πληρωμές των εργαζομένων, είπε η Κεραμέως

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εκπαίδευση

Σχολεία: Επανεξετάζεται το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου!

από press room
07/01/2021
σε Εκπαίδευση, Επικαιρότητα

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επανεξετάζουν, από σήμερα, την κατάσταση οι ειδικοί που μετέχουν στην επιστημονική επιτροπή για τον κορωνοϊό, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, οι εικόνες από τα Θεοφάνεια, το – ταυτόχρονο – άνοιγμα (με click away) του λιανεμπορίου και υπό το φόβο του συνωστισμού έξω από τα σχολεία οι ειδικοί θα επανεξετάσουν την κατάσταση για τη λήψη τυχόν επιπλέον μέτρων προστασίας εν όψει του ανοίγματος των δημοτικών και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα.

Το υπουργείο Παιδείας σχεδίαζε να ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ωστόσο οι ειδικοί αποφάσισαν να ζητήσουν το άνοιγμα μόνο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών, θεωρώντας ότι τα μικρά παιδιά νοσούν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο τον ιό, ενώ έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη κοινωνικοποίησης από τα μεγαλύτερα παιδιά.

Το επόμενο βήμα που θα θέσουν στο τραπέζι της συζήτησης οι επιδημιολόγοι είναι η λειτουργία της Γ’ Λυκείου, με κριτήριο ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές είναι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων και θα πρέπει να ετοιμασθούν σωστά, ενώ εκτιμούν ότι, αν δεν ανοίξουν παράλληλα και οι άλλες τάξεις λυκείου και τηρηθούν τα μέτρα, ο κίνδυνος μετάδοσης θα είναι μικρός.

ΣχετικάΆρθρα

Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

22/10/2026

Σοφία Ζαχαράκη: «Κρατάμε ανοιχτά σχολεία ακόμη και για δύο ή τρία παιδιά»

11/10/2026

Η Πελωνη

“Τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away, γνωστοποίησε η Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα.

«Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…».

Μείωση της ύλης των Πανελλαδικών

Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και οι δύο πρώτες τάξεις του λυκείου. Αυτό αναμένεται να γίνει σε μία τρίτη φάση και υπό την αίρεση της επιδημιολογικής κατάστασης που θα επικρατεί τότε στη χώρα. Αλλωστε, σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, έως αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία για τη λήψη τυχόν επιπλέον μέτρων προστασίας εν όψει του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, προβλέπεται ακόμα και η μείωση της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, που αναμένεται να ανακοινωθεί έως αύριο.

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων

Διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο, χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν, διαφορετικά διαλείμματα εντάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, έχει ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ενημέρωσε για το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας για δειγματοληπτικά covid τεστ σε εκπαιδευτικούς, που δεν θα αφορά όμως και στους μαθητές.

Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στην ΕΡΤ, «θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπου θα μπορούν να γραφτούν εκπαιδευτικοί και να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, σε όλη την επικράτεια, ώστε να έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς».

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Τι λένε οι ειδικοί

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η αυξητική τάση των κρουσμάτων και οι συνέπειες της κινητικότητας των γιορτών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την άρση του lockdown, αλλά και δημιουργεί δεύτερες σκέψεις για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Ούτως ή άλλως, για το θέμα αυτό υπήρχε ήδη διχογνωμία μεταξύ των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις για να δώσουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή στα θρανία, ενώ δεν ενέκριναν το οριζόντιο άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων, αλλά μόνο των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να αποφύγει το σενάριο να χρειαστεί να ξανακλείσει τα σχολεία μετά την επαναλειτουργία τους, ωστόσο όλα είναι πιθανά εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία είναι ο βασικός φόβος των ειδικών καθώς όπως εκτίμησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα. «Αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία» υπογράμμισε.

Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε «τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά» λέγοντας ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα, ενώ εκτίμησε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, καθώς αυτό είναι πιο ασφαλές, από το να είναι στις παιδικές χαρές και τα πάρκα «χύμα».

Αύριο η τηλεκπαίδευση για γυμνάσια και λύκεια

Μετά τη θετική εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων στη διαδικτυακή σύσκεψη, με την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση αύριο Παρασκευή και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Ετικέτες: sxoleiaκορωνοϊόςσχολεία
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    2 Νοέ 2026

  • Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

    1 Νοέ 2026

  • Χριστούγεννα 2026: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν ξανά

    1 Νοέ 2026

  • εορταστικό ωράριοΤι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    1 Νοέ 2026

  • Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    31 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.